Sök

Har du sladden i energikroppen?

Brukar du dammsuga utan att sätta sladden i väggen? Om du vill ha mer flow har du allt att vinna på att sätta ”sladden” i energikroppen.

Jag hade aldrig hört talas om ”sladdar till energikroppen” innan jag träffade min Angelic Reiki-lärare. Det var precis när jag flyttat tillbaka till Luleå. Det var en intensiv tid, mycket var nytt. När jag pratade i telefon med min Angelic Reiki-lärare sa hon något som jag inte begrep mig på.

Hon sa:

”Nu går det inte att ta på dig igen. Du har dragit ut sladden. Har du känt det?”

Nej, jag hade inte känt det. Jag förstod inte vad hon menade.

”Sådär, nu har jag tinat upp dig igen. Du är fylld av regnbågsfärger. Känns det bättre?”

Lite lättare och gladare kände jag mig allt, men jag förstod ändå inte vad hon menade.

När ”sladden” är i energisystemet strålar vi av ljus, kraft och energi.

Nyckeln till att attraktionslagen fungerar

Flera år senare blev jag alltmer intresserad av attraktionslagen och började lyssna på Abraham Hicks. Då upptäckte jag att Abraham pratade om att vara i alignment (i linje med) det man längtade efter. Han sa att det var den del de glömt i filmen The Secret och anledningen till varför så många inte lyckades attrahera sådant som de ville ha. Jag började undra, handlade det om samma sak?

Tonåring säger nej
När energikroppen säger nej, blir resultatet nej

Har du ett motstånd?

Abraham Hicks pratade även om motstånd. Om vi säger att vi vill ha något, men har ett motstånd till det, studsar det vi vill ha av. Om vår mun säger ja, men vår energikropp säger nej, blir det alltså nej. Samma sak gäller om vårt undermedvetna säger nej.

Plötsligt började jag se det i mina medmänniskor. Hur energikroppen stängde ner, ungefär som den sa ”aldrig i livet.” Personerna kändes frånvarande, som om de helst av allt ville springa och gömma sig. De som hade Reiki brukade dock få sakerna i alla fall, även om deras energisystem stängde ned då och då. Reikienergin öppnar nämligen upp energikroppen igen. Men det blev så påtagligt. Folk som sa att de ville ha saker ”ville plötsligt inte ha dem längre”?

Sladd i väggen
Vill du få resultat när du dammsuger har du fördel att ha sladden i.

Har du sladden i?

När jag pratade om detta på en masterutbildning fattade en kursdeltagare grejen direkt. Hon hade också sett det, men inte riktigt förstått vad hon hade sett. Hon gav mig den bästa beskrivning som jag någonsin kunnat få. Hon sa: ”Det är som att ha sladden i väggen när du dammsuger.”

Att ha en öppen och tillgänglig energikropp är ungefär som att ha sladden i dammsugaren när du dammsuger. Om kroppen går in i rädslor och försvar stänger den ned, vilket är som att dra ut sladden från väggen. Du kan förstås fortsätta dammsuga, även om sladden inte är i. Men det kommer inte ge särskilt mycket resultat.  

Nödbroms

Energikroppens nödbroms

Att energikroppen stänger ned när vi blir rädd är en slags nödbroms. Det är ett sätt att hindra energiflödet och säkerställa att vi har fast mark under fötterna. En pallnit som förhindrar att vi tar ett enda steg framåt.

Står vi still märker vi ingen skillnad, men om vi har full fart?

Om vi står still, och inte har någon fart framåt, är nödbromsen sällan ett problem. Vi kommer ju ingenstans, så vad gör en broms mer eller mindre?

Men om vi vill framåt så kan nödbromsen hindra att vi börjar röra oss.

Och än värre, om vi har full fart framåt – och nödbromsen plötsligt slår till – kan det bli en ordentlig pallnit. Vilket kan få en att undra: ”Vad hände egentligen? Det gick ju så bra?”

Denna kunskap är superviktig för vissa

Det är långt ifrån alla som behöver lära sig att hantera kroppens nödbroms och lära sig att känna när de har sladden i energikroppen.

Men om du brukar tänka i ord som våga och försöka kan detta vara viktig information. Du vill nämligen släppa nödbromsen så pass länge att ekipaget långsamt börjar röra sig framåt. Det är roligare att våga om energikroppen tillåter dig att uppfylla det du önskar.

Vill du bli framgångsrik och lyckas med det du företar dig är detta en superviktig nyckel!

