Sök

Önska, istället för att lova

Brukar du ge nyårslöften som du inte håller? Testa att önska i stället. Bli överraskad över vilken skillnad det gör för självförtroendet. 

Nytt år, nya möjligheter – och nya löften. Eller? Det brukas skojas om alla löften som ges på nyårsafton, men som bryts redan innan februari månad. Det börjar också bli trendigt att sluta ge nyårslöften – för de hålles ju ändå inte.

Så här inför det nya året skulle jag (jag = Reikiterapeuten som fördjupat mig i hur man lyckas med det man företar sig) vilja föreslå något som gör det lättare för dig att ta ut riktning i ditt eget liv, och samtidigt sluta skjuta dig själv i foten.

Var inte för snabb med att lova

Det är bra, till och med livsviktigt, för vårt välbefinnande, att ta ut medveten riktning i livet. Förvånansvärt få känner glädje och meningsfullhet när de planlöst driver vind för våg. Känslan av meningsfullhet växer när vi ägnar oss åt det som är viktigt för oss.

Men det är inte nödvändigtvis löften som är nyckeln till framgång.

Missförstå mig rätt. Löften är bra. De har en viktig funktion.

Men generellt har vi en tendens att gå in med löften för tidigt i skapandeprocessen!

Vi ska ingå löften först när vi är hundraprocent säker på att vi verkligen vill göra det vi lovar! Dessutom behöver vi vara helt säker på att vi verkligen kan hålla vårt löfte.  

Brustna löften bryter vår tillit

I Sverige i dag är det mer norm än undantag att ge löften till höger och vänster, utan minsta tanke på att hålla dem. Vi säger ”Jag ringer dig” när vi egentligen menar ”Hejdå”. Vi köper dyra gymkort för att tvinga oss att få motivation till att träna innan vi är säker på att vi kan, eller vill, lägga 3-4 timmar i gymmet varje vecka.

Oavsett om det handlar om god intention eller vita lögner så har de brustna löftena en otäck bieffekt.

Som vi ser på oss själv ser vi på världen. När vi ger löften som vi inte planerar att hålla utgår vi indirekt att alla andra gör samma sak, vilket urholkar vår tilltro till våra medmänniskor. Alla dessa brustna löften gör att vi tappar hoppet till oss själv. Dessutom tappar vi vår trygghet i samhället. För varje person som tar tillbaka kraften i sina löften blir världen lite mer förutsägbar och tryggare.

Löften ger kraft och riktning – när vi är redo för dem!

Kraften i löftet 

När vi är redo att avge ett löfte fylls vi av inspiration och framåtanda. Universums osynliga krafter kommer till vår sida för att hjälpa oss med det vi företagit oss. Det är en underbar känsla.

Men det funkar bara när vi är i rätt läge! Kraften från löftet kommer endast när vi är redo att ta ett beslut och avge ett löfte.

När vi ger löften utan att vara säker på om vi verkligen vill ha det vi lovar fylls vi av motstridiga krafter. Vår förvirring ökar.

När det är dags att avge ett löfte fylls vi av klarhet och kraft, då får vi alla löftets fördelar.

Är vi inte redo för ett löfte, men lovar ändå, förstärks vårt tvivel och våra funderingar. Vi hamnar i en sämre position än vad vi hade tidigare.

Ogrundade löften skapar förvirring.

Löften som vi inte tänker hålla skapar förvirring

När vi ger oss tio orimliga löften bara för att det är nyårsafton försätter vi oss själva i ett känslomässigt tungt läge. Vi förstärker våra grubblerier och börjar året med en känsla av misslyckande.

Så det är klokt att sluta med nyårslöften om syftet ”bara” är att lova på grund av nystartskänslan…  

När vi inte är övertygad om att ett löfte är nästa naturliga steg är önskningar betydligt bättre!

Kvinna som önskar

Önskningar

När vi önskar något kallar vi in universums osynliga krafter för att hjälpa oss att förverkliga vår dröm. Energin i en önskan är betydligt mjukare, mer lekfull och nyfiken, än i ett manifesterande löfte.

Med en önskan blir det tydligt att resan består av flera steg. Vi testar, utvärderar, förnyar och fortsätter att sträva framåt.

Önskningar är inget åtagande, så det går med fördel att önska hur mycket vi vill. Önska och se vilka dörrar som öppnar sig. (Så småningom, när du kommer allt mer in i attraktionslagen, upptäcker du att det är dina önskningar som avgör hur snabbt saker kommer till dig, så det är önskningen som sätter tempot i ditt liv. Men det är en senare fråga).

Läs mer om visionboards och att rikta sina önskningar >

Visionboard eller låta universum styra – när ska jag göra vad? >

Sätt tidsram på dina löften

Om du är redo att avge ett löfte, kom ihåg att sätta en tidsram på det du önskar! Ska du träna 3-4 gånger i veckan, i en månad, ett kvartal eller ett år? Genom att sätta ett stop-datum blir det lättare för dig att förhålla dig till dina egna löften.

Sedan kan du, förstås, förnya löftet när du nått stop-datumet. Testa själv och upptäck hur självförtroendet stärks av tidsramar.

Så ta riktning. Var medveten. Men var sparsam med dina önskningar. Önska mer än vad du lovar.

Gott Nytt År!  

Vill du ha energimässig draghjälp?

En vacker och klargörande ceremoni (som passar perfekt för nyårsafton) är den uppskattade Lägg den på elden. För dig som har konto på Reikiportalen.

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x