Sök

Vad är en blockering?

Blockeringar är smarta! Men de kan ställa till det för oss. Lär dig vilka blockeringar du vill ha kvar, och vilka du vinner på att lösa upp.

Om du varit i den alternativa världen har du säkert hört talas om blockeringar. ”Lös upp dina blockeringar” brukar man säga. Men varför? Vad är en blockering? Hur kom den dit? Hur kan du lösa upp den? Ska du ens lösa upp den? Detta är frågor som vi kommer att adressera i detta inlägg.

Fritt flöde
Med fritt flöde är allt möjligt…

Fritt flöde är målet

För att förstå blockeringar behöver du först och främst förstå motsatsen. Blockeringarnas motsats är det friska, hälsosamma och livsbejakande fria flödet. Om det fria flödet är blodet som rinner i blodådrorna är blockeringen förhårdningarna i blodkärlet som gör att det blir blodpropp.

I det fria flödet kan kroppens egna självläkande krafter vara fullt aktiva. Kroppen kan bygga upp sig själv och göra sig av med restprodukter för att dagligen utvecklas. Fritt flöde behövs inte bara i kroppen. Mentalt, känslomässigt och andligt vill vi också ha fritt flöde. Fritt flöde kan jämföras med talesättet ”högt till tak”. I fritt flöde kan vi tänka fritt, utan begränsningar. Allting är möjligt.

Fritt flöde till det vi vill ha

Samtidigt behöver vi inte ha fritt flöde. Inte jämt. Inte till allting. I praktiken är det till och med omöjligt att ha fritt flöde (och vara fri från motstånd) till allting.

Däremot vill vi ha fritt flöde till det vi vill ha. När vi är fri ifrån motstånd kan livet ge oss det vi längtar efter. Om vi drömmer om något, men har motstånd till det, kan livet inte ge oss det. Det är ofta detta som beskrivs när man pratar om blockeringar. Då talar man om det motstånd som hindrar en att få det man vill ha. Det är dessa blockeringar man vill lösa upp.

Disciplin är ett självvalt motstånd, som hjälper oss att samla och rikta energin.
Disciplin är ett självvalt motstånd, som hjälper oss att samla och rikta energin.

Disciplin är ett självvalt motstånd

Det finns tillfällen där vi medvetet väljer bort vissa saker för att rikta energin till andra områden. Disciplin är ett medvetet och sunt sätt att medvetet sätta gränser. Skillnaden mellan disciplin och blockeringar är att disciplin är självvald medan blockeringar är rester av tidigare erfarenheter, vilka kan vara felprogrammerade och självsaboterande. Trots att blockeringarna egentligen är kärleksfulla rester av pågående lärdomar.

Nu följer ett viktigt stycke. När du läst det här kommer du troligen att förändra din sin på blockeringar för all framtid. Detta gör det lättare för dig att förstå hur blockeringarna kom in, så att du kan jobba tillsammans med dem istället för emot dem.

Blockeringar hindrar oss - och det är ofta en bra sak!
Blockeringar hindrar oss – och det är ofta en bra sak!

Blockeringar hjälper oss att lära oss

Blockeringar finns eftersom de fyller ett viktigt syfte. Det är faktiskt svårt att föreställa sig hur livet skulle se ut om de inte fanns. Frågan är om vi hade kunnat gå, prata eller cykla om det inte fanns blockeringar. Frågan är om vi hade kunnat lära oss någonting alls om det inte fanns blockeringar?

Prova ett annat sätt

Vår kropp navigerar genom två begrepp. Det välkända och det okända. Det välkända känns alltid tryggt och välkomnande, medan det okända känns främmande och otäckt. Vi söker oss alltid mot det välkända.

Men bara för att något är välkänt betyder det inte att det är rätt eller tryggt. Det betyder bara att vi känner igen det.

