Sök

Skydda din idé, men så ett frö

Den här läsningen gjorde jag för en kund som var intresserad av sin andliga utveckling. Den kom att handla om skapandeprocessen…

Ett kort för din andliga utveckling

Jag började denna läsning med att dra ett kort för din andliga utveckling. Att utvecklas är ju alltid givande, men varför vill du utvecklas? Vad är det du längtar efter?

Kortet jag fick var Författare. Du har en bok inom dig som önskar bli uttryckt. Avsätt tid att skriva den.

Detta tolkar jag som om det är något inom dig som du längtar efter att få uttrycka. Och att det är detta som läsningen kommer att handla om…

Redo? Då kör vi!

Tema: Kommunikation, Inre sanning, Mod

Under det 4:e kvartalet av 2020 ligger en känsla av äkthet. En önskan av att skala av alla lager av illusioner och masker. Att se saker för vad de verkligen är. Här ligger en längtan efter att uttrycka sig själv och den inre rösten.

Det är något hisnande med att kika in i sig själv och hitta sin egen sanning. Det finns något sårbart i att vara äkta och sann. Så säger åtminstone aspirerande konstnärer.

Men nu ska du få veta en hemlighet.

När du vet det här kommer du att kunna navigera i dina olika inre djup med lätthet. Du blir inte sårbar längre, utan trygg. Du får en lekfullhet och en glädje.

Fri från tvivel

Hemligheten är att fri från tvivel skapar skydd. När du inte längre har några egna inre tvivel så kommer andras åsikter att falla av. När du inte längre har några rädslor inom dig kommer alla angrepp att studsa bort.

Detta innebär att det faktiskt inte finns något likhetstecken mellan att vara öppen och vara sårbar. Det går att vara fullständigt öppen – och samtidigt vara fullständigt trygg.

Men varför pratar man inte om det? Varför pratar man bara om otryggheten? Det är därför att de flesta slutar skapa innan de kommer dit.

 För att kunna skapa tryggheten behöver du nämligen syna alla rädslor.

Skydda din idé

Spanx grundare Sara Blakley visste det här. När hon fick en idé (”klippa av fötterna på ett par strumpbyxor”) visste hon att hon skulle mötas av ifrågasättande. Hennes välmenande vänner skulle avråda henne för att satsa sin tid och alla sina pengar på idéen. De skulle säga: ”Du har ju inte rätt erfarenhet!!!” ”Vem tror du att du är som kan slåss med de stora jättarna?”

Sara hade också en sådan självinsikt att hon visste att hon skulle tro på deras ifrågasättande. Hon var ju själv fylld av tvivel!

 Så när hon fick sin idé berättade hon inte för någon! Hon berättade inte för sina föräldrar. Hon berättade inte för sina vänner. Hon berättade inte ens för sin man! Hon ville nämligen inte utsätta sig för något ifrågasättande överhuvudtaget.

Alla visste att hon jobbade på en hemlig idé. Men ingen visste vad idén var!

Ett år senare, när hon hade en halvfärdig produkt och själv hade mött alla sina egna tvivel, först då berättade hon om sin idé. Och då studsade allt ifrågasättande av. På detta sätt skyddade hon sin idé.

Berätta inte…

Det Sara gjorde var storartat. För vad brukar vi göra när vi får en idé? Jo, vi brukar berätta om den för personerna i vår omgivning. Men de förstår inte visionen. Eftersom vi själva fortfarande är fylld av ifrågasättande och tvivel misstolkar vi deras negativa reaktion. Vi tolkar den som om vi är ute och cyklar. Där det egentligen handlar om att de inte förstår visionen.

Så ja, vi är sårbara när vi får en idé och följer vårt hjärta. Men det beror ”bara” på att vi själva känner rädslor och tvivel. Detta har INGENTING med hur äkta något är eller inte.

Gå in i dig själv och din längtan för din egen skull. Håll alla andra, inklusive ditt eget ifrågasättande, borta. Och se vad som kommer till dig. Detta är nyckeln till framgång.

Tema: Mirakel, drömtiden

Vi tror att vi behöver veta hur vi ska skapa något för att lyckas med det. Detta är inte sant. Faktum är att de flesta som skapat något storartat inte vetat hur de skulle göra det. De bara visste ATT de skulle göra det. De tog ett första steg. Och sedan skapades vägen medan de gick.

När du skickar ut en önskan till universum kommer universum alltid göra allt i sin makt för att ge dig det du vill ha. Det enda du behöver göra är att ta emot.

Så det innebär att livet, när du skickar ut en önskan, börjar göra en resväg. De osynliga krafterna har full koll på var du är och nu vet de också var du vill vara. Därför börjar de skicka händelser, människor, böcker och alla bönesvar du kan föreställa dig, till dig. Det enda du behöver göra är att ta emot det livet skickar dig.

