Sök

Vilken är skillnaden mellan att gå i grupp och Online?

Nästa helg (22-23:e augusti) blir det nybörjarkurs i Reiki (i grupp i Luleå). Alla Reikikurser är speciella, men jag undrar om inte steg 1 är den mest speciella? Det öppnar sig nämligen en helt ny värd! Den som inte lärt sig Reiki än kan ha lyssnat när andra Reikiutövare berättat om sina upplevelser. Nu får man själv känna hur det är. Det är fascinerande när energin kommer i gång i händerna. ”Det funkar ju faktiskt!”

Även samtalen brukar vara tankeväckande… Vid fortsättningskurserna ”vet man vad man kan förvänta sig” så då ser man framemot samtal med djup, om sådant som är riktigt viktigt (som man inte alltid pratar om med vem som helst). Men första gången kan man bli lite tagen. ”WOW!”

Den största skillnaden mellan att gå i grupp och Online är förstås gruppen. Tjusningen med utbildning i grupp är att man kan spinna vidare på gruppdeltagarnas frågor och funderingar.

Följer flödet

När jag undervisar i grupp har jag alltid en intention med vad jag vill berätta (är det Reiki steg 1 är intentionen förstås kursinnehållet för Reiki steg 1), men hur – och när – jag berättar beror på samtalen mellan kursdeltagarna.

Jag tycker det absolut viktigaste är deltagarnas frågor och funderingar så de får alltid högsta prioritet! När jag undervisar i smallgroup (max 6 personer) utgår jag alltid ifrån energin rummet och det som bubblar upp. (I större format, på webinarier eller på Lärarförbundets höstmässa i Skellefteå nu i oktober, och jag föreläser för över hundra personer behöver jag ha ett färdigt manus)

Svarar när frågan dyker upp

Många gånger berättar jag om det som skulle komma på söndagen redan på lördagen, för det var en viktig fråga som bubblade upp tidigt i utbildningen. Handlar samtalet om något som presenteras i en annan kurs säger jag inte ”det kommer vi att gå igenom i en annan kurs” utan svarar på frågan. Det viktiga är att deltagarna får med sig det som de vill veta. Det är en tjusning att hitta förklaringsmodeller som deltagarna har lätt att ta till sig.

Vissa gånger har jag gjort initieringen redan innan fikat på lördag, därför att deltagarna varit så ivriga att komma i gång. Vanligtvis sker initieringen någon timme senare, innan lunch, när de fått lära sig vad en initiering är.

Ställer en person en fråga frågar de för hela gruppen

Det är fullständigt tryggt att ställa frågor i kursrummet. Oavsett vilken fråga det handlar om. Allt som sker i kursenergi sker av en viktig anledning. Om en fråga bubblar upp är det för att det finns flera personer i rummet som funderar på samma fråga. Men den kanske är mindre och inte lika laddad än för den person som känner sig manad att fråga. Genom att svara på frågor med kärlek, respekt och största allvar skapas ett klimat där det äntligen går att adressera sådant som är riktigt viktigt! Här går vi inte som katten runt het gröt. Vi blåser gröten sval och smakar.

OBS! Insiktsklicket kommer ofta, men inte alltid, under kursen. Ibland måste man få ”fundera själv” på frågan efter kursen för att – i lugn och ro – hitta sitt eget svar.

Ibland tonar jag in mig

Då och då får jag frågor som jag inte har något svar på. Det tycker jag är spännande! Då brukar jag fråga: ”Får jag känna efter?” Vanligtvis får jag det. Då blir jag tyst och tonar in mig på personen/frågan.

Vissa medium brukar börja sin arbetsdag med meditation för att stilla sitt sinne och kunna ta in de subtila, intuitiva intrycken. Min egen målsättning är att kunna koppla upp mig, när somhelst, på mindre än 15 sekunder. I kursenergier brukar svaren komma väldigt fort.

Det viktiga under en utbildning är att deltagarna själv känner sina egna svar. Därför är det mer undantag än regel att jag tonar in mig och assisterar i frågor. Det är som under behandling. Den egna upplevelsen överskuggar alltid terapeutens upplevelse och tolkning. En läsning kan ge viktiga delar, men det är deltagaren som har helheten.

