Sök

Vision Board – Varför behöver du en?

Vet du vad du vill ha? Inte? Då behöver du en Vision Board. Den gör det lättare för livet att hjälpa dig.

En Vision Board (önsketavla på svenska) är till för att hjälpa dig att välja in sådant som du vill ha i ditt liv.

För att du ska kunna få det du vill ha behöver du:

  1. Veta vad du vill ha
  2. Be om det du vill ha

En Vision Board hjälper dig med detta. Den hjälper dig att klargöra vad du egentligen vill ha.

Därför fungerar Vision Board

  • Sätter fingret på vad du vill ha! Genom tillverkningen av en Vision Board börjar du fundera över vad du verkligen vill ha, och denna tankeprocess ger dig värdefull klarhet.
  • Håller vibrationen. Du kommunicerar med livet och de osynliga krafterna genom dina känslor, och inte dina tankar. När du vill ha något behöver du känna känslan av att redan ha det. Om du har en bild framför dig som hjälper dig att väcka de känslor som du vill ha mer utav, blir det förstås lättare att få och behålla känslan.
  • Ger fokus. När vi inte vet vad vi vill kan vi vara lite nyckfulla i våra tankar. Ena dagen vill vi ena saken. Nästa dag vill vi något annat. Genom att ge oss tid att verkligen fundera över vad vi vill ha blir det lättare att kontinuerligt önska in samma sak varje dag. Detta riktar vår energi och gör det lättare för livet att ge oss det.
  • Möjliggör snabba beslut. Har du någon gång fått ett erbjudande, sovit på saken, och missat erbjudandet? Eller tvärtom, har du varit för snabb med att tacka ja att du tackat ja till något som egentligen inte passar dig? Med en Vision Board har du redan gått igenom hela tankeprocessen. När du får ett erbjudande kan du omedelbart pricka för listan. Har erbjudandet tio av de tio saker du velat ha? Då kan du nappa på en gång. Har det bara fem av tio saker? Nja. Då kommer du inte riktigt att bli nöjd.
Varför gå till en bilaffär liksom?
Varför gå till en bilaffär liksom?

När jag köpte min första bil

När jag träffade min blivande man bodde vi i två olika län. Det var tretton mil mellan våra hem. Jag konstaterade ganska snabbt att jag skulle behöva en bil, så jag gjorde en Vision Board. Jag älskar småbilar, och målade upp hela bilden för mitt inre. Den skulle vara körd med kärlek.

En dag ringde min före detta svärmor och frågade om jag ville köpa hennes bil. Året var 2009. Bilen var en ljusgrön Renault Clio från 2002, så den var både fräsch och fin. Jag tackade ja på stående fot, fullt vetandes att denna bil prickade in alla önskningar på min Vision Board. Jag visste också att min före detta svärmor var oerhört ärlig i affärer, och att hon skulle ge mig ett helt fantastiskt pris. Att hon hade älskat bilen, och därigenom fyllt den med positiv energi, var ett stort plus. Hon kallade bilen sin pojkvän, eftersom den tog med henne ut på så många roliga äventyr.

Upprymd ringde jag min då pojkvän, nu man. Samtalet gick som följer:

Jag: ”Jag ska köpa en bil.”

Han: ”Jaha? Vilken då?”

Jag: ”Min före detta svärmors.”

Han: ”Och vad kostar den då?”

Jag: ”Jag vet inte.”

Han: ”HAR DU TACKAT JA till en bil utan att veta vad den kostar?!”

Jag: ”Hon kommer att ge mig ett kanonpris.”

Han: ”Men så kan du ju inte göra?! Du måste ju kolla alternativ.”

Jag: ”Behövs inte.”

Min pojkvän kollade förstås upp bil, förutsättningar och rubbet, och till sist kunde även han konstatera att jag fick en kanondeal. En superfräsch bil, och 20 000 under marknadsvärde. Vi älskade varandra länge, jag och den där bilen. Men efter att jag och pojkvännen gift oss och fått barn blev bilen för liten.

