Sök

Visionboard vs låta universum styra – när ska jag göra vad?

En kund hörde av sig och bad att jag skulle skriva lite om skillnaden mellan att önska in det man vill ha och låta universum styra. Så det nappade jag förstås på direkt.

Det här med att aktivt önska in något och låta universum styra är något som gäckar många. I detta fall hade min kund gjort en visionboard, men det som hade kommit till henne var något helt annat än vad hon önskat in. Så vad gäller? Vad ska man göra?

Det finns två alternativ till denna fråga, och – när man är mitt i det – kan man omöjligt veta vilket av alternativen som är rätt.

Vad man ska göra är dock detsamma i båda fallen, så det är lätt att komma rätt oavsett vilket av alternativen som är ”rätt.”

Vad var nu en visionboard? >

Alternativ 1 – du har satt ribban för lågt

Det första alternativet är att du, i din visionboard, satt ribban alldeles för lågt. Det som kommit till dig är det som du egentligen vill ha! Livet har inte gett dig vad du bett om, istället har du fått det du innerst inne längtar efter.

Alternativ 2 – du får viktiga pusselbitar

Det andra alternativet är att det som kommit till dig är en kortvarig aktivering. Det är inte meningen att det ska bestå under en lång tid. Det är ett bönesvar. Något som är till för att väcka en längtan, eller hjälpa dig att bli mer tydlig i dina önskningar, eller så är det till för att du ska få testa (så du inte går runt i hela ditt liv och ångrar att du inte provade) men i slutändan kommer du faktiskt inte att gilla det…

Vad du ska göra

Det du ska göra, oavsett om du står inför alternativ 1 eller alternativ 2, är att kliva in i det som kommit till dig, – och gör detta HELHJÄRTAT!

Vanligaste misstaget

Det vanligaste misstaget människor gör är att de inte går in i saker helhjärtat om de inte känner att det är 100-procentingt rätt. De hållet tillbaka, och låter inte de aktiveringar som ska ske till att ske.

Om exempelvis en relation kommer in i ens liv och man bromsar, för man tvivlar på om det är rätt. Då klingar energin i relationen ganska snabbt av. Det är kanske 1-5 aktiveringar som sker – men det kanske skulle vara 25?!

Helhjärtad betyder öppensinnad och nyfiken, inte nyckfull. Fatta inga stora ekonomiska beslut. Involvera inte familj och vänner om du inte känner klarhet i relationen. Men var helhjärtad! Ta vara på allt som relationen har att ge. När den gett den näring som den skulle ge kommer den att falla bort… (Stadiga relationer och stadiga jobb är sådana som fortsätter att ge näring år efter år, det kommer alltid in något nytt och vitaliserade, trots att det är välkänt och tryggt).

Gå in med ett öppet sinne och se vad som kommer till dig. Troligen får du något du aldrig hade kunnat föreställa dig

Livet tar ut en väg

Är det så att du faktiskt ska ha det du skrivit i din visionboard, men universum vet att du inte kan hantera det om du får det (än), då kommer livet att skicka dig bönesvar efter bönesvar med aktiveringar. Troligen kommer du att känna: ”Det här som jag får, det är inte helt rätt.” Och det är så. Du känner rätt.

Aktiveringarna är jätteviktiga. När vi känner starkt för något – då ska vi in i det! Vi måste få undersöka! Och sinnet måste vara öppet. Det är nya saker på väg. Och de är vi intuitivt blind för. Vi måste få erfarenhet för att kunna förstå.

Ska jag strunta i att önska in?

Men om nu universum har så bra koll på läget, ska jag strunta i att önska in?

Om du inte önskar in din önskade riktning kommer du att drifta vind för våg. Du kommer att följa dina föräldrars invanda beteenden. Du kommer att göra som din chef tror att hen vill ha dig. Du kommer ha saker att göra, men det är inte säkert att dessa saker får dig att känna glädje och meningsfullhet.

Det är alltid fördel att önska in och göra visionboards!

Ha bara i åtanke att du kan få mer (och bättre) än vad du drömt om.

Önska stort – och låt livet visa dig både väg och innehåll!

Anna-Sofia Giese Vesterlund
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x