Var öppen för mirakel. Tillåt dig att bara vara. Tillåt dig att drömma. Var i Reikienergi. Det vill energin påminna dig om i det första kvartalet under 2021.

Tema: Så ett frö

Vi tänker: ”Jag vill ha något, därför borde det uppenbara sig omedelbart.” Och i dagens konsumtionssamhälle är det ofta så det fungerar. Vi kan gå till affären och köpa en färdig produkt när vi önskar. Vi kan till och med köpa grönsaker på fel säsong.

Men skapandekrafterna fungerar inte så. Enda anledningen till att du kan köpa något i en affär är att någon annan knäckt koden för skapandekrafterna och gjort en hel produkt färdig innan den ens kan hamna på hyllan. Du får nytta av någon annan skapelse.

När du ska skapa något själv, då behöver du gå ifrån ax till limpa.

Du behöver lära dig när timingen är rätt för att så ett frö. Du behöver vårda fröet medan det växer till sig. Och du behöver skörda. Var och en av dessa moment har sin unika timing. Sannolikheten att du får en riklig skörd ökar betydligt om du planerar ditt frö på våren, hellre än på hösten. Skörda ska du däremot göra på hösten, väntar du till januari så har förutsättningarna gått dig förbi.

 Under det andra kvartalet är timingen perfekt för att så ett frö.

Så detta frö.

Tema: En tid för lek och glädje

När du sått ett frö, växer det snabbare om du dagligen gräver upp det för att se om det växer? Nej, tvärtom. Ju mer du gräver i jorden desto mer krävande blir förutsättningarna för fröet. Du vill förstås vårda ditt frö: vattna och rensa ogräs. Men däremellan kan, och ska, du sysselsätta dig med något annat.

Vad gör du medan fröet växer i landet?

Medan limpan gräddas i ugnen?

Medan färgen torkar på huset?

Du kan faktiskt göra vad som helst. Men det du INTE ska göra är att gräva upp fröet. Öppna ugnen i tid och otid. Eller känna på färgen för att se om den har torkat.

Lita på processen. Var i flödet. Ha kul. Och GÖR NÅGOT HELT ANNAT! Det är del av skapandet!

Det tredje kvartalet innehåller en helt annan energi av en viktig anledning. Den rakaste vägen är att följa din inre vägledning. Så länge du vårdar ditt frö genom att vattna och rensa ogräs kan, och SKA du, göra något helt annat under den här tiden.

Tema: Vision, gå tillbaka till skolan

Ett steg fram och två steg bak. Så kan det kännas. Men det är definitivt inte så det är! Tvärt om!

Under det fjärde kvartalet ser det ut som du befinner dig i en skolsal.

Det som hänt är att fröet vuxit till sig och det blivit en vacker växt. Du vill nu höja nivån till nästa odlingssäsong.

Och det är därför du befinner dig i en skolsal. Du vässa dina kunskaper för att lyfta dig själv till nästa nivå.

Fokusera på det som fungerar

Se nu till att lära dig så mycket du bara kan! Ta vara på dina erfarenheter. Vad fungerade? Vad fungerade inte? Fokusera på det som fungerar!

I denna fas är det viktigt att vårda dina visioner. Dina känslor kan gå ifrån hoppfulla till värdelös på en sekund. Vårda det hoppfulla. Släpp taget om det andra.    

Lita på processen! Kom ihåg att du är precis där du ska vara. Det fungerar verkligen!

Och ta vara på tillfället. Allt du lär dig nu är nycklar framåt.

Din resa har börjat på allvar.

Vad ska du odla nästa säsong?

Vill du ha en egen läsning? Beställ här >

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
3 years ago

Det du beskriver är helt vad jag håller på med, men nu vill jag gå vidare till nästa nivå, så jag väntar på en plats som jag vill ha för att göra det möjligt, städar ut huset för att sälja det, så jag snabbt kommer iväg tidigt i vår för att sätta igång odlingen med minsta möjliga arbetskraft, jodå, snappar upp artiklar på det mest ovanliga sättet att odla, har till och med ett torn som jag kan odla på inomhus, kanske blir det ett hemma bygge som vanligt folk kan göra själva, för jag vill verkligen testa, för att det är kul

Men så kommer tvivlen, det lilla jag får för försäljningen kommer inte att räcka till ett nytt ställe, men jag tänker inte ge upp och ska sätta ut en annons, universum har alltid en plan för mig, har jag märkt, undrar om dom fixar det här?

Eller är det ett medellivskris, fyller ju 60 år nästa år, ska jag verkligen begränsa mig på grund av min ålder, när livet är så kul

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x