Jag gör gärna läsningar på deltagare under kurstillfället, men deltagarens egna känsla är alltid det viktigaste. Det är betydligt mer fokus på att själv känna efter än att få en läsning.

Vara i sin egen bubbla

Online brukar deltagarna tycka det är skönt att slippa de övriga deltagarnas energier, frågor och funderingar! Då kan de i lugn och ro gå in i kursinnehållet och se hur det känns för dem (inte hur det kändes för någon annan).  Utbildningsmaterialet är förstås komplett i sig själv – det behöver inte muntlig tradition för att komma till sin rätt… Initieringen sker alltid på kvällen, efter det att deltagaren fått tid att gå igenom veckans kurslektion (som kommer på måndagsmornar på mailen)

Vad tilltalar dig mest just nu? Att vara i grupp eller att få vara själv i en egen bubbla?

Vill du vara i din egen bubbla eller kliva in i gruppens?

Workshop i små grupper för Onlinedeltagare

Efter att ha varit digital i ett och ett halvt år börjar jag (och många med mig) äntligen bli bekväm i det digitala formatet. Detta har gjort att jag numer kan återskapa några av mina favoritdelar av gruppundervisningen i zoomrummet. Det är ett sätt att plocka russinen ur kakan, både för mig och för dig som deltagare.

Du som deltagare får fortfarande sitta i din egen härliga bubbla (och slipper resa och restid) men du får också lära känna spännande människor och få vara i samtal som ger klarhet och hjälper dig att ta nästa steg.

Energier från kurstillfället fastnar i inspelningen.

Inspelade Reikiskick

Att göra en meditation i grupp är superhäftigt, det tillkallas många helande energier till detta högtidliga tillfälle. Att dessutom kunna lyssna på samma meditation igen, och igen, är guld värt!

I flera år har jag spelat in de guidade Reikiskick som vi gör under kurser så att deltagarna kan lyssna på dem igen och igen (detta är föregångaren till Reikiportalen, här började idéen).

När vi gör guidade Reikiskick får du efteråt tillgång till inspelningen så att du kan lyssna på den hur ofta du vill! – oavsett om du deltar i grupp eller digitalt.

Begränsat antal deltagare

För att grupperna inte ska bli för stora (man orkar inte lyssna på hur många olika människor som helst) har jag nu satt begränsningar på hur många deltagare som får vara med på digitala utbildningar. 4-10 personer är ett lämpligt antal. Vissa deltagare kommer förstås att prata mer (de för gruppens talan) medan andra är tystare och lyssnar betydligt mer än vad de säger (sådan är jag ofta när jag är på andras utbildningar).


Nytt för i höst

Online-Workshops i små grupper.

1. Som addon till de digitala Reikiutbildningarna (Reiki online går i 5 veckor, du får en ny lektion (pdf på ca 10-12 a4) varje måndag). Nu också med två föreläsningar i smallgroup kl 19-21 på måndagar. 

2. I fördjupningskurser (3 timmar, allt material är muntligt. Den Guidade Reikin kanaliseras unikt för kursdeltagarna)  


Boka nu!

Vill du ha hjälp med din bokning? Kontakta annasofia@kansla.nu

Höstens kursschema hittar du på hem-sidan här.

Vad kostar det då? Reikikursen ligger på 3595 kr. Reikikurser räknas som friskvård. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag. Fördjupningskursen går på 1995 kr. Det går att avbetala på 2-3-4 tillfällen. Tillkommer 45 kr/faktura.

BONUS: Som kursdeltagare får du dessutom tillgång till Reikiportalen i 60 dagar kostnadsfritt!

GARANTI: Skulle du inte vara nöjd med kursens innehåll får du pengarna tillbaka inom 30 dagar.

Redan gått Reikikurs och vill repetera? Repetitionspris (oavsett vilken lärare du gått för) är 1450 kr. Säg att du repeterar när du anmäler dig. Repeterar du mastern får du repetitionspris på kursblock 1 & 2 (de övriga tre tillfällerna har ett innehåll som inte finns med hos andra mastrar).

Vad tycker du är skillnaden mellan att gå i grupp och Online? Hade du velat ha det bästa ur båda världar?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x