Sök

Det blir aldrig som man tänkt sig – och det är en bra sak!

När vi längtar efter något tror vi att vi blir lyckliga när vi får det. Men fullt så enkelt är det inte. I stället kommer något annat till en.  

”Det är ingen idé att försöka nå några mål, det blir aldrig bra i alla fall”, så tänkte jag innan jag hade hittat Reikin. Mindsetet hade kommit av erfarenhet. Jag var trött på att bli besviken och känna mig lurad, så nu började jag ge upp innan jag ens hade provat.

Detta skiftade efter det jag gått Reiki. Inte för att jag ansåg att jag hade haft fel, för i viss utsträckning hade jag rätt. Det handlade i stället om en acceptans av ett naturligt fenomen.

Först på toppen ser vi nästa topp

Vi människor behöver tro att den fullständiga lyckan finns, om vi bara bestiger det där berget. Detta mindset får oss att fortsätta sträva framåt och fortsätta skapa. ”Allt vi gör är för att må bättre” säger Abraham Hicks. Men blir det verkligen så mycket bättre när vi står där på toppen?

När vi ser ett berg som vi vill bestiga ser vi inget annat än just det berget. När vi bestigit berget (och faktiskt ser vad som finns bortom horisonten) förändras vårt perspektiv. Troligen är det du får något annat än det du drömde om när du började resan. Ofta kan det vara bättre än vad du kan föreställa dig.

PS! Har du sett filmen Legally Blonde? I den blir Elle Woods dumpad av sin pojkvän för att han anser att hon inte är seriös nog att gifta sig med. Hon bestämmer sig för att följa honom till juridikskola (det mål hon ser utifrån sin nuvarande situation, hennes berg). Väl där får hon veta att han är förlovad och hon har börjat juridikskolan förgäves (det blev definitivt inte som hon tänkt sig). Men så öppnar sig en helt ny värld och det hon får är något bättre än vad hon kunde drömma om när hon började.

Ibland är drömmen ”bara” en morot vars syfte är att få oss att BÖRJA röra oss framåt.

Drömmen är vår morot

Vi kan bara föreställa oss världen utifrån vår nuvarande världsbild. Det gör att vi bara ser en bråkdel av alla möjligheter som finns framför oss. Utifrån vårt nuvarande läge längtar vi efter något, vilket blir vår dröm.

När vi rör oss mot drömmen börjar vår världsbild förändras. Vi lär känna fler människor, vilka breddar vårt perspektiv. Vi lär oss fler färdigheter vilka gör att vi börjar se världen med andra ögon. Det gör att vi, ibland redan innan vi nått målet, ofta kan se vad vi vill göra härnäst.

För egen del hade jag en olat. Jag började höja ribban redan innan jag nått den. Så fort jag började se nästa steg höjde jag (omedvetet förstås) ribban, vilket gjorde att jag ständigt kände mig efter. Numer firar jag både mål och delmål för att medvetenhetsgöra resan (och för att det är roligare så).  

Alla drömmar har en funktion

Vissa drömmar är till för att nås. Andra är faktiskt inte gjorda för att uppnås! Drömmen fungerar i stället som en slags draghjälp, vilka aktiverar känslor och färdigheter som attraherar lika – alltså fortsätter att leda oss på vår väg. (Det var bättre för Elle Wood i Legally Blonde att drömma om att gifta sig med expojkvännen än att göra det. Men hade hon inte drömt om äktenskap hade hon inte kommit in i juridiken, och de nya dörrarna hade aldrig öppnats).

Om du inte kan se vägen du ska gå kan det bero på:  

  1. Den skapas bara för dig
  2. Den finns inte än
  3. Du håller fortfarande på att träna upp färdigheter vilka öppnar nya dörrar

Om en dörr slås igen

När en dörr slås igen framför oss kan vi bli besvikna och arga, det kan kännas som drömmen ryckts ifrån oss. Men ofta är det tvärt om! När en dörr slås igen var det för att den inte skulle kunna leda oss till det vi innerst inne drömmer om. Vi trodde att det var det vi ville ha, men vi var begränsade i vår erfarenhet. Vi kunde inte se att det fanns något som passade oss mycket bättre. Eller att det fanns något mer för oss att lära.

