Sök

Hur stänger du Reikienergin TROTS att mottagaren behöver mer?

När du gör ett Reikiskick kommer energin att flöda antingen till behovet är mättat eller till att du medvetet stänger kanalen. Men det viktigaste är att du frikopplar dig från mottagaren. 

Vi säger att vi skickar Reiki när vi riktar vår Reikienergi till en person, men egentligen är det inte vi som skickar energin. Det är mottagaren som tar emot energin. Det är mottagaren som (givetvis omedvetet) väljer hur mycket eller hur lite energi som ska gå fram. När behovet är mättat slutar energin att gå fram. Det kan ta fem minuter, och det kan ta en halvtimme eller mer.

Reikikanal när du skickar Reiki
När du ger Reiki flödar energin genom din Reikikanal, vilket ger en ljuvlig känsla. När du skickar till dig själv både får du Reiki och aktiverar du din energikanal.

Som ett varmt täckte

När jag lärde mig distansreiki blev jag omedelbart förtjust i känslan av att vara uppkopplad med Reiki. Jag var fortfarande så pass energitung att jag inte kände särskilt mycket, jag kunde definitivt inte förnimma några detaljer. Men jag kände mig lugn när jag skickade Reiki till mig själv. Då var jag väldigt ojordad, levde i mitt eget huvud. Jag tyckte att Reikienergin kändes som ett slags tyngdtäcke, som höll om mig och gjorde mig varm och trygg. I samma stund som energin slutade flöda kändes det som jag ”blev ensam” och att ”det blev kallt”. Så jag kopplade omedelbart upp mig igen.

Här upptäckte jag något fascinerande. Några sekunder tidigare hade Reikienergin slutat flöda eftersom behovet var mättat. Men ändå började energin flöda igen när jag kopplade upp mig igen. Varför?

Du kan inte gå ned i samma vatten två gånger

Har du hört uttrycket ”Du kan inte gå ned i samma flod två gånger?” Du kan förstås gå ned i samma flod flera gånger, men det specifika vattnet du går ned i är inte detsamma som det var förra gången. Det har förändrats. Det har tillkommit vissa saker medan andra saker har försvunnit.

Av samma anledning kan du inte skicka Reiki till samma energikropp två gånger! Även om du skickar Reiki flera gånger till samma person så är ”mottagaren” olika.  Ett Reikiskick förändrar energikroppen. Dagsformen förändrar energikroppen. Det mindset personen har förändrar energikroppen. Detaljerna behöver du inte gå in i, det kan vår mänskliga hjärna omöjligt förstå. Men det är därför Reikiskick kan kännas olika, trots att tillvägagångssättet är detsamma.

Ge Reiki
När du ger Reiki är du kanalen genom vilken energin flödar. Du håller utrymmet, energin gör jobbet.

Du håller utrymmet, energin gör jobbet

När du skickar Reiki varken kan eller behöver du ha koll på vad Reikienergin går till. Reikienergin har en egen intelligens. Den skapar alltid ett perfekt helande. Dessutom arbetar energin tillsammans med mottagarens högre jag och mottagarens kropps egna självläkande krafter. Du är bara kanalen för energin. Du håller det heliga utrymmet. Sedan gör energin resten.

Så det var därför som jag kunde koppla upp mig på mig själv, igen och igen och igen. Medan energikroppen hade tagit emot den helande energin hade energikroppen förändrats. Så jag skickade inte Reiki till samma energikropp om och om igen, där var behovet mättat. Jag skickade Reiki till olika energikroppar som alla hade sina unika behov. Och därför gick energin fram.

Utan kontakt med högre jaget är känslan brist
När en person tappat sin kontakt med den outsinliga källan av överflöd är känslan brist. Då tar vi energi av varandra, istället för av källan.

Om behovet hos mottagaren är omättligt

Med händer om behovet hos mottagaren är omättligt? Att de inte får nog av den energi som du skickar? Att de vill ha och ha och ha?

Alla människor är skapt för att vara självförsörjande på energiplan. Alla människor lever dessutom i potentialen till energimässigt överflöd. Jag skriver potential därför att en del människor är så fokuserade på brist att de stänger dörren till det överflöd som är varje människas naturliga rättighet. Det är som regnet. Regnet faller i överflöd. När det regnar faller regnet över alla människor. Men för att få tillgång till regnet gäller det att ta det till vara. Om du gömmer dig inomhus för att slippa regnet kommer du inte heller att få ta del av det.

Alla människor är skapt för att ha kontakt med den outsinliga källan av överflöd.

Återskapa kontakten med den outsinliga källan

Om en person behöver en annan person för att få energi har de tappat sin egen kontakt med den outsinliga källan. Det viktiga är alltså inte att ge dem energi, utan att hjälpa personen att energimässigt få tillträde till sin egen källa av överflöd igen.

Men hur gör man då det?

Reikienergin gör det. En del i varje Reikiskick sätter alltid mottagaren i kontakt med sitt eget högre jag.

Så vi som givare av energi kan slappna av fullständigt. Det är inte vår energi som mottagaren är ute efter, det är energi från den outsinliga källan. I slutet av ditt Reikiskick kan du med fördel känna hur du och din reikikanal kopplas bort från mottagaren, men att mottagaren behåller sin kontakt med sitt eget höge jag.

Denna teknik är också värdefull när du behandlar personer där du inte vill ha någon medial information.

Stäng ned ditt medvetande från mottagaren

Visste du att du kan be om att inte få någon medial information om mottagaren när du skickar Reiki? Detta är speciellt användbart när du skickar Reiki till anhöriga, eller andra personer där andlig information kan vara känslig i sin natur.

Du kan be: ”Jag vill att energin ska skapa det mest perfekta helandet för mottagaren, men jag vill inte se eller känna något.”

Du vill vara i kontakt med ditt högre jag. Mottagaren ska vara i kontakt med sitt högre jag. Ni är frikopplade från varandras energi.

Håll din energi utanför mottagaren

När du stänger ned ett Reikiskick är det viktigare att du frånkopplar dig känslomässigt från personen än att du stänger själva energikanalen. Det kan till och med vara så att du vill att energin ska flöda ett tag till, medan du själv vill du göra något annat.

Gör så här:

  • Visualisera (eller säg till dig själv) att du tar tillbaka energin till dig själv.
  • Visualisera hur mottagaren är i kontakt med sin egen källa, så att hen kan fortsätta ta emot energi i de mängder som hen behöver.
  • Ta tillbaka din energi till dig själv

Fundera gärna över:

Hur känns det när du kopplar upp dig?

Hur känns det när det är klart?

Få draghjälp. Släpp taget om andra människors behov. Gör denna Känslomässiga storstädning!

Tips: Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x