Sök

4 saker som får både din själ och din arbetsgivare att älska dig!

Arbete ska vara roligt, inspirerande och väcka något i dig. Om du följer dess fyra punkter kommer du att bli älskad, både av din egen själ och din arbetsgivare.

I veckan ska jag hålla en föreläsning för Astar, företaget som ger alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna. Äntligen får jag berätta om något som jag, till min förvåning, har upptäckt.

Visste du att själen och arbetsgivaren ofta vill samma sak? De vill att vi ska ha roligt och älska det vi gör. Men istället för att följa vårt hjärta låter vi rädslorna ta över.

Jag hör ofta människor berätta att de är rädd för att ta initiativ och visa vem de är på sin arbetsplats. Och tänk om de skulle göra någon uppgift fel? Samtidigt sitter arbetsgivare och längtar efter att de anställda ska visa fram fötterna!

Gör det här, för allas skull!

Här kommer 4 saker som får både din själ och din arbetsgivare att älska dig:

Gör sådant som får din själ att sjunga

1. Du gör något du älskar

När vi gör något vi tycker om att göra får vi energi. När vi gör något vi inte tycker om tappar vi energi. När du gör något som får din själ att sjunga går du upp med lätthet på morgonen. Du är noggrann, engagerad och driven. Att jämföra när du inte tycker om något, försöker ta den enkla vägen och om möjligt undviker arbetet.

Alla arbetsgivare vill ha anställda som gör något som de älskar! Det är varje arbetsgivares dröm att ha en personalstyrka där alla älskar sitt arbete och går till jobbet med ett leende.

Om en arbetsgivare ska rekrytera två personer, där den ena älskar arbetsuppgifterna och den andra avskyr dem, kommer arbetsgivaren att välja den som har hjärtat på rätt ställe. Nästan oavsett vad som står på cv:t.

Detta innebär att du har allt att vinna på att vara ärlig med dig själv och välja med hjärtat. Sök inte ett jobb. Sök en sysselsättning som får ditt hjärta att sjunga.

Läs: Varför kan ingen se det du ser? >

Tillit i det lilla ger tillit i det stora

2. Du visar att det går att lita på dig

Om du vill bli erbjuden spännande arbetsuppgifter är det två egenskaper som väger högre än nästan alla andra. Det är framåtanda och tillit.

När du visar att du vill något, och faktiskt levererar när du får chansen, öppnar sig magiska portar. Du blir alla arbetsgivares dröm. Äntligen kan de få avlastning!

ARBETSGIVARNAS HEMLIGHET

Vill du veta en välbehållen hemlighet? Detta är något som de flesta arbetsgivare använder sig utav, men aldrig berättar om. Det gör att många arbetstagare missar denna grej, och därför inte får några fler chanser.

Men nu ska du få veta hemligheten:

När du får ditt första förtroendeuppdrag handlar det inte om själva uppdraget, utan om tillit. Arbetsgivaren vill se hur du hanterar utmaningar. Om du visar fram fötterna och löser biffen kommer nya dörrar att öppna sig för dig. Men om du inte visar fram fötterna, då kommer dörrarna att förbli stängda.

Underskatta inte de små förtroendeuppdragen. Det är dessa som är de viktigaste. Du kommer att bli testad i små områden, där det ”inte gör” något om du misslyckas.

Många som får en sådan möjlighet tycker att uppdraget är löjligt och långt under sin kapacitet. De flesta förstår inte att det är en tillitsövning, därför visar de sig inte från sin bästa sida. Därför får de inte arbetsgivarens förtroende och dörrar öppnar sig aldrig. Gå inte i fällan. Underskatta aldrig en uppgift. Visa alltid att det går att lita på dig. Kom i tid. Håll dina löften.  

