Sök

Nyårsönskningar i stället för löften?

Har du något nyårslöfte? När jag ställde frågan i min fb visade det sig att de flesta inte hade något traditionellt nyårslöfte. Däremot har flera läsningar visat att personerna skickat ut önskningar som börjat gå i uppfyllelse!

Det gamla året har tackat för sig. Det nya året har precis börjat. En tid av nystart. Till och med solen kommer tillbaka.

Förr var det vanligt att man ställde nyårslöften, men eftersom det var tradition på att bryta sina nyårslöften blev det samma löften som lovades, år efter år. Nu verkar allt fler ha slutat ställa nyårslöften. När jag ställde frågan i min facebook visade det sig att de flesta inte hade något traditionellt nyårslöfte. Däremot hade de många nyårsönskningar.

Önskningar gentemot löften

Att skicka ut en önskan till universum, i stället för att ge sig själv ett löfte, är smart av flera anledningar. Löften ska vi ge oss själv när vi känner att vi är där. När vi är redo, på alla sätt, att hänge oss till det vi lovat oss. När vi bryter löften till oss själva påverkar det vår självkänsla negativt, så ge bara löften som du vill – och har kapacitet till att – hålla.

För att ge sig själv ett löfte är det viktigt att vi:

1. Vet vad vi vill ha

2. Själv tror att det vi lovar kommer att ge oss det vi vill ha

3. Är beredda att göra förändringar för att kunna infria löftet

Tips: Lova dig att hålla träningen i 8 veckor hellre än i all evighet så blir det betydligt lättare för dig att hålla ditt löfte.

Bjud in något bättre

Önskningar är något helt annat än ett löfte. Önskningen är en inbjudan till något större och bättre än vad vi har i dag. Vår fria vilja gör nämligen att saker inte kan komma till oss hur som helst eller när som helst. Om vi vill ha något annat än det vi har idag behöver vi be om det. Därför önskar vi.

Gå in i detaljer

När du önskar kan du med fördel använda dig av en vision board. Det är en önsketavla där du skriver sådant som du vill ha.

Vad är en vision board? >

Din uppgift är att fokusera på detaljerna. Vad vill du känna? Hur vill du må?

Låt universum hitta den snabbaste och lättaste vägen till det du vill ha. Troligen kommer det till dig på ett sätt som du inte kunnat föreställa dig.  

Begränsa dig inte genom att själv veta hur saker ska komma till dig. Det kanske finns ett bättre sätt än vad du kan förställa dig.

När önskan börjar gå i uppfyllelse…

Finns det inget gap mellan det du redan har/är och det du önskar kan det du vill ha komma till dig direkt.

Om det finns ett gap kommer livet att skicka dig saker som fyller igen gapet. Det kan vara personer som aktiverar vissa egenskaper i dig. Böcker som ger dig kunskap. Idéer som du får landa i. Eller som det var för mig under 2021 – nya rutiner som behöver sätta sig så pass att de blivit en ryggmärgsreflex!

När livet skickar dig ett bönesvar, nappa alltid! Även om du inte fattar grejen. Det kanske är så att du behöver ytterligare 10-15 såna där smågrejer innan polletten faller ned. Tillåt dig att transformeras i processen. Kliv in i det nya och se vad det ger. Det kanske ger något ännu bättre än vad du tror!

blossoming

Lägga grunden

Själv hade jag ett förberedande år under 2021. Hela tiden fick jag till mig: ”Du lägger grunden. Resultaten kommer att komma fort, men inte nu. Du måste lägga grunden först…” Detta är något som sker efter det man skickat ut en önskan men innan det man önskar ska kunna ske. Det här med att fylla gapet.

Inga negativa tankar alls

Först behövde jag nöta in ett nytt tankemönster. Mina andliga guider ville inte att jag tänkte någon enda negativ tanke. Fick inte irritera mig på något. Inte fastna i frustration. Definitivt inte gå in i någon annans frustration. Detta var förstås ganska utmanande. Jag tyckte ju inte att jag var så negativ… Dessutom hände två av de saker jag tycker är jobbigast (bland annat gick jag upp en klädstorlek, försök att hålla sinnet genompositivt när kläderna stramar och magen är i vägen när du gör yoga). Men det är klart… Hur väl sätter sig en ny vana om förutsättningarna är perfekta? Det är ju i de mest utmanande situationerna som man vill kunna lita på sina vanor. Ibland behöver du bevisa för dig själv hur mycket du vill ha något.

Träna rutiner

Men när det nya ”fokusera alltid på de bra sakerna” mindsetet blivit en vana fick jag mer energi än vad jag någonsin haft förut – framförallt i situationer som brukar lämna mig energitom. (Egentligen ”fick jag inte mer energi”, det handlade snarare om att jag slutade tappa energi i tid och otid). Dessutom försvann nästan alla mina huvudvärksdagar.

Strax innan årsskiftet blev jag sugen att nappa på en utmaning. För mitt gamla jag hade denna utmaning fått alla varningssignaler att gå igång. Hade jag inte precis tränat mig i att hålla ett positivt sinnestillstånd hade jag aldrig kunnat skapa framgång genom utmaningen.

För ett par år sedan hade jag aldrig kunnat attrahera detta överhuvudtaget. Jag behövde MÅNGA andliga reningsbad för att energimässigt rensa upp de senaste cellminnerna som utmaningen väckte i mig. Troligen har jag varit i liknande energi tidigare, men tappat mig själv i stället för att förverkliga mig själv. Vad det är? Jag tänkte visa dig under året i stället för att berätta om det. Jag tror du har stor nytta av det!

Bygg grundkondition

Efter ett halvår av träning av sinnet tyckte spirits att det var dags att göra samma sak – men fysiskt! Under sommaren 2021 började jag längta efter träning. Och viktigast av allt: Jag började längta efter resultat som var bättre än alla de träningsresultat jag fått tidigare. Nu skulle kroppen vara avslappnad jämt!

Skillnaden? Nu fick jag aldrig köra över mig själv, inte ens i det lilla. I ett halvår har jag byggt grundfysik med vardagsmotion, Reiki och yoga och styrketräning.

Nu äntligen tillåter Spirits mig att ”göra något jag får effekt av”, i stället för att lägga den superviktiga, men dolda, grunden.

Jag ser framemot nya rutiner under 2022. Som de ser ut nu kommer året innebära en helt ny livsstil. Det är mycket stora förändringar på gång.

Vad önskar du att 2022 ska innehålla?

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x