Sök

Efter Reikibehandling – hur känns det?

Du har varit på Reikibehandling. Upplevelsen var ljuvlig. Du slappnade av på ett sätt som du inte brukar kunna uppleva på egen hand. Du tänkte på saker som du inte tänker på vanligtvis. Men hur känns det EFTER behandlingen?

Känslan efter en Reikibehandling är vanligtvis avslappning och mer energi. Men inte alltid. När du tar emot Reikibehandling regelbundet (eller ger dig själv Reiki på en regelbunden basis) upptäcker du att du mestadels känner dig:

  • Mer samlad, lugn, alert och glad

Detta eftersom Reikienergin fyller upp våra inre energidepåer, hjälper oss att landa i oss själv och sätter oss i kontakt med vårt högre jag. Ofta är veckorna efter Reikibehandlingen fulla av kreativitet och insikter. 

Men det finns också tillfällen när du känner dig:

  • Tröttare än vanligt

Detta sker när du varit stressad under en längre tid eller förbrukat mer energi än vad du haft råd att förbruka. Det är inte Reikin som gjort dit trött. Tvärtom. Reikienergin ger dig mer mängd energi så att du ska kunna ta dig ur det trötta tillståndet. Det handlar snarare om att du, när du får landa, känner hur du verkligen mår. Det kan också vara smärtor som du ”plötsligt” börjar känna av. Det som bubblar upp är det som du redan bär inom dig. Ingenting annat.

I detta läge är det fördel att ta emot flera Reikibehandlingar i följd. Så att du får fylla upp energi i de områden där det varit tomt så att du kommer på banan igen.

Det finns också ett tredje alternativ. Detta är ganska ovanligt och händer framförallt de som arbetat mycket med sig själv och är redo för att läkas på orsaksnivå.

  • Något riktigt jobbigt bubblar upp

När något stort, svidande och jobbigt bubblar upp är det för att vi äntligen är redo att läka det – en gång för alla. I detta fall kan du vara arg, besviken och grymt irriterad efter behandlingen. Här är lösningen att byta ut det gamla mindsetet (som bevisligen inte fungerat som önskat) mot ett nytt (som KAN GE DIG vad du vill ha). Du behöver också släppa taget om det som skaver så att du kan hitta stillheten inuti.

Om något bubblar upp är DU ALLTID REDO att möta det (annars kan det inte komma). Men du kanske behöver lite draghjälp till att hitta ett nytt mindset (läs böcker och lyssna på kloka människor som själva hittat en lösning). Du kan också behöva draghjälp till att släppa taget om det du inte längre behöver bära. Kanske vill du gå på flera behandlingar i rad?

Reikibehandlingen känns ljuvlig. Den ger oss kraft att ta tag i sådant som vanligtvis påverkar.

Känslan förändras över tid

Jag som varit i Reikienergi dagligen (vanligtvis flera gånger om dagen) i snart 15 år kan berätta att min känsla kring Reikibehandlingen förändrats över tid.

Nu för tiden så är jag i det första läget, där jag känner mig mer samlad, lugn, alert och glad, ungefär 99% av Reikitiden. Mellanläget, när jag blir trött, det upplever jag extremt sällan. Då är det nästan vanligare att något riktigt jobbigt bubblar upp. Vilket det kanske gör 1% av tiden.

Förr, när jag började med Reiki, var jag nästan alltid i mellanläget. Jag blev trött av behandlingen. Men samtidigt kände jag vilken skillnad den gjorde, så jag fortsatte att behandla och behandla…

Hur just du reagerar på Reiki, det kan endast du svara på. Sannolikheten är stor att du har betydligt mindre inom dig än vad jag hade när jag började. Man behöver nog extra mycket Reiki om man blir så förtjust i tekniken att man känner sig kallad till att arbeta med den.

Njut av den ljuvliga känslan av Reiki. Gör en Känslomässig storstädning

Tips: Vill du ha klarhet varje vecka? Prenumerera på nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Efter Reikibehandling – hur känns det? […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x