Sök

3 anledningar till att du vill platsrensa

Kan något som tar ett par minuter varaktigt förändra energin i ett rum? Varje gång jag såg effekten av platsrensning häpnade jag över hur stor skillnad den gjorde.

Att platsrensa var ingenting som jag fick lära mig när jag själv gick Reikikurs. Visserligen hade jag hört talas om att man kunde höja vibrationerna i ett hus, något som gjorde att låga vibrationer föll bort. På detta sätt kunde man ta bort energimässiga minnen från gräl och besvikelser och exempelvis bryta den negativa trenden i ett skiljsmässohus. Men hur Reikienergin hängde ihop med platsrensning och att skapa heligt utrymme hade jag ingen aning om.

Däremot hade jag hört att det alltid är tryggt att höja vibrationerna. Man kunde ta bort låga vibrationer, men de höga vibrationerna – glädje och lyckliga minnen – stannade kvar för evigt. Men innan Reiki fick jag i ärlighetens namn inte till någon platsrensning. (Troligen för jag hade för låg energi själv, du kan bara lyfta energin till så hög vibration som du själv har för stunden. Detta är anledningen till att du bara ska platsrensa när du mår fantastiskt.)

Fick till det av en slump

När jag började hålla Reikikurser (år 2008) var jag ovetandes om vad de höga energier som kallas in vid initieringen kunde hjälpa en med. Däremot jag imponerades över att det alltid var så otroligt trevlig stämning mellan kursdeltagarna. Oavsett vilken Reikikurs det var. Deltagarna kände samma sak. De pratade ofta om gruppen, och gruppdynamiken, och hur lyckat det blev.

Några år senare samarbetade jag med en schaman. Anna Larsson i Skellefteå. När vi förberedde vår första föreläsningskväll flyttade vi bort konferensbordet och placerade ut stolar. I luften blev det så där stökigt och rörigt som det blir när man möblerar om. Jag gick på toaletten, och när jag kom tillbaka var det en klar, inbjudande – nästan glittrande – energi i föreläsningssalen.

”Men, vad har du gjort?”

Schamanen hade öppnat upp heligt utrymme.

Den gång det inte funkade

Anna Larsson fortsatte öppna heligt utrymme inför kommande föreläsningar och jag fick omedvetet till det när jag höll kurs, så gång på gång fick jag se effekten av att befinna sig i heligt utrymme.

Så hände något som hjälpte mig att förstå vikten utav det.

Jag gick en tredagarutbildning inom schamanism (hos en annan schaman). Det var ett fyrtiotal deltagare. Och den när känslan som jag var van vid, den som ”alltid” kom när man befann sig i andliga sammanhang, infann sig inte.

De erfarna deltagarna, som brukade gå på liknande kurser, såg ut att sakna något. Det var som om de väntade på något. Något som brukade komma, men som inte fanns.

Den andra dagen öppnade kursledaren heligt utrymme. Han gjorde det inte med samma kraft som Anna brukade göra, men det verkade fungera i alla fall!

Det var som om axlarna sjönk hos deltagarna. De blev gladare. Lättare till sinnes. ”Där satt den!” Den grej som de egentligen kom till.

Jag blev förstås oerhört fascinerad!

gruppaura
I en gruppaura känner sig deltagarna välkomna och inkluderade. För att detta ska ske behöver de vara trygga, avslappnade och är energin ren runt dem blir det betydligt lättare att kliva in i energin. (Bild från kursmaterial Reikimaster)

Skapar gruppaura

Det verkade alltså som att det heliga utrymmet fick människor glad och avslappnad. (Lite som att ta en välkomstdrink, fast bättre). Min känsla av att deltagarna hade vallfärdat (vissa från utlandet) till kursen enbart för att ta del av energierna i det heliga rummet fascinerande mig.

Läs: Fyra tillfällen när Reiki är bättre än alkohol>

Jag började studera fenomenet. Vad var det egentligen som hände?

En del av initieringen består faktiskt av platsrensning. När man lägger en ljuspelare över eleven är detta till för att höja vibrationen.

