Sök

Lös upp blockeringar i hörseln

Har du dålig hörsel? Vill du höra bättre igen? Då kan detta inlägg ge dig både förklaringar och visa dig ditt nästa steg.

Blockeringar har många gånger fått ett överdrivet dåligt rykte. Egentligen har de uppkommit för att skydda oss. Som det här med hörsel. Energimässigt säger man att dålig hörsel uppkommer för att det är något man inte vill höra. Om du exempelvis arbetar på en bullrig arbetsplats kan du få en både lugnare och behagligare tillvaro om du inte hör! På arbetsplatsen är det väldigt praktiskt.

Det är först sedan, när vi kommer hem och hörseln fortfarande är nedsatt, som det börjar bli ett problem. Men själva blockeringarna är egentligen till för att skydda oss. Det är först när hörseln sviker när vi behöver den som bäst som vi upplever att det som en gång varit ett skydd nu blivit en mur som begränsar vår frammarsch.

Hur ska man då göra för att börja höra igen?

Lös upp blockeringar i hörseln

För att lösa upp blockeringar i hörseln behöver du två viktiga saker:

1. Omge dig av saker som känns roliga och viktiga att lyssna till

Hörseln försvann ju för att du inte ville lyssna? Därför är det viktigt att du omger dig av sådant som du faktiskt vill lyssna på. Dessutom är det mycket lättare (och roligare) om man lägger sin energi på att få något som är viktigt för en. Det är nästintill omöjligt att rikta tillräckligt stor mängd energi för att läka till sådant som man tycker är oviktigt.  

2. Sluta göra det som fick dig att tappa hörseln från första början!

Om du redan har slutat att arbeta på den bullriga arbetsplatsen är detta inget problem. Kroppen har inget behov av att skydda dig längre, så hörseln kan komma tillbaka med lätthet.

Om du fortfarande jobbar på arbetsplatsen

Finns det något du kan göra för att slippa ta in så mycket ljud?

  • På en industri är hörselkåpor att rekommendera.
  • På skolor och platser där det är mycket människor och ljud, testa hörselproppar (mellan lektionstillfällena, inte när du behöver höra)
  • Vila/reiki/meditation som återhämtning under dagen (varför inte köra den känslomässiga storstädningen från Reikiportalen?)
  • Lägg med fördel en ljuskupol över din arbetsplats dagligen. Att energimässigt höja en plats tar faktiskt bort lite buller (ta inte mitt ord för det, testa gärna själv).
  • Något som borde vara norm ur arbetsmiljöperspektiv: anlita en inredningsarkitekt som kan bygga bort buller med bland annat textiler och ljuddämpande material.

Detta är grunden för att återskapa hörseln. Som du märker kan det behöva en hel del kreativ energi för att hitta ljuddämpning i en bullrig miljö. Men det går!

För att kunna lyssna igen behöver vi vilja lyssna igen….

Men om vi slutat lyssna av en djupare, andlig orsak?

Om vi får höra saker som är svåra för oss att hantera brukar kroppen hjälpa oss genom att slå av hörseln. Det svåra försvinner inte, men vi slipper åtminstone plågas utav det.

Läkningen sker på samma sätt. Vi behöver få något som tack för att vi lär oss att lyssna igen. Vi behöver också säkerställa att vi får en tillvaro där vår hörsel inte hotas fler gånger!

Utmaningen är att vilja höra igen, trots risken att bli sårad.

Om hörsel är ett tema har man ofta stött på saker genom livet som börjar antyda att det man hör inte alltid stämmer. Exempelvis:

  • Folk kommer alltid att ha en åsikt, men det är inte alltid de har rätt
  • Ingen annan kan veta någon annans potential och drivkrafter

När man börjat ifrågasätta sådant man hör blir lyssnandet inte lika riskfyllt längre. Även om man får höra saker som är plump, ja till och med förolämpande, så studsar de flesta jobbiga sakerna av. Man vet ju att det inte finns fog bakom dem.

Tur att de inte lyssnade!

Visste du att många av våra stora stjärnor fått ganska svidande kritik på sin väg till toppen? Skönt att de inte lät dessa ord hindra dem.

 Nu kan jag inte svara på om någon av dessa hade problem med hörseln, men om de hade det har de åtminstone inte låtit begränsningen stoppa dem!

Vill du veta vad ditt nästa steg är? Gör Guidningen på Reikiportalen. Testa gratis i 14 dagar!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
2 years ago

har en fråga, om man har ett medfött fel på hörseln (saknar dom fina flimmerhåren) kan man läka det också, antar det har något med mina tidigare liv att göra, har i och för sig fått lite bättre hörsel sen jag slutade röka, så nu hör jag fåglarna i alla fall

Ingrid Kohkoinen
Ingrid Kohkoinen
2 years ago

Tusen tusen tack. Ditt inlägg får mig att tänka till om en hörselnedsättning jag har. Tidigare begränsade den inte mig men under en tid har jag upplevt att den har förvärrats och nu besväras jag av den. Det är förmodligen som du skriver … att kroppen har stängt av för att jag ska slippa höra åsikter från nära och kära. Nu ska jag definitivt följa dina råd. Än en gång … tusen tusen tack

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x