Sök

Hjälp – det kommer KYLA när jag ger Reiki

Du lägger dina varma Reikihänder på din klient. Men istället för värme känner du kyla ifrån klienten. Vad är det som händer?

Värme är ett ord som många förknippar med Reiki. Reikihänderna är varma. Det blir varmt när man ger Reiki. Mottagaren känner sig avslappnad och varm efter behandlingen. Så varför blir det kallt? Är det fel energier som kommit in? Tar inte mottagaren emot energin?

Om du känner kyla när du ger Reiki kan du känna en ÄNNU STÖRRE TACKSAMHETSKÄNSLA än vanligt. Det handlar inte om att energin studsar av eller på något sätt är fel. Tvärt om! Energin har gått på djupet och läkt ut en frusen energi. Behandlingen är om något en riktig fullträff!

Fryst energikropp
Energikroppen fryser för att förhindra fortsatt skada.

Trauma och chock gör att energin fryser

En av vår kropps smarta knep för överlevnad är att frysa energin när vi är med om något otäckt. Detta gör kroppen för att förhindra fortsatt skada.

Kruxet är bara att den frysta energin hindrar all rörelse, så när den stoppar skadeförloppet stoppar den även läkningen. Genom att tina upp frusen energi aktiverar man kroppens egna självläkande krafter. I Mexico har man börjar använda Reiki före och efter planerad operation för att få bort stress och oro, och för att tina upp frusen energi efter operationen. Detta minskar mängden komplikationer och optimerar läkningen.

OBS! Idealet är att ge Reiki strax efter skadetillfället men EFTER det att olyckskorpen är fysiskt och mentalt i trygghet. Reiki kan lösa upp chock men den KAN INTE lägga brutna ben på plats! Använd ditt omdöme och sök alltid traditionell vård vid akuta tillstånd.

När energin är fryst vill vi tina upp den

Fryst energi i olika energiskikt

De flesta personer går runt med fryst energi i flera av sina energiskikt. Detta gör oss avdomnade och hindrar kroppens självläkande krafter. När vi tinar upp en fryst energi så är det som om vi hittar tillbaka till oss själv. Då kan nämligen den själsbit som lämnade oss vid skadan hitta tillbaka. När vi helas återställer vi oss till den vi hade varit om inte skadan/traumat hade hänt som fick vårt hjärta att krossades. När något fryst tinar upp är det alltså extra stort och extra bra. När det kommer kyla när du ger Reiki har energin gjort extra stor skillnad.

Som isvatten i ådrorna

När jag hade hållit på med Reiki något år började min egen kropp läka ut frusen energi. Att det var just detta som den gjorde var jag förstås fullständigt omedveten om. En dag började det ”bara” kännas som det rann isvatten genom ådrorna. När jag gav mig själv Reiki låg jag under dubbla duntäcken och hackade tänder. Det kändes som det var islossning på insidan. Varje Reikibehandling var det likadant – i en månad – kanske längre. Märkligt nog så tyckte jag inte ens att det var obehagligt. Jag längtade lika mycket efter mina Reikisessioner som vanligt och behandlade mig dagligen.

När mottagaren är redo…

Visst verkar det smart att tina upp fryst energi? Skulle du vilja göra mer utav det? Då har jag dessvärre dåliga nyheter. Som Reikiutövare kan vi inte styra var Reikienergin går. Vi kan skapa förutsättningar för läkande, men det är alltid mottagaren – och mottagarens självläkande krafter – som bestämmer vad som just nu har högst prioritet. När det är dags att tina ett fryst energiskick – då är detta vad som kommer att ske. Är det inte dags, då kommer det inte att hända – oavsett om vi riktar Reikienergin till det eller inte. Stort helande sker alltid i gudomlig timing, med perfekta förutsättningar för att kunna hantera utrensningen så tryggt och snabbt som möjligt.

Det bästa sättet att komma åt frusen energi är att arbeta förebyggande och systematiskt ge Reiki direkt efter en skada. Det största helandet är inte det mirakulösa läkandet utan de problem som aldrig uppstått.

Du kan behöva tina upp det frysta igen, och igen, och igen…

Behandlingen kan behöva upprepas

Tror du på tidigare liv? Du kan bära på cellminnen ifrån fruktansvärda minnen ifrån krig, tortyr, bli bränd på bål och liknande. Minnet kan vara så smärtsamt att energikroppen åter får en chock och fryser igen när energiskiktet tinar upp. Därför kan man behöva tina flera gånger, på samma fråga, under ett par veckor. Dagliga behandlingar kan vara att rekommendera. (Du kan stödskicka Reiki till klienten mellan behandlingarna vid behov)

Tips för dig som utövare

Blir du kall när du ger Reiki till någon som har ett fryst energiskikt som tinar? Det kan vara en synkronisitetsbehandling där du får behandling i liknande områden som kunden!

