Sök

Varför kan ingen se det du ser?

Har du någon gång undrat varför folk inte ser samma sak som du ser, trots att det är uppenbart? Du kanske ser det med din intuition?

Hur många gånger har du suttit på ett möte och hört människor som pratar om varandra? Detta trots att lösningen är uppenbar. Du ser den klart och tydligt. Men när du berättar om lösningen är det ingen som lyssnar. Du får inte ens prata klart. ”Testa då, men det kommer inte fungera.” tänker du. Ett halvår senare visar det sig att du hade rätt.  

Men tänk om situationen innehåller en intressant ingrediens?  

Tänk om det bara är du som ser lösningen…

Tänk om det bara är du som kan se den, eftersom du fångar upp den på energiplan. Och ser den genom din intuition…  

Intuition är när du fångar upp energin som finns i rummet.

Fånga den osynliga energi som finns i rummet

Många förknippar intuition med att ”få information ifrån ingenstans”. Men riktigt så är det inte. Det där ”ingenstans” är något. En energi. Intuition handlar om att fånga upp den osynliga, men ytterst påtagliga, energi som ligger i rummet.

Utmaningen ligger inte i att få energin – energin är ju redan där – utan att tolka den.

Det sägs att: Uppfinna är att se vad alla andra redan ser, men tänka något helt annat.

Är det inte det du gör i det där mötesrummet? Du fångar upp en energi. Och tänker något som ingen annan har tänkt.

Känner du ingen
Känner du igen en kopp kaffe? Då kan du även känna igen den med intuitivt, ”med förbundna ögon.”

Intuition bygger på igenkänning

För att förstå hur intuition fungerar kan vi använda oss av en liknelse. Att var intuitiv är ungefär som att identifiera saker med förbundna ögon. Om du vet hur sakerna känns och ser ut är sannolikheten större att du känner igen dem när dina ögon är förbundna.

Ta en kopp kaffe som exempel. Om du vet hur en kopp kaffe känns (den är varm om kaffet är varmt, kall om kaffet är kallt) och vet hur kaffe luktar och smakar kan du relativt snabbt känna igen en kopp kaffe även om du har förbundna ögon. Troligen kan du även skilja på om kaffet kommer i en plastmugg, porslinsmugg eller din favoritmugg.

Men om du ramlar över en delikatessdryck som du aldrig kommit i kontakt med tidigare, då kommer du inte att kunna identifiera den. Varken om du ser drycken eller inte.

Nyckeln för att få tillgång till den osynliga energi som finns i ett rum är erfarenhet. Om du vet hur något känns kan du känna igen det i sin energiform. Och motsatsen. Vet du inte hur det känns kan du inte heller känna igen det i sin energiform. Det är därför vi får mer tur ju mer vi tränar. Igenkännandet ökar.

Skickliga medium har tränat sig på igenkännelse

Mediumet Anna-Lena Vikström, som är en fena på att hitta förlorade saker, har berättat att hon har tränat upp sin intuition genom att öva sig på att känna igen olika material. Detta har ökat hennes pricksäkerhet.

Om hon fått till sig att den förlorade ringen ligger i en ficka. Då har hon tränat sig på att känna igen hur olika fickor känns. En jeansficka känns inte likadan som en kostymficka. En ficka i en handväska känns inte likadan som en ficka i en resväska. Ju fler material som mediumet känner igen, desto mer pricksäker blir hon i sina förnimmelser.

Entreprenörer ser med sin intuition
Ju mer erfarenhet, desto fler saker fyller du tomrummet med! Utan att du är medveten om det…

En entreprenör skapar genom mellanrummen

Det är inte bara upptäckaren som ser vad alla andra ser, men tänker något helt annat. Entreprenören gör samma sak. En möjlighet är ju ett tomrum. Det är en plats som ännu inte fyllts av någonting.

Först tränar sig entreprenören med att hitta möjligheterna.