Ps. Tror du att din själ tycker det är någon skillnad om du håller dina egna löften eller om du inte gör det? Vad händer när du litar på dig själv och ditt eget ord?

väx in i kostymen

3. Kostymen ska vara för stor

Vår själ älskar att expandera. Den tycker inte om att göra samma sak, dag ut och dag in. När vi lärt oss något vill vi ha nya utmaningar. Det ligger i vår natur att alltid vilja ha mer än vad vi har.

Varje gång vi kliver in i ett jobb eller tar på oss ett uppdrag gör vi det det vara för att området intresserar oss och vi vill lära oss mer. Inte för att vi redan kan allt inom området.  Det är utvecklingsmöjligheterna som är tjusningen. Kostymen ska vara för stor. Vi behöver något att växa in i.

Hur mycket för stor kostymen ska vara beror på två saker:

1. Din kapacitet att lära dig

2. Om de personer du kommer att arbeta med har tillit till din förmåga att lära dig.

Vissa kan kliva in i en kostym som är flera storlekar för stor. Andra känner sig tryggare om den bara är en sömns mån större än den nuvarande.

En vanlig inställning hos arbetsgivare är: ”Det viktiga är att få in rätt person. Arbetsuppgifterna går att lära sig, men finns inte drivkraft och attityd kommer det inte att funka.” 

Ps. Du behöver energimässigt vara så nära det arbete du vill ha att attraktionsmässigt kan ta emot det. Ibland behöver livet ge dig ”mellanarbeten” som är till för att träna dig för den kostym du innerst inne vill ha. Om du inte kan lyckas med ett arbete kommer livet inte heller att ge dig det (än). Du måste få rätt färdigheter först.

Läs: Vilken fas i livscykelkurvan befinner du dig i? >

4. Det är okej att misslyckas

Många vågar inte kliva in i nya arbetsuppgifter för de är rädd att misslyckas. Men ingen arbetsgivare förväntar sig att du ska kunna allt innan du har provat. Speciellt inte i dessa tider.

Samhället är i ständig utveckling. I och med Covid-19 har det blivit ännu tydligare att ett nytt arbetssätt är på väg. Detta gör att det är regel än undantag att befinna sig på ny, oprövad mark. Ingen vet hur det kommer bli och hur det kommer att slå. De flesta arbetsgivare är fullt medvetna om att man i mångt och mycket inte vet hur man ska göra, utan behöver testa sig fram. Man behöver testa till man lyckas.

Detta innebär att det okej att misslyckas. Ingen arbetsgivare förväntar sig att du ska göra hundraprocent rätt hela tiden. Du kommer att bli förvånad över hur mycket stöd du har, trots att du själv känner att det går lite sisådär.

Däremot brukar skickliga arbetsgivare hålla ögonen öppna på hur du hanterar misslyckanden. Ger du upp, eller fortsätter du testa till du lyckas? Skådespelaren Will Smith har sagt: Det kommer alltid finnas personer som har mer talang än jag, men jag är mer uthållig! En person som fortsätter att lära sig är alltid mer attraktiv än någon som ger upp.

Läs 3 oväntade tips för ett hållbart arbetsliv >

Följ ditt hjärta för din själs skull, men också för din arbetsgivares.
Både din själ och din arbetsgivare vill att du ska älska det du gör.

Det du längtar efter är samma sak som det din arbetsgivare vill att du ska göra

Så följ ditt hjärta. Gör sådant som du älskar. Se uppdrag som en möjlighet att växa med uppgiften, hellre än att visa vad du redan kan. Kom ihåg att det är okej att misslyckas. Ingen förväntar sig att du ska kunna allt på första försöket.

När du gör sådant som du är intresserad av, då kommer du att vilja fortsätta prova till du lyckas. Både vår själ och vår arbetsgivare vill att vi ska lyckas.

Det är meningen att du ska lyckas!

TIPS! Vill du ha klarhet i dina tankar? Gör den känslomässiga storstädningen. Få en go känsla på bara 19 minuter.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs mer: 4 saker som får både din själ och din arbetsgivare att älska dig > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x