Sök

Jag har blivit så ärlig efter Reikin?

”Jag har upptäckt att jag blivit mer ärlig sedan jag började med Reiki.” Orden kommer ifrån en Reikimästare. Vill du veta varför det är så?

När du lär dig Reiki förväntar du dig att Reikin ska ge inre lugn och en ljuvlig känsla som du kan återskapa hur ofta du vill. Och det gör Reikin! Men när du får inre lugn då upptäcker du spännande saker! Det är nämligen betydligt lättare att känna vad du vill, vad du tycker om och vad som passar dig när det är lugnt på insidan.

Med regelbundet Reikianvändande landar du i sig själv. När du är landad i dig själv och hör din inre röst blir du ärlig! Du blir ärlig mot dig själv!

Att vara ärlig är att vara sann

Att vara ärlig är inte samma sak som att ohejdat säga exakt vad man tycker i alla sammanhang. Snarare tvärt om. Många gånger ligger sanningen i hur man formulerar saken.

Vad hade du helst velat höra?

”Tycker du att jag är fin i den här klänningen?”

”Jag tycker du är fin, men klänningen kan vi byta ut.”

eller

”Tycker du att jag är fin i den här klänningen?”

”Du ser fördjävlig ut.”

Som du märker så lyfter det första svaret personen som frågat, det andra svaret sänker henne. Men tycker du att det är någon skillnad i hur sanna svaren är?

Full känslobägare
När vår känslobägare är full är det svårt (ja till och med omöjligt) att känna in sig själv…

Utrymme gör att vi tänker efter

När vi har mycket inom oss har vi en full känslobägare. Regelbundet användande av Reiki tömmer innehållet i bägaren. Det finns mer utrymme att känna efter och tänka efter. Vi får en ”buffert”. Det är inte längre så att varje liten droppe får bägaren att rinna över…

Lite utrymme i känslobägaren
När det finns utrymme i känslobägaren är det lättare att känna och tänka efter…

Det märkliga är att vi, när vi har utrymme i vår känslobägare, ofta blir skickligare på att formulera oss. Detta utan att vi gått kurs i kommunikation. Det är för att vi har mer plats för att tänka och känna efter.

En tömd känslobägare gör att det blir lättare att förstå

När vi har mycket inom oss och vår känslobägare är överfull, så blir är vi rastlösa. Vi vill liksom bara få ur oss det vi behöver säga, och snabbt ska det gå. Hur kommunikativ känner du dig när du är överhopad av mail, chefen jagar dig, du ligger efter din planering och din vän ställer en dum fråga? När vi är stressade haglar orden från vår mun. Vi blir som en kulspruta.

Men när vi har inre lugn och utrymme i vår känslobägare är det lättare att stanna upp. När vi har tid, ork och energi och vår vän ställer en fråga, då uppmärksammar vi att det är en laddad fråga. Varpå vi faktiskt tar oss tid att tänka hur vi ska formulera oss på bästa sätt. När vi har utrymme i vår känslobägare har vi utrymme att reflektera och vara kreativ, något som gör oss till en bättre kommunikatör.

Ganska tom känslobägare
När du har lite i känslobägaren är det lättare att förstå sig på dig! För de signaler du skickar ut innehåller färre motsägande budskap.

Lättare att förstå dig

Några Reikimästare har reflekterat över att Reikin gett dem en auktoritet. ”Plötsligt” har deras chefer börjat lyssna på dem. Tidigare brukade chefen lyssna artigt, men det var sällan så mycket mer än så. Nu lyssnar chefen, förstår, och agerar på det som Reikimästaren säger.

Detta beror på samma mekanism som gör att vi blir ärligare genom Reikin. När vi tömmer vår inre känslobägare blir det lättare för oss att känna vad vi tycker och tänker. Men det gör samtidigt att det blir lättare för andra att höra vad vi säger.

När vi vet vad vi tycker och tänker skickar vi ut en klar och tydlig energi som är lättare för andra att fånga upp. Att jämföra med när vi är osäkra och skickar ut dubbla signaler.

Det blir:

”Jag tycker det är en viktig fråga som vi borde ta tag i”

Istället för:

”Det kanske är en viktig fråga, men det är inte så att vi överreagerar? Och hur kommer kollegorna att reagera? Det är viktigt att göra rätt sak.”

Känner du skillnaden?

Vilken av svaren gör dig mer handlingsbenägen?

Det finns fler sätt

Det är inte bara Reikin som hjälper oss att rensa i vår inre känslobägare och få en rakare, sannare, mer lättförståelig och mer kreativ kommunikation. Det finns andra tekniker som ger samma utfall. Meditation är guld i sammanhanget (Reiki skapar en genväg till det meditativa tillståndet, allt som sker genom meditation händer med Reikin). Liksom yoga som är också hjälper oss släppa stress och försätta oss i ett ljuvligt, avslappat tillstånd.

Har du märkt av att Reikin gjort dig ärligare?

Berätta!

Tips: Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

Vill du rensa i din egen inre känslobägare? Med en ljuvlig känsla. Gör Känslomässig storstädning.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
3 years ago

Har väl alltid varit ärlig, en del tycker jag är dumt ärlig, som talar om när ett företag inte tagit betalt på köpta varor, eller när jag betalar tillbaka på en såld vara

Levde ju under en tid på lögner som gick mig upp i halsen, visste till slut inte vad jag sagt, eftersom jag inte varit med på de flesta lögnerna! Till slut sa jag stopp!

Tja det blev inte bättre efteråt, mitt liv alltså!

Idag ser jag lögner i nästan varje hem, jag förstår inte bara meningen med det, då det kan förstöra livet för en annan

Jag vill att andra ska tala om mina brister, så jag kan jobba mer med det, oh ja, brister har jag, men jag talar inte om hemligheter som andra ger mig, kan jag inte axla det ansvaret, så har jag ingen rätt till ärliga vänner

Nej, nu ska jag gå vidare med att hitta ett boende i framtiden, inte visste jag att det fanns så många sätt att söka

trackback

[…] eller Jag har blivit så ärlig efter Reikin? > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x