Sök

Det enda ”fel” du kan göra med Reiki är motstånd

Enkelheten som omger Reikienergin är fascinerande. Du skapar ett perfekt helande nästan oavsett vad du gör. Det enda ”fel” du kan göra är att ha motstånd. Men även det löses upp över tid…

Reikienergin är tacksam att befinna sig i av många anledningar. Enkelheten är en av dess stora fördelar. Här kommer ”elnäts-förklaringen” av Reikienergin.

Glödlampa
Till skillnad från elström så har Reikienergi en egen intelligens

Alltid en ren källa

Reikienergin sammankopplar alltid utövaren med den universella livsenergin som genomsyrar allt levande. I möten mellan två personer där livsenergin inte är inblandad brukar de två personerna turas om att ge och ta energi till varandra. Den ena blir pigg och den andra blir trött.

I ett möte där samma två personer är uppkopplade till Reikienergi kommer båda personerna att få energi, inte av varandra utan av den rena källan. Detta gör inte bara att båda personerna får mer mängd energi. De blir påfyllda från en ren källa, energin är opåverkad av våra mänskliga tillkortakommanden.

Vatten i en paradiskälla
Reikienergin kommer alltid ifrån en ren, outsinlig källa.

Det finns många saker som har en energi, men som inte har någon egen intelligens

Elströmmen i våra eluttag har ingen egen intelligens. Den person som ”uppfann” elströmmen var intelligent, liksom den som kom på hur man kunde förflytta strömmen genom ledningar. Till och med den arkitekt som byggt ditt hus och placerat eluttagen på väl valda platser är intelligent. Men själva elströmmen är inte särskilt smart. Den gör samma sak oavsett vi kopplar dit en apparat som är anpassat för strömmen eller som inte är det (det går förstås bra i det första fallet och blir kortslutning i nästa). Elen gör inte heller någon skillnad på om den som lägger sin hand på uttaget är gammal, ung eller ens ett husdjur. Den behandlar alla på samma sätt. Frågan är alltid hur mottagaren kan hantera strömmen, för strömmen är densamma.

Reikienergin har en egen intelligens

Reikienergin har en egen intelligens. Den behandlar alltid alla den kommer i kontakt med olika. Den fungerar olika om mottagaren är gammal, ung eller ett husdjur. Den tar hänsyn till om personen har ett skört energisystem och behöver en mjuk läkning gentemot om en person har ett vitalt energisystem och därför kan ta emot stora förändringar på kort tid. Energin fungerar till och med olika för samma person, beroende av den sinnesstämning som personen befinner sig i för tillfället.

Det finns däremot ett mönster, något som Reikienergin alltid strävar efter.

Både givare och mottagare av Reiki kommer i kontakt med sitt eget högre jag.
Reikienergin strävar alltid efter fritt flöde. Den sätter både mottagaren och den som ger Reiki i kontakt med sitt eget högre jag.

Reikienergin:

  • Vill alltid ha fritt flöde, där energin kan flöda obehindrat från topp till tå utan att stanna upp någonstans (jämför gärna med blodomloppet, du vill inte att blodet ska bli en blodpropp och fastna i något blodkärl)
  • Sätter alltid mottagaren i kontakt med sitt eget högre jag. Om en utövare skickar Reiki till två personer samtidigt så kommer alla tre personerna att komma i kontakt med sitt eget högre jag. Det är alltså inte utövarens energi som begränsar, och det går inte ens att ge Reiki utan att få själv.

Så oavsett om du är gammal eller ung, skör eller vital, så kommer energin alltid att sträva efter att ge dig fritt flöde och sätta dig i kontakt med ditt eget högre jag. 

Men om du behandlar Reikienergin som elströmmen och försöker rikta den?

Om det hade funnits Reikienergi i elledningarna hade den varit likadan i sin natur som den är utan elnäts-begränsningar. Den hade strävat efter fritt flöde och att sätta mottagaren i kontakt med sitt eget högre jag. Och den hade alltid anpassat sin styrka utifrån mottagaren.  Trots begränsningarna hade Reikienergin varit sin egen natur.