Gör så här:

  • Koppla upp dig med ett extra distansskick och ge Reiki till dig under behandlingen
  • Ta hand om dig efteråt, ge Reiki till dig själv. Be kroppen att visa dig vad den läker.
  • Ge kroppen tid att läka. Den kanske behöver både tina och utrensa innan din förlorade själsbit kan komma tillbaka. Ibland tar det några timmar. Andra gånger dagar och veckor. Var extra generös med Reiki under denna tid.

Har du upplevt att Reikienergin varit kall någon gång? Berätta!

Har du varit med om ett trauma?! Ju fortare du tinar upp energisystemet desto bättre! Nu finns det en guidad Reiki som är speciellt framtagen för att tina upp frysta energikroppar.

Återställning efter smällar, chock & efter operation
3.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina Kemi Lindgren

Hej Anna-Sofia,
Jag är så glad att jag gått angelic reiki kursen hos dig, av flera anledningar förstås. En är just det, att vi kom in på reiki och kyla.
Plus att jag har läst detta inlägg tidigare om reiki och kyla. Annars hade jag nog varit orolig vid detta laget…
Idag sände jag reiki till en vän (som vann en utlottning, en reikibehandling på distans som jag hade via mitt företag, Healing och Själavård by Kattis).
Vilken upplevelse hon hade! Hon kände kyla. Det är min första mottagare som känner sådan kyla. Och jag visste ju att det är något bra med det, så letade upp ditt blogginlägg om detta.
WOW!! Det är ju så häftigt! Och skönt och roligt att veta att kylan verkligen ger effekt! Att fastfrusna energier lossnar och läkning sker på djupet. Och dessutom har denna mottagare nyligen opererat sig…vilken timing! Det var så meningen just nu!

Jag är så tacksam och glad att detta kom i min väg, att mottagaren fick uppleva detta och att jag också fått en ny erfarenhet av reiki.

Jag länkade ditt blogginlägg till personen ifråga, så hon kunde läsa och få mer info. om anledningen till att hon kände kyla.
Hon uttryckte själv att det var ”klockrent!”.

Så tack för ditt fina och bra blogginlägg om reiki och kyla, det gav oss båda mycket.

/ Mvh Katarina Kemi Lindgren
Healing och Själavård by Kattis –
”Follow your heart and dreams”

Katarina Kemi Lindgren
Reply to  annasofia

Ja, tänk om healing kunde få plats inom sjukhus och vården som stöd och extra behandling till patienter, som vill ha det. Men men…snart är vi kanske där 😉🙌

Tack så mycket för dina ”hurra” 😇💗🙏
Nu var det så att jag lottade ut 5 reikibehandlingar på distans och 2 vägledningar med kort innan en viss tid. Och så blev det, det var precis 7 st. som deltog och 5 ville prova reiki el. angelic reiki och 2 ville ha vägledning med kort. Enkel utlottning med andra ord! 🤪😁
Men visst, helt klart var änglarna med i detta, vilka som vann, det var meningen till dom alla och verkligen menat med denna reikibehandlinga till min vän och mottagare som fick känna av denna positiva upplevelse och effekt av reiki och kyla 😇🙌

/ Kram Kattis 💗🙏

Katarina Kemi Lindgren
Reply to  annasofia

Tack! 💗🙏 Magisk vet jag inte…men tack för pepp! Jag har mycket att lära mig fortfarande…och sen gäller det att jag tar mod till mig och vågar ta steget till idéer jag har…att förverkliga dom…med tanke på corona så gäller det ju att vara kreativ och våga prova på andra sätt, som online-event osv. För att komma någon vart….Men men vi får se var det bär iväg…. 😉🤗
Tack själv 🤗💗🙏

Katarina Kemi Lindgren
Reply to  annasofia

Tack fina Anna-Sofia 💗🙏

trackback

[…] Läs: Hjälp – det kommer KYLA när jag ger Reiki > […]

trackback

[…] Mer om frysta energikroppar kan du hitta i Hjälp! – det kommer KYLA när jag ger Reiki. […]

trackback

[…] kastas ut ifrån vår egen kraft (vi känner oss små och vill helst gå och gömma oss). Eller så fryser vår energikropp till is och vi hamnar i […]

trackback

[…] Läs Hjälp det kommer KYLA när jag ger Reiki > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x