Sedan upptäcker entreprenören vad som händer när hen fyller dem. Vissa gånger blir det bra. Andra gånger… Är det bäst att prova något annat.

Om entreprenören testat 100 olika sätt att fylla en möjlighet kommer hen relativt snabbt att kunna känna vad hen hade velat fylla möjligheten med. Det finns väldigt många intuitiva alternativ.

Men har entreprenören ännu bara testat 1 sätt? Då finns det betydligt färre intuitiva alternativ att ta till.

Om den aspirerande entreprenören ännu inte lärt sig att hitta möjligheten? Då kommer hen inte ens att se den.

Kan du känna in de olika faserna i livscykelkurvan? >

Vad ska du göra?

När du ser en lösning på ett möte, vad ska du göra då? Jo:

1. Kom ihåg att det bara är du som ser lösningen. Den är inte uppenbar för någon annan än dig.

2. Hjälp dina kollegor att se det du ser. Berätta både om problemet och om lösningen. Ge dem ett sammanhang. Hjälp dem att förstå vad du ser.

3. Bli inte upprörd om folk inte tar dig på allvar. Om de inte kan se det, kan de inte heller förstå vikten av det. Men om du har berättat om din syn på saken och det faktiskt blir så ett halvår senare, då kommer din trovärdighet att öka. Nästa gång du säger något kommer folk att lyssna mer på dig.  

4. Du behöver inte ha 100% rätt för att bli tagen på allvar. Skickliga ledare uppskattar delar av lösningar. Om du bara har 25% rätt, men kan påvisa något som ingen annan ser, kan du bli en uppskattad rådgivare.

5. Vårda din trovärdighet. När folk märker att du har något viktigt att komma med och börjar lyssna på dig, var ärlig och sann. Var säker när du är säker. Visa tydligt när du spekulerar. Ingen förväntar sig att du ska kunna allt.

6. Ta vara på din erfarenhet. Din erfarenhet är din viktigaste tillgång. Det finns en anledning till att du befinner dig där du är just nu. Din erfarenhet behövs. Tillåt dig själv att lysa. Testa, känn in och vidga din pricksäkerhet!

Har detta inlägg berättat något som du inte tänkt på tidigare? Dela det med en vän!

Kan du känna skillnad på när du ska fatta beslut, och när det är omöjligt att göra det? >

Vill du veta mer om ”flera sanningar?” Välkommen till det kostnadsfria Webinariet i morgon måndag 5/4 kl 20:00-21:00. Länk>

Prenumerera på nyhetsbrevet. Få klarhet varje söndag!

Har det varit en omtumlande tid? Få en go känsla med denna Känslomässiga storstädning.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
3 years ago

Är ju ute och går med mina hundar lite här och där, ser ju möjligheter med platser som gynnar byn, ser ju också problemet om 5 år, alltså jag kan leva mig in i det

Var på ett seminarium angående möjligheter, där vi skulle jobba 2 och två och komma på saker, blev ihopparad med en kompis, som inte alls ser på samma sätt som jag, lät mig prata för att jag hade så mycket och hon inget

Men jag ser mjg ju själv som en problemlösare, går det inte göra på det viset, kanske det går på annat vis, eller till nåt annat

Ibland blir det problem som när jag väcks tidigt på morgon på grund av problemet, går igenom olika alternativ, tills väckaren ringer

Det var ju därför jag blev så kär i huset jag sett, såg möjligheterna att bygga upp min verksamhet och ha de djur jag vill ha, att det ska bli slitigt är nog väntat, men bara tillfälligt, och man kan göra det på olika vis

är väl därför jag är så emot myndigheter, så stelbenta och gammelmodiga

kan inte lämna den här platsen helt och hållet, har lovat en kompis sätta hennes önskepotatisar (hon är gammal och har problem med lite blandat), blir det hennes sista år så har hon fått något av vad hon önskat (är en fin kompis)

Jo jag gör sånt för vänner som inte klarar av allt, jag har mina ben och armar och tar den tid det tar

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x