Om detta välja-det-välkända-och-undvika-det-okända-beteende skulle få fritt spelutrymme skulle vi aldrig lära oss något nytt. Vi skulle fastna och fortsätta upprepa det välkända. Vi skulle exempelvis bara välja en väg för att ta oss mellan hemmet och jobbet. Om den där vägen vi valt skulle leda oss till jobbet, så spelar det kanske ingen roll om vi bara upprepande den gång på gång. Men om den inte leder oss dit? Om vi inte hittade första gången, och sedan är tvingade att upprepa vårt ofullständiga, första försök i oändlighet eftersom vi är förprogrammerade på att undvika något nytt? Du hör ju själv, vilken mardröm! Det är otänkbart. Det är därför vi behöver blockeringar.

En kärleksfull smäll på fingrarna

En blockering är en kärleksfull smäll på fingrarna. ”Gör inte så!” Detta är till för att slå oss bort från det välkända, så att vi ska ge oss ut på okänd mark.

Om vi lär oss att cykla kommer kroppen att ge oss en blockering för alla lägen där vi tappar balansen. Detta för att vi ska fortsätta söka oss vidare. Blockeringarna är till för att säga: ”Gör inte så, testa ett annat sätt.” Vår uppgift är att fortsätta testa.

Vissa blockeringar är känsloladdade

Blockeringens syfte är alltid att tvinga oss att testa ett annat sätt. Hela poängen är att slå oss på fingrarna och säga ”gör inte så!”. Detta eftersom det vi gör inte fungerar.

I de flesta sammanhang är detta odramatiskt. Vi känner knappt smällarna på fingrarna.

Men i vissa sammanhang är smällen på fingrarna oerhört känsloladdad. Det är vid såna tillfällen vi ger oss själv destruktiva världsåskådningar och begränsande andliga program. Det är i den känsloladdningen vi säger: ”Jag ska minsann aldrig lita på en människa igen.” och ”Karlar går minsann inte att lita på.” och den beryktade: ”Aldrig mer!”  

Det är i dessa tillfällen vi kan behöva energimässig hjälp (hypnos och mental träning från ett djupavslappnat tillstånd fungerar också) för att lösa upp känsloladdningen – så att vi ska vilja testa igen. Det går inte att lösa upp en blockering om man är i affekt. För att lösa upp den behöver man vara djupavslappnad.

När man pratar om att lösa upp blockeringar pratar man alltså ”bara” om blockeringar av det sista slaget. Vi vill lösa upp känsloladdningen så att vi ska kunna se vad som egentligen hände, våga lära oss nya färdigheter, och testa igen. Fast egentligen vill vi ha kvar blockeringen! Vi vill ju inte tillbaka till det gamla! Vi vill testa något nytt! Det som löses upp när vi löser blockeringen är det som hindrar oss ifrån att testa igen. Det är först när vi kan något innan och utan som de sista resterna av blockeringen försvinner en gång för alla.

Blockeringen hindrar dig ifrån att upprepa "misstag" och det är en bra grej.
Blockeringen hindrar dig ifrån att upprepa ”misstag” och det är en bra grej. Fortsätt att testa till du lyckas!

Blockeringen löses upp i perfekt timing

Vi kan medvetet rikta energi till att lösa upp en känsloladdning, så att vi kan prova igen. Många gånger krävs det en avsikt och en vilja för att känsloladdningen ska släppa taget.

Men bara för att vi vill något betyder det inte att timingen är rätt. Ibland kan lösningen komma åratal efter det att vi satt intentionen. Om det är meningen att vi ska lyckas, då behöver alla förutsättningar förändras först… så att vårt försök kan bli lyckosamt. Läs: i När eleven är redo kommer läraren.

Det kan också vara så att känsloladdningen bubblar upp av sig själv, trots att vi inte medvetet valt att lösa upp den. Detta är för att kroppens egna självläkande krafter och livets intelligens vill medvetenhetsgöra känsloladdningen, så att du ska kunna använda din fria vilja och välja in det nya.

Det enda du behöver göra är att:

1. Släpp taget om känsloladdningen

2. Testa på ett annat sätt

Det Reikienergin hjälper dig med är:

1. Löser upp känsloladdningen

2. Ger dig mer mängd energi att investera i förändringen

Har du något du vill ha, men där något blockerar dig?

Testa denna Känslomässiga Storstädning!

Tips: Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x