Sök

Visste du det här om din fantasi?

Har du hört uttrycket: ”Om du kan tänka dig det kan du skapa det.” Detta är sant på fler sätt än vad vi kan föreställa oss.

Vår fantasi och våra inre bilder påverkar oss mer än vad vi är medvetna om. När vår kreativa hjärna fyller ut mellanrummen mellan det välkända och det okända uppstår något fascinerande. Vi både skapar – och vänjer oss med tanken.

Du har säkert hört talas om vår konfortzon och att vi borde gå utanför den emellanåt. Konfortzonen är vårt välkända känslospann, ett känsloläge där vi känner oss trygg.

Utanför konfortzonen kan det finnas bra saker. Det kan finnas ännu mer glädje, lycka och intressanta upplevelser. Men det främmande kan kännas otryggt. Vi vill inte släppa det vi har om vi garanteras att det vi får blir något ännu bättre. Dessutom är vårt energisystem inställt på att hålla oss i det ”trygga”, välkända. Instinktivt undviker vi det nya.

Fantasin undersöker

Men så har vi fantasin. Vi vet att det är skillnad på fantasi och verklighet. Vi kan tillåta oss att fantisera om sådant vi ändå inte kan få. Det enda vi behöver göra för att bli av med vår fantasibild är att tänka på något annat, så spricker fantasibubblan och vi återvänder till verkligheten.

Med fantasin kan vi tryggt leka utanför vår konfortzon. Vi kan utforska flera olika alternativ och testa flera scenarion. De flesta släpper vi taget om ganska snabbt.

Så finns det de där fantasierna som etsar sig fast. De är verkligen tilltalande. Vi vill besöka dem oftare och oftare. En dag upptäcker vi att vi verkligen vill ha det vi fantiserar om.

Det är nu magin händer!

Vi går till något välkänt, inte okänt

Tack vare vår fantasi har vi lärt känna ett helt nytt energiläge, som egentligen ligger utanför vår konfortzon. Tack vare våra regelbundna besök har vi lärt känna det främmande. Det okända har blivit välkänt.

Fantasin har gjort att vi vant oss med tanken och börjat längta efter det nya, istället för att fasa för det okända.

Sker per automatik

Så länge vi befinner oss i livets flöde brukar nya idéer komma till oss i en sådan takt att vi inte ens tänker på att de fungerar som målbilder och ger oss riktning i våra liv. Visionerna kommer till oss med lätthet, och de är så tilltalande att vi omedelbart vill skapa dem. Vi tänker inte på att vi kallar in idéer och vi märker knappt att vi skapar ifrån dem. Vi ”bara är”…

Kalla in idéerna

Det finns tillfällen i livet när vi aktivt vill kalla in nya idéer. Det kan vara vid skiften i livet. När vi vill ha förändring och få ett annat utfall än vad vi haft tidigare. Vi brukar också vilja kalla in nya idéer när vi står inför en utmaning och vår tidigare erfarenhet inte räcker till… I dessa lägen säger vi ofta att vi vill bli inspirerade.

Inspiration

Det klassiska sättet att få inspiration är via andra personer eller böcker, men det finns ett annat sätt.

Detta sätt är mer innovativt, och det ger ofta unika lösningar som passar de egna speciella förutsättningarna som handen i handsken.

Detta är något som de flesta av oss gör lite nu och då, det kommer av sig själv. För vissa när de kör bil eller duschar. Andra när de promenerar eller åker tåg.

Det säger inte klick, men kan kännas som om något faller på plats.

Klarheten överskuggar allt. ”Där är det ju!”

Svaren finns i drömtiden

Aha! Stunder av klarhet uppstår när vi är avslappnade och i kontakt med vårt eget högre jag. Då är vi också i kontakt med drömtiden.

Drömtiden är en ”plats” mellan världarna. Det är en slags ”ursoppa” av energi, där allt existerar. Där finns allt som någonsin har funnits, och som någonsin kommer att finnas. Vi har alla tillträde till drömtiden. Drömtiden har också andra namn, som Akasha-arkivet.

Hur ska du då göra för att få kontakt med drömtiden?

Få fler visioner

För att få utforska platsen utanför det välkända behöver du ge din fantasi utrymme. Ta dig tid att bara vara och passa på att leka med tanken när tillfället ges. Ta gärna ut svängarna och förstärk fantasin. Unna dig att leka med tanken.

Här kommer 5 tips som hjälper dig att få visioner som hjälper dig vidare:

1.     Var avslappnad

När du vill ha mer kontakt med drömtiden och ”drömma framtiden” så är avslappning nyckeln framåt. När vi är avslappnade ökar kontakten med det högre jaget och det är betydligt lättare att få idéer än om vi är stressade.

kvinna med lappar för ögonen

2.     Bli inte distraherad

Sysselsätt dig bara med det du har lust med just nu (låt intuitionen visa vägen). Det är lätt att gå in i den praktiska energin till den grad att inspirationen slocknar. Just nu är det lek först, och arbete sedan. Inte tvärt om.

Timglas

3.     Timing

Timingen är viktig. Om du känner att du vill göra något – gör det NU! Smid medan järnet är varmt. Vänta inte en vecka till lusten gått över.

4.     Tecken och bönesvar

Var också öppen för tecken och drömmar. Det du söker söker dig. När du frågat vill svaret komma till dig. Var öppen för bönesvar.

5.     Energimässig draghjälp

Vill du få hjälp att slappna av och komma i kontakt med ditt eget högre jag? Då kan den guidade Reikin i Reikiportalen hjälpa dig. Den som har konto i Reikiportalen kan lyssna till:

Lek med tanken >

Besök din drömarbetsplats >

Har denna text hjälpt dig? Berätta!

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x