Sök

Tidsloopen – när healingen fungerar

När du helas återställer du dig till den du hade varit om inte olyckan hade skett eller du fått ditt hjärta krossat. Plötsligt känns det som du rest i tiden…

Har du hört talas om tidsloopen? Det står några rader om den i Hur kärlek tar bort smärta – helande med Reiki.

Själv hörde jag talas om den för första (och enda) gången genom en vän. Hon hade gått in i en depression när hon var i tjugoårsåldern, vilken hon (tack vare terapi, meditation och personlig utveckling) kom ur när hon närmade sig fyrtio. En dag vaknade hon upp och kände sig exakt som den hon var strax innan hon gick in i depressionen. Hon hade gjort en tidsloop och återställt sig till en tidigare version av sig själv (fast fortfarande berikad av ”omvägens” klokheter)  

Inte bara ett öde, flera ödestrådar

Vårt liv är både ödesbestämt och något vi kan påverka. Själv föredrar jag ordet ödestråd hellre än öde. Öde är ett. Ödestråden representerar ett av flera öden. Vi kan befinna oss på en ödestråd, men så händer något, vilket gör att vi skiftar ödestråd. Det är dock inte så enkelt att skifta ödestråd som man kan tro.

Bara två sätt att skifta öde

Det finns bara två sätt att skifta öde. Antingen blir vi förälskad, eller så får vi vårt hjärta krossat. (Att helas är inte riktigt att skifta öde, även om ödet faktiskt skiftar, helande handlar om att återställa oss till en tidigare variant av oss själv som är berikad med alla ”omvägens” klokheter).

Förälskelse gör att vi skiftar ödestråd

När vi blir förälskad tar vi emot av den nya energin, vilken transformerar oss. Förälskelsen kan vara en person, men det kan också vara en sysselsättning eller en bok. Man känner igen ödesskiftningen genom att man tänker ”före” och ”efter”. Före förälskelsen gjorde jag så här. Efter resonerade jag så här. ”Före” var vi på en ödestråd. ”Efter” befinner vi oss på en annan ödestråd. Att vi intuitivt gör skillnad på före och efter visar att vi känner skiftet, även om vi inte riktigt har tillgång till orden som förklarar det hela.

Vill du bli förälskad? Läs det här >

Krossat hjärta förvrider och skiftar ödestråd

Att få sitt hjärta krossat är motsatsen till att bli förälskad. När vi får vårt hjärta krossat tappar vi bitar av oss själv. Ofta sker ett krossat hjärta i kombination med någon slags trauma/chock vilket gör att energikroppen fryser. (Energikroppen fryser för att hindra fortsatt skada, den säger ”hit men inte längre”). Även här finns det ett ”före” och ett ”efter”. Förut var jag på detta sätt. Efter på detta.

I filmen Men in black 3 går K genom tidsloopen och läker. Han är ”gammal och bitter” när J åker tillbaka i tiden, träffar Ks yngre jag och förändrar historiens förlopp. Vilket också förändrar K i nutiden.

Nuet, dåtiden och framtiden sammansmälter
Det kan kännas lite overkligt när nuet sammansmälter med det förflutna. Men det är ganska coolt också.

Läka ett brustet hjärta

För att läka ett brustet hjärta behövs tre saker:

1.     Tina upp chocken och traumat.

Det första och viktigaste för att kunna läka ett brustet hjärta är att få bort chocken och traumat. Ett fryst energisystem sätter käpparna i hjulet för oss på många plan eftersom vi inte har tillgång till varken vår energimässiga kunskap eller vår kropps självläkande krafter.

(ops, nu avslöjade jag svaret till en av tentafrågorna i Reiki steg 1)

Läs: Hjälp – det kommer KYLA när jag ger Reiki >

2.     Få förståelse för varför det blev som det blev

När energisystemet tinat behöver vi förståelse för vad som hände (så att vi kan sluta vara rädd för att det ska kunna hända igen). Förståelsen uppstår när vi träffar människor med liknande erfarenhet, möter de som läkt och får se historien igenom andra perspektiv. Ofta triggas vi ordentligt under förståelsefasen, för så fort vi kommer i kontakt med något vi behöver se trycker känslokroppen på alarm-knappen vilket ger full panik. (När panik-knappen blivit utlöst är vi tillbaka på steg 1, nu behöver vi tina upp energisystemet och bli av med chocken och den frusna energin igen).

Läs: Visste du detta om kroppens självläkning? >

Läs: Depp vd Heard – den andliga förklaringen >

Läs: Finns det något bra med avundsjuka? >

3. Gör om och gör rätt

Det tredje (och sista) steget är att göra om och göra rätt. Det är här tidsloopen kommer in. Nu vet du annorlunda. Med den kunskap du nu har kan du hantera situationen på ett helt annat sätt. Livet kommer att ge dig diagnostiska prov i vilken du får bevisa (för dig själv) att historien inte kommer att kunna återupprepa sig. Du gör så annorlunda att du är garanterad ett helt annat utfall. Jag kan inte svara på om livet frågar dig tre gånger (eller fler, eller mindre), men den frågar flera gånger ”Är du verkligen säker på att du vill göra det här?” Du måste nämligen aktivt och medvetet välja in ditt återskapade öde. Din fria vilja innebär att du behöver välja in de förändringar du vill ha, speciellt de du aldrig haft förut.

Har du upplevt tidsloopen?

PS! Vill du göra tidsloop? Reikikurser är fantastiska för att ge både läkning och insikter.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs mer om tidsloopen – när healingen fungerar > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x