Dessutom finns det en hävstångseffekt i att inte få det man vill ha. För att få något behöver vi önska in det. När tror du vi önskar som mest? När vi redan har små mängder av det eller när vi saknar det? Vanligtvis önskar vi som mest när vi saknar det. Detta är ett av livets små knep för att få oss att höja ribban.

Kom ihåg att uppdatera regelbundet! Speciellt i tider när du utvecklas mycket!

Uppdatera identitet och önskningar

Om det inte blev som du hade tänkt dig. Vad ska du göra då?

Då är det dags att uppdatera din syn på dig själv och din identitet.

Svara på:

  • Vad vet du nu, som du inte visste när du önskade in det du ville ha?
  • Vad har du lärt dig för nya färdigheter? Hur kan du använda dem?
  • Behöver du uppdatera din identitet och vem du är?
  • Är det dags att uppdatera din vision board? Eller åtminstone göra små justeringar i den?
  • Ser du själv några vägar som inte fanns där förut?

Var och en av dessa frågor är kraftfulla och transformerande! Du kan med fördel sätta dig i lugn och ro och skicka Reiki på frågorna (Reikienergin sätter dig i kontakt med ditt eget högre jag så det är lättare att höra svaret).

Så misströsta inte om det inte blev som du tänkt dig! Uppdatera och testa en annan vinkel.  

Har du varit med om att du fått något bättre än vad du önskat?

För dig med konto i Reikiportalen:

Det är alltid lättare att tänka klart när vi är avslappnade och i kontakt med vårt högre jag. Tryck på play och låt energierna från Höj vibrationen på en plats – (reikiportalen.se) fylla ditt hem (låt gärna energierna från guidningen vara med dig på natten när du sover.)..

Det kan också vara skönt att få göra en rening på energiplan. Då har du: Kapa energiband med (hjälp av) Ärkeängel Michael – (reikiportalen.se) & Lägg den på elden – (reikiportalen.se).

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
1 year ago

Tja, jag lever i drömmen i alla fall, fast den är ju inte precis som jag tänkt, är mycket som inte fungerar, nu är det stopp i avloppet, så jag kan inte använda varken diskmaskin eller tvättmaskin (har varit förutseende och köpt ett torrdass som passade nu) diskuterar med mig själv om jag verkligen behöver förankring på det nya växthuset, och hur ska jag göra/gräva för att få till det (är ju i alla fall säkrare). Är som ett pussel, då delarna inte precis är välmärkta och ligger här och där, men den växer i alla fall

Är första gången jag varit med om mask i lök, min franska dragon växer ute fantastiskt bra och jag planerar maträtter efter det jag har, funderat på en tonfisksallad länge, i kväll ska det bli av, sallad är ingen bristvara i alla fall

Planerna är ju att jag ska sänka mitt kolesterol, genom att äta mer gröna grönsaker, stärkelserika grönsaker och göra fasta på morgon, tror mitt blodtryck mår bra av det också, eller så har jag något emot vårdcentraler, men nu ska jag i alla fall få reda på hur det ligger till under 24 timmar i framtiden

Var på kusinträff i går, blev smått förskräckt hur min mellanbror blivit gammal, sen bullades det upp med kakor, bullar och mackor i mängder och mitt hjärta gick i tusen bitar! Jag som aldrig fikar något, är smal och aktiv, jag fikar aldrig medvetet, för jag vet att det drabbar min mage och hälsa (och jag var så mätt), det känns nästan som om jag lever i en annan värld och mina syskon är snart borta, tja jag planerar en träff i höst, där jag står för maten, för jag vill gärna visa att man kan äta gott på min kost och leva lite längre

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x