Vision Boarden gjorde det lättare

Hade jag inte gjort en Vision Board hade jag inte riktigt vetat vad jag velat ha. Då hade jag inte heller skickat ut den där önskan som gjorde att min före detta svärmor tänkte på just mig. Det fanns fler som hade velat ha bilen. Hade jag avvaktat bara ett par dagar med mitt svar hade den gått förlorad.

Givetvis förstår jag hur nyckfullt mitt beteende ser ut om man inte viste hur mycket tanke det låg bakom. Det såg kanske snabbt och spontant ut, men det var ett medvetet val utifrån ett bönesvar. Och jag tror att min man fick en liten känsla av hur det kan vara att leva med mig… Nu för tiden reagerar han inte alls lika kraftfullt när jag får för mig saker.

Vision Boarden påminner dig om det som är viktigt.
Vision Boarden påminner dig om det som är viktigt. Denna har jag lånat ifrån Joanne Debarry.

Så här gör du en Vision Board

1. Ta fram papper och penna

2. Skriv ned (eller rita) temat på Vision Boarden (Gör med fördel flera Vision Boards för olika områden i ditt liv)

3. Skriv allt som är viktigt för dig. Exempelvis för jobb: Vilken typ av arbetsuppgifter vill du ha? Hur ska dina kollegor vara? Vilken typ av kunder vill du arbeta med? Vilken typ av chef vill du ha? Vill du ha flextid och hur ska denna kunna tas ut? Var ska jobbet rent fysiskt vara? I stan? Utanför stan? Med vilket transportsätt ska du kunna ta dig dit? Ju fler detaljer, desto bättre. Jag vill ha ett jobb för att kunna betala räkningarna är alldeles för brett. Ps. Om du är en bildperson kan du med fördel använda bilder istället för att skriva ord.

4. Håll alla saker på önsketavlan positiva. Vill du bli av med något, vänd på steken och känn vad du vill ha istället.

5. Placera Vision Boarden så du kan se den. Den gör ingen nytta bortglömd i en låda. Syftet är att påminna dig om vad du vill ha.

Kom ihåg:

6. Fyll på med detaljer allteftersom. Du kommer att upptäcka hur din längtan förändras över tid. Uppdatera din Vision Board.

7. Känn känslan av att ha förverkligat din Vision Board. Känn denna känsla så ofta som du bara kan! Helst hela dagarna igenom!

Lycka till!

Allt som någonsin skapats har först bara varit en tanke…

Gör det nya välkänt

Den viktigaste fördelen med visionboard (förutom att den hjälper oss att ta ut riktning) är att den gör att något som tidigare varit okänt. Instinktivt undviker vi sådant som känns främmande, så om vi önskar in saker som är nya är risken stort att vi ”stöter bort det” bara för att det är nytt. Ju mer vi vistas i känslan som vi vill ha, desto mer välkänd blir den.

När vi får det vi längtar efter brukar det kännas som det mest naturliga i hela världen. Nästa självklara steg.

När det känns som du redan har det, då kommer det även att manifestera sig.

Felsökning

Attraherar du något annat än det du velat ha i din Vision Board? Var observant, för detta är också ett bönesvar. Om det är ett för stort glapp mellan det du har och det du vill ha kommer livet skicka dig sådant du behöver för att komma närmre det du längtar efter. Ta helhjärtat emot det livet ger dig. Underskatta inte utmaningen som du får. Livet visar dig vägen. Det är din uppgift att gå den.

Boka Reiki och andlig vägledning om du vill ha tips och råd på din individuella resa.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har sedan många år satt intentionen via visionboards, önsketavlor som hjälper en att gå in i detaljer om vad man vill ha (det man vill ha ska […]

trackback

[…] Läs Vision Board – varför behöver du en? > […]

trackback

[…] Vision Board – Varför behöver du en? […]

trackback

[…] det dags att uppdatera din vision board? Eller åtminstone göra små justeringar i […]

trackback

[…] Vision Board – Varför behöver du en? […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x