Sök

Vilken är skillnaden mellan Angelic Reiki och klassisk Usui Reiki?

Vilken är skillnaden mellan Angelic Reiki och klassisk Usui Reiki? I detta inlägg reder vi ut begreppen.

Första gången man hör talas om Reiki tänker man att det är en teknik som presenteras i en form. Men efter ett tag upptäcker man att det finns olika grenar av Reiki, vilka har sin speciella energi och sin tjusning. I detta inlägg får du en beskrivning av den klassiska Usui Reikin och Angelic Reiki vilka du kan lära dig här på Inner Peace by Känsla.

Den som får Reiki får mer mängd livsenergi och sätts i kontakt med sitt eget högre jag.

Återställer energisystemet

Både Usui Reiki (som fått sitt namn efter grundaren Mikao Usui) och Angelic Reiki ger ljuvlig avslappning och mer mängd livsenergi. Den hjälper kropp och själ att läka och återställer energisystemet mot sitt eget högre jag.

Läs: Reiki tar bort ”pepparkaksdegen” >

Angelic Reiki ger ett djupgående reningsbad

Angelic Reikin ger ljuvliga reningar. Den går djupare och hjälper mottagaren på en karmisk nivå. Det gör att den kommer åt sådant som alltid påverkat oss, men som vi inte alltid förstår att vi bär. Angelic Reikin hjälper en att hitta tillbaka till sin längtan och sina andliga gåvor. För mig låste Angelic Reikin upp blockeringar i mitt efterlängtande skrivande. (Fast jag fick förstås öva innan skrivandet kom med lätthet, trots att blockeringarna släppte. Läs inlägget om nyckelvanor om du vill veta mer om skrivandet)

Reiki är längre, Angelic Reiki kortare

En Angelic-reikibehandling är ganska kort, ca 20 minuter, medan en klassisk Reikibehandling är relativt lång, ca 60 min. Många utövare (liksom Anna-Sofia) brukar bjuda in Angelic-energi i sina vanliga behandlingar, och därigenom förlänga Angelic-behandlingen istället för att förkorta Reikibehandlingen. Angelic Reiki bjuder hon in för att komma åt sådant som sitter djupt, sådant som man inte kommer åt genom det medvetna sinnet.

Att vara i energier som att vara mitt i ett norrsken. Det är en ljuvlig känsla.

Känslan är mjuk och lullig

Som mottagare av Reiki kan du känna att Reikienergin känns ljuvlig, mjuk och lullig. Som att vila på rosa moln. Angelic Reikin har samma känsla, men mer intensiv. Den är lite mer knockande. Ofta somnar mottagaren.

Angelic Reikin har en handposition (här ser du Angelicens handposition).

Reiki har flera handpositioner, Angelic Reiki har en

Den klassiska Reikin har flera handpositioner. Tretton positioner från huvud till anklar. Angelic Reikin har en handposition.

Här ser du handpositionerna för den klassiska Reikins balansbehandling.

Läs: Vad är en blockering? >

Initieringen ser lite annorlunda ut

Det som gör Reikin till Reiki initieringen. Det är också initieringen som skiljer en Reikimottagare mot en Reikiutövare. Initieringen bygger in en energikanal som gör att det flödar ren livsenergi genom energikroppen 24 timmar om dygnet, vilket gör underverk för helandet. (Ja, det låter både härligt och märkligt. Som tur är behöver man inte förstå det, det funkar i alla fall).  För att få en initiering behöver man gå en utbildning.

Både Usui Reiki och Angelic Reiki har initieringar, men de ser lite olika ut.

Initieringen återställer energisystemet och skapar en energikanal för Reiki genom chakrasystemet, händer och fötter (bild ifrån Hur kärlek tar bort smärta)

Blåsningar eller meditation

För att få reikikanalen på plats i den klassiska Reikin består initieringen av blåsningar i chakrasystemet.

I Angelic Reiki består initieringen av en guidad meditation.

I de speciella Covid-tiderna har initieringarna i den klassiska Reikin fått låna Angelic Reikins meditativa form.

Hur många chakran aktiveras?

I den klassiska Reikin lägges energikanalen genom de översta fyra chakrorna och ut genom händerna. Den klassiska Reiki du får här på Känsla.nu är influerad av Terra Mai Reiki – i vilken man även initierar fötterna, så här lägger man energikanalen genom alla sju chakran, med utflöden i händer och fötter.

I Angelic Reiki initierar man genom 12-chakrasystemet (själsstjärnan och jordstjärnan) för att komma åt djupare delar. Även här har man utflöden i händer och fötter.

Förklaringar eller meditation

När du går klassisk Reikiutbildning hos Anna-Sofia på Inner Peace by Känsla åker blädderblocket fram. Du får många förklaringar som hjälper dig att intellektuellt förstå hur helandet fungerar. Kursboken består av fem lektioner, totalt ca 65 a4-sidor. Du får även lära dig fem olika reikiprinciper.

Angelic Reiki-utbildningen är mycket meditativ i sin natur. Fokus är att vara i energierna. Det är flera långa reningar och flera olika reikibehandlingar.

Den klassiska Reikin kan du gå online. BOKA HÄR!

Anglic Reiki hålles endast i fysisk form. BOKA HÄR!

Gå det du längtar efter just nu!

Vilken av utbildningarna ska du gå?

Börja med den utbildning som du känner dig mest dragen till just nu. Båda utbildningarna har sin charm, och de kompletterar varandra. Angelic Reikin har gett Anna-Sofia en djupare förståelse för den klassiska Usui Reikin, och Usui Reikin har hjälpt henne att förstå Angelic Reikin. Det handlar inte om antingen eller, utan både ock!

Läs: De tre Reikigraderna – vilken är skillnaden? >

Var kommer de ifrån?

Klassisk Usui Reiki togs fram av Mikao Usai, förfinades av hans efterträdare Chujiro Hayashi och togs till västvärden av Hawayo Takata. Den kom till Sverige genom Wanja Twan 1982.

Angelic Reiki är en utveckling av klassiska Reikin. Den togs fram av Kevin och Christine Core 2003 och kom till Sverige genom Lillian Gustavsson 2010.

Anna-Sofia lärde sig Usui Reiki 2005, blev lärare 2007 och började undervisa 2008. Angelic Reiki gick hon 2013 (eller 2011), blev lärare 2018 och började undervisa 2019.

Har du erfarenhet av båda Reikitraditionerna? Hur hade du beskrivit dem?

Här kan du läsa om Kattis upplevelse (extern länk)

Vill du testa? I denna Känslomässiga storstädning kan du få både Reiki och Angelic Reiki.

Prenumerera på nyhetsbrevet SöndagsReiki – få klarhet varje vecka! Länk längre ned på sidan.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x