Sök

Reiki master level 2 – Nyhet hösten 2024

Äntligen känns det riktigt bra igen!

Har du hängt med på turerna kring Reikimasterutbildningen?

I Luleå körde vi den live, fyra kurstillfällen under ett år, och det var för många en höjdpunkt utan dess like. Energin hölls uppe, det hände otroligt mycket, och gruppen gav något extra.

Men i det digitala formatet blev den lite mastig, så den uppdaterades till en mer klassisk master. Fyra kurshelger blev en.

Den nya mastern lanserades hösten 2023 och blev en succé! Av de fem lektionerna hade deltagarna stor nytta av alla, även om det råkade vara en lektion som just nu kändes mer relevant än de andra. ”Åh så bra sammanfattat” sa en av deltagarna som gått Reikimasteråret och repeterade mastern digitalt. ”Du har verkligen fått med kärnan i det vi fått lära oss”

Så formen satte sig! Hurra!

Men där fanns fortfarande tomheten och längtan efter en längre utbildning. Nu när man väl är master, vad händer då?

Och ÄNTLIGEN visade sig formen för Reikimaster level 2

Reiki master level 2

Reikimaster level 2 baserar sig på samtalen och vägledningen (lyfter på det som händer i rummet just nu), såsom masterutbildningen i Luleå byggde på i stor utsträckning. Alltså inga veckomail och lektioner! Men det kan däremot bli hemläxor mellan kurstillfällerna.

Däremot blir det samtal, spontanföreläsning, reiki & nichade reikiskick och gruppsamtal i break out rooms. Dessa träffar blir unika, utifrån det som just nu ligger i luften, något som brukar bli oerhört givande.

Visste du att det var dessa nichade reikiskick under Reikimasteråret som inspirerade till guidningarna i Reikiportalen. Det finns över 40 spontana reikimeditationer inspelade från Reikimasteråren.

Varje Reikisteg höjer ens vibration. Reikimaster level 2 är en fortsättningskurs för de som redan är van att verka i Reikienergi.

Varför måste man vara Reikimaster?

Varför behöver man vara Reikimaster för att gå Reikimaster level 2?

Det är av flera anledningar.

Man känner sig trygg med Reiki. Man har (i lugn och ro) fått utforska sina helande händer och sina distansskick.

Man har tömt känslobägaren. Ofta har man väldigt mycket i sig när man går Reiki steg 1&2. Det är ett myller av tankar och känslor. Reiki löser upp dessa. Skapar inre klarhet. Det är lättare att lära sig nytt när det inte är fullt av gammalt.

Intuitionen har ökat. När man tömmer den inre känslobägaren gör man plats för intuition. Vana Reikiutövare har tränat sig i att känna in sig själv och sina egna behov. Intuitionen blomstrar och kan hjälpa en till nästa nivå.

Läs mer om innehållet i Reiki steg 1, 2 och Reikimaster >


När Anna-Sofia började hålla masteråren förvånades hon över den närvaro som deltagarna uppvisade. De lyssnade nyfiket på samtalen i gruppen, var lättsamma och tacksamma (det gick lätt, till och med om något strulade). Och skratten var så hjärtliga och klingade.
Det tog en stund innan hon förstod att det var så man blir när man hållit på med Reiki ett tag. Det är något speciellt att få umgås med Reikimastrar.

Varför måste man ha gått (minst) en onlineutbildning?

Det har alltid varit lätt att repetera eller ta nästa steg hos Anna-Sofia. Hon har alltid välkomnat deltagare, oavsett vilken lärare de gått för.

Men nu är det lite annorlunda.

Det är nödvändigt att redan veta att man gillar formatet! Sitter man på kurs och ifrågasätter uppbyggnaden, då kommer inte kursen att kunna ge en det man behöver. Det ska pirra i hela kroppen av iver och förväntan, annars kommer utbildningen att falla platt.

Då kursen bygger på gruppcoachningen så behöver man tycka om det sättet att utvecklas.

Då den är digital behöver man uppskatta det som det digitala rummet erbjuder.

Därför behöver man gå åtminstone en (1) digital utbildning för Anna-Sofia i den reguljära 5-veckors-formen. Har man redan gått alla steg kan man repetera valfritt steg (kostar 1450 kr) för att se vad detta format kan bidra med.

Läs mer om innehållet i Reiki steg 1, 2 och Reikimaster >

Lägre träffar, men ändå helg

Fördelen med helgutbildning har varit att man får mycket tid tillsammans. Man kliver ur vardagen för att kliva in i höga energier.

Nackdelen har varit att det ”tar en hel helg”. Är det bra väder eller något annat man vill göra blir man lite låst.

Så nu kör vi ett mellanläge!

Genom att ha två dagar i rad får man mycket tid och det uppskattade avbrottet i vardagen. Men man får ändå möjlighet att ta helg. Det brukar vara ”ganska lagom” att sitta 3 timmar i ett digitalt format (vi tar kaffe- och kisspaus förstås). Det är länge, men inte för länge.

Så kursen är kl. 9-12, lördag och söndag.

Håller energin uppe

Med ett helt master-år så kommer man hålla energin uppe! Det är lättare att vara i sin andlighet och sin egen utveckling, något som många längtar efter.

Sedan kanske det råkar bli så att synergieffekter, samarbeten och nya vägar visar sig genom Reikimaster level 2, men det lär ju visa sig…

Nu bjuder vi in högsta möjliga helande.

Vill du vara med?

Anmälan till Anna-Sofia

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x