Reiki hittar alltid sin egen väg

Många Reikutövare upptäcker att deras Reikihänder börjar hetta när de befinner sig i närheten av personer som behöver helande. Detta eftersom Reikienergin kopplas på när den behövs. Du varken kan eller behöver styra flödet. Reikienergins egen intelligens hittar alltid sin väg till det mest perfekta helandet just nu.

När du lär dig Reiki, speciellt distansreiki, får du lära dig olika symboler. Men faktum är att symbolen ”bara” är ett sätt för dig att lära känna energin. Det är inte symbolen som ger energin, den är bara strömbrytaren som kopplar på den. Av denna anledning spelar det sällan någon roll om du ritar strecken i fel ordning eller säger fel namn för symbolen. Vill du slå på strömbrytaren kommer det att fungera i alla fall. Speciellt om du litar på att energin kan kommer igång…

Motstånd begränsar energin

Faktum är att det enda som kan hindra energin ifrån att flöda är motstånd. Det spelar ingen roll vad motståndet består utav. Det kan vara stress, rädsla eller okunskap. Motståndet kan finnas i vårt medvetande men det kan även finnas i vårt omedvetna.

Vattendroppe
När vi försöker kontrollera Reikin begränsar vi den… Men som tur är så får vi lite Reiki i alla fall…

Motstånd hänger ihop med vår fria vilja

Om vi inte vill ha det, då kommer vi inte heller att få det.

Försöker vi kontrollera Reikienergin och skapa ett ”elnät” för hur energin ska flöda, blir ”ledningarna” ett slags motstånd – vilket gör att vi får mindre mängd energi. Men vi får åtminstone lite energi och lite är bättre än inget…

Men om vi vill ha det… Då kan inget stoppa oss ifrån att få det.

Vi kan få hur mycket Reiki som helst.
När vi löst upp vårt inre motstånd kan vi få hur mycket energi som helst!

Reiki löser upp motstånd

Det finurliga i sammanhanget är att Reikienergin löser upp motstånd. Så om man får in ett ”elnät” då kommer energin att utvidga detta ju mer du befinner dig i Reikienergin. Energivältränad kallar jag det hela. Ju mer du är i Reikienergin desto mer mängd Reikienergi börjar flöda genom dina energikanaler. Och om du samtidigt arbetar mentalt för att lösa upp ditt motstånd och dina blockeringar… Då sätter du förutsättningar för något fantastiskt.

Då kommer du att kunna bli ”uppladdad” vad du än sätter dina händer emot. Du kan sätta dina händer mot ett träd, till en blomma, ja till och med fånga upp energin i luften med dina händer. Utan motstånd slipper du leta upp ett strömuttag och sitta intill uttaget för att ladda upp. Du lever i överflöd.

Låter det hela för bra för att vara sant?

I så fall förstår jag dig. Jag har varit i Reikienergin i 15 år och jag blir fortfarande fascinerad över hur briljant energin är. Det är helt otroligt att det fungerar. Det är makalöst att denna intelligenta, kärleksfulla kraft genomsyrar hela universum – och du kan ta del av den. Kruxet är förstås att man behöver lösa upp sitt eget motstånd för att se det…

Och själv hade jag aldrig kunnat (eller vetat att det var nödvändigt att) lösa upp motståndet utan Reikin. Jag var en stolt skeptiker som ifrågasatte allt. Reiki visade mig att vägen till livsflyt ligger bortom skepsis. Det svåra är inte att få kontakt med Reikienergin utan att släppa sitt eget motstånd. Märkligt att vi har ett motstånd till att leva i överflöd?

Vill du lösa upp ditt inre motstånd?

Börja med att rensa bort sådant som fyllt sin funktion, så att du kan göra vad du längtar efter.

Hej! Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina Kemi Lindgren

Vad bra förklarat Anna-Sofia 🙌 💗🙏
/ Kram Kattis 💕

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x