Initieringen kallar in så höga energier att man får effekten

När man går Reikikurs kommer energierna till en under initieringen! Det är oerhört kraftfulla energier inblandade. Har hört någon som säger att det är 100 ggr mer kraftfullt än under en vanlig behandling. Efter att ha hållit kurser i fjorton år är jag beredd att hålla med! Samma sak händer på distanskurser. Det är på grund av energierna som kommer till det högtidliga initieringstillfället som ”jag” fick till energierna från första kurstillfället och varför jag i alla år (innan jag själv började skapa heligt utrymme innan kurser, upplevde att kursen inte hade börjat förrän deltagarna fick sin första initiering).

Platsrensa inför ett möte

Att ha en Reikiträff skiljer sig på förvånansvärt många sätt mot att hålla kurs. En kurs kallar in otroligt höga energier innan, under och efter kursen. Det sker i betydligt mildare utsträckning inför Reikiträffen.

Innan jag lärde mig skapa heligt utrymme var jag inte så förtjust i att hålla Reikiträffar. Det blev lite som hos den där schamanen – det var något som saknades.

När man skapade heligt utrymme, före träffen eller tillsammans med deltagarna i början, blev utfallet något helt annat! Deltagarna möttes på en helt annan nivå. Med detta ”tillägg” blev det oerhört inspirerande att hålla träffar.

3 anledningar till att du vill platsrensa

  • Du höjer vibrationen på platsen, vilket gör att låga energier faller bort
  • Det är lättare för personerna på platsen att mötas, relationerna blir mer innerliga
  • Det är alltid tryggt att höja vibrationen på en plats, du kan aldrig ta bort de fina minnena

TIPS

Att öppna heligt utrymme är perfekt för splittrade grupper eller grupper som ”bara” möts en kort stund. Det går utmärkt att öppna heligt utrymme över alltifrån hem till arbetslag, över individer till hela tjocka släkten. Jag fick inte lära mig det när jag gick kurs, men jag tycker det är så viktig information att jag lär ut den! Den är med i Reiki steg 2.

Testat några olika varianter

När jag började skapa heligt utrymme lånade jag schamanernas variant (visar den som Alberto Villoldo använder). Så småningom kallade jag in vindarna, istället för kraftdjuren.

Sedan gick jag Angelic Reiki och då fick vi en variant som jag läst dagligen sedan dess! Den har dock ”lite svåra andliga ord, typ Axiatonalen”, vilket gör att alla inte fastnar för den vid första anblick.

En WOW-upplevelse

Nu har jag (äntligen, har varit en dröm) fått till en guidning som platsrensar i Reikiportalen. Den är ”på svenska” vilket för mig betyder ”lättförståelig, utan svåra ord”

Den innehåller klassiska energihöjningstekniker och sätter var och en av deltagarna i kontakt med sitt eget högre jag.

Denna ligger som en bonus för de som har konto i Reikiportalen.

Själv kör jag den varje morgon och renar den plats där jag (och min familj) kommer att befinna oss den dagen.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
1 year ago

Vad häftigt, har aldrig tänkt på att det är låga energier, eller höga, när jag tittade på det här huset, var det som om jag svävade, i källaren dansade jag, hahaha, nu jobbar jag med att få till det så det funkar för mig, trodde min hyresvärd skulle komma upp, men han har blivit pappa igen, nyligen, så jag får göra det bästa och hoppas att han kommer nästa år, får vara glad att något blivit åtgärdat, men det ställer större krav på mig, jag vet att jag kan fixa småsaker, har aldrig hindrat mig förut att fixa rördragningar, nu tvekar jag, har blivit en riktig fegis, jo jag funderar på att få in min nya diskmaskin, är gjort på ett konstigt vis, men troligtvis är det inte det, bara en säkerhetsåtgärd för läckor, smart enligt mig, men svårare att byta ut, eller bökigare, ska försöka höja energierna , så jag får hit rörmokare, vill ju använda befintliga element innan vintern, är så ljuvligt lägga yllekläder på element, vilket man inte kan på elelement, är ju så lycklig att någon potatis är lyckad i år och att jag får sättpotatis på dom misslyckade favoriter, har ju varit frost här, så nu ligger det chili, tomater och paprika överallt, samtidigt som jag gjort i ordning för vinterns odling, det rullar på enligt planerna, men inte för större satsning än, väntar på pengar så jag kan köpa material och göra annat klimat i källaren, jo host, jag gör ju tvärt emot vad min hyresvärd planerar, men det brukar ju rinna ut ur sanden, viljan är nog god, men när det är andra det ligger på, så går det inte planera, så här ska det jobbas på med affimeras rörmokare, värme är skönt i snålblåsten

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x