Gör så här

Om du vill ha sladden i energikroppen behöver du:

 • Vara fullständigt avslappnad
 • Känna trygghet (det är ok att vila i det välbekanta när du befinner dig på okänd mark)

När vi är fullständigt avslappnade har vi tillgång till vår kreativitet och passion. Vi kan kanalisera drömmar och visioner (vi bara vet, vi bara ser)

Kvinna med dammsugare
När sladden är i känner vi oss glad och upprymd

Känslan när sladden är i är:

 • Glädje
 • Mjukhet
 • Tacksamhet

När sladden dragits ut känner vi:

 • Frustration
 • Irritation
 • Avsaknad av tålamod
 • Uppgivenhet
 • Apati – vi skiter i allt
 • Men vi känner inte rädsla! Rädslan försvann när sladden drogs ur!

När vi tonar in oss på personer som dragit ur sladden ur sitt energisystem känns det som:

 • De gömmer sig från världen
 • De är spydiga och lättirriterade
 • De kan anfalla i vilken stund som helst

Ju snabbare du återställer energisystemet när sladden dragits ur desto bättre! Nycklarna är avslappning och trygghet. Reiki ger båda dessa saker, och bidrar även med högfrekvent energi som löser upp rädslor och återskapar flödet.

Du kan med fördel ta hjälp av den Känslomässiga storstädningen (behövs inget konto) i Reikiportalen för att återställa energisystemet. Tar bara 19 minuter.

Känslomässig storstädning
När vi är rädd rycker vi ur sladden. Ge dig dubbel mängd Reiki när du befinner dig i faser som väcker mycket i dig.

Känsliga tillfällen

Det finns tillfällen där det är lätt att hålla kvar sladden i energisystemet (när du känner dig fullständigt trygg) och tillfällen där den åker ut i tid och otid (när du känner dig otrygg). Kom ihåg att detta inte är någon intellektuell process! Vi kan tänka: ”Det här är inga problem” trots att vårt energisystem har full panik! Resultaten kommer inte av tankarna, utan av energin.

Tillfällen där sladden riskerar att åka ur

Det finns flera tillfällen där risken för att dra ut sladden ur energisystemet är betydligt större än andra tillfällen. Om du befinner dig i denna utvecklingsfas kan du tillfälligt behöva både dubbel och tredubbel Reikidos än i övrigt.

 • När du är utanför din komfortzon
 • När det är förändring i dig
 • När det är förändring runt dig
 • När du lyckats med något, och befinner dig på en ny spelplan
 • När du har otrygga människor runt dig

Intellektuellt brukar vi vilja jobba dubbelt så hårt under dessa perioder (och definitivt inte vila dubbelt så mycket), och vill du dubbla arbetsmängden får du göra det. Men det är som att storstäda huset utan att sätta i sladden till dammsugaren. Det ser flitigt och bra ut, men det kanske inte händer så mycket.

Kom ihåg

Ju mer osäkerhet – ju mer Reiki

Har du också observerat detta fenomen?


Få tillbaka sladden i energikroppen

Det finns två guidningar (vilka inte kräver inlogg) som kan hjälpa dig att få tillbaka energin i energikroppen.

Guidningen i Känslomässiga storstädningen är till för att intellektuellt hänga med i resan i det inre. Den hjälper dig att förstå hela grejen med avslappning och meditation.

Guidningen i Återställning efter smällar, chock & efter operation är till för att tina upp energisystemet. Det finns en guidning där du får hänga med i moment, men du behöver inte lyssna på just denna… Det finns även en tyst guidning där du kan njuta av effekten, utan att fastna mentalt.

Testa! Känner du någon skillnad före och efter?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] energikroppen kraftfullare än vad intellektet förstår. Känns som det enda jag gör är att ”stoppa i sladden till energikroppen igen”. Är väldigt tacksam över att jag numer vet att det är det jag ska göra! Och har förmågan […]

trackback

[…] kan vi behöva ”sätta i sladden i energikroppen” och återställa det fria […]

trackback

[…] länge vi kan klara av att hålla oss ifrån att gå in i rädsla, och därmed stänga ned tilliten och kreativiteten, kan riktigt bra saker hända. Min uppgift är […]

trackback

[…] Har du sladden i energikroppen > […]

trackback

[…] Förra gången jag flyttade (år 2015) gick mitt energisystem in i överlevnadsläge. Det var då jag fick lära mig saker som sladden i energikroppen. […]

trackback

[…] minuter insats nu kan göra enorm skillnad över tid. Varför? Läs det här […]

trackback

[…] Här kan du läsa om en energimässig företeelse som förändrade mitt liv: Brukar du ha sladden i när du dammsuger? > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x