Sök

Grejen med 20 kilo plus

När jag träffar någon som gått upp 20 kilo de senaste två åren tror jag spontant att något har hänt. Ofta mår de sämre, men så är det inte för mig.

För två år sedan gick jag upp 20 kilo och dessa kilon håller i sig i sten. Och för ovanlighetens skull så bryr jag mig. Men inte av den anledning som du kanske tror.

Vanligtvis brukar jag inte uppmärksamma utseendet särskilt mycket. Jag missar saker som vad folk har på sig, vilken ögonfärg de har eller hur de har satt upp sitt hår. Jag tror det har med karma att göra. Att jag, i någon tidigare inkarnation, bett om att få se vem människor är innerst inne och att jag i denna inkarnation är förinställd på att se bortom det yttre.

När min mamma träffade min blivande man första gången

Det är som min mamma. När jag träffade min man (via match.com) bodde vi i olika städer. Det fanns inte minsta möjlighet att min mamma skulle ha träffat honom, eller någon i hans familj, tidigare.

Hennes första ord till honom var inte ”hej”. Det var inte ”trevligt att träffas.”

De första orden var ”men är han inte väldigt lik sin pappa?”

Ja, det är han. Men hur kunde hon veta det? Jo, hon såg bortom det yttre. Det var lika naturligt för henne som att andas. Och så är det också för mig. Det är ett bök att försöka uppmärksamma den fysiska världen. Och inte kommer jag ihåg vad jag sett heller… Det fysiska har liksom aldrig varit min grej.

Något har aktiverats

Men nu har något aktiverats. En obehagskänsla har vaknat. Känslan av att vara en bluff- då man minsann inte är framgångsrik i alla områden av livet. Jag har fått uppleva, åtminstone en del, av den kroppshets så många pratar om.

Och det här tänker jag göra något bra av! Jag tänker ta tillfället i akt och göra en insats.

För jag börjar förstå att många mår dåligt i sin kropp, och det spelar ingen roll om det handlar om 2 kilo för mycket eller 20. Det kan vara en näsa som ser udda ut eller vad som helst. Speciellt i skådespelar- och skönhetsbranschen verkar det vara extra vanligt.

Amazing

Och jag vill ha en energi som säger: Var du än är, hur det än känns, så är det okej. Du är amazing – just the way you are! Det finns så mycket skönhet och mirakel – i allt.

Vi har bra dagar, vi har dåliga dagar.

Vi har dagar när vårt hår gör som vi vill, vi har dagar där håret gör som det vill.

Vi är svullen, vi är avmagrad, vi har ont, vi mår bra.

Så det är vad jag går in i just nu. Aktiverar känslan av ”amazing precis som du är”

Tänk så häftigt om alla kunde känna det när de mötte mig. Att de var välkomna, uppskattade, älskade och vackra! (för det är så jag ser mina medmänniskor).

Med det sagt, det kanske är sant att man går upp i vikt för något har hänt…

Det här är det jag gått igenom de senaste två åren.

De senaste två åren…

 • Jag har mött mina tre värsta rädslor (obs, detta var inte till för att skrämma mig utan tvärtom – för att få mig att känna mig trygg. När man klarar av att hålla tillit, tacksamhet och hopp – i alla situationer – oavsett, kan man inte rasa när det går bra. Och det var en av mina rädslor.)
 • Sjukmara Efter att ha varit sjuk varje månad i ett halvår blev finalen påsken 2022 när jag hade 39 grader feber och sov i två dygn i sträck. När jag vaknade till hade själen lämnat sonen som kräkts non stop ett par dagar (astralreste troligen, men det var grymt obehagligt). En tur till akuten där sonen fick en piggelin. Efter det bestämde jag mig för att det måste göras något, så jag fick hjälp av dr Bramberg i Luleå. Vilket satte igång läkning på djupare nivåer än någonsin. Började också önska in ett välmående som var högre än vad jag hade, ibland behöver jobbiga saker ske för vi ska höja ribban.
 • Bytt livsstil, flyttat från lägenhet till sekelskiftehus med omfattande renoveringsbehov. För en person som aldrig ens tänkt tanken på inredning och renovering blev detta ett stort steg. Känt mig sjukt utanför min konfortzon. Väldigt obekväm.
 • Börjat i tre nya (dyra) coachprogram, vilka både aktiverade viktiga saker – men som (där och då) inte verkade ge någonting annat än ett magplask och ett läge som var betydligt sämre än vad det varit förut.
 • Min mamma lämnade inkarnationen.

Så om kilona hade givetvis kunnat tolkats som stress, och stressätning…

Men riktigt så är det inte…

 Vad jag övat på…

Förra gången jag flyttade (år 2015) gick mitt energisystem in i överlevnadsläge. Det var då jag fick lära mig saker som sladden i energikroppen.

Den här gången gav jag mig tusan på att ha energin kvar! Oavsett!

Så genom allt som hänt:

 • Har jag mått bra varenda dag
 • Vi har alltid haft en bra och mysigt i familjen, just nu har vi det bättre än någonsin förr

Eldprov förstås. Speciellt när några tidigare smärthändelser exploderat och jag verkligen fått visa mig själv att jag minsann kan hålla lugnet – oavsett vad som händer.

Men lite coolt också…

Så ja, jag väger 20 kilo mer.

Och ja, jag mår bättre än någonsin.

Viktuppgången kanske tyder på att något hänt – och det har det – men det finns alltid mer till historien än det uppenbara…

Allt du går igenom förbereder dig för det du bett om…

UPPDATERING: 1 år senare

Hej

Roligt att du hittat hit!

Jag måste bara titta in med en uppdatering! I skrivande stund är det den 16/6 – 2024, så tio månader efter jag skrev detta inlägg.

Och det senaste året har DEFINITIVT inte varit så glatt som jag kände i augusti (förra årets sommar var ljuvlig, när jag tonar in mig i den minns jag att det var så).

Jag klev in i en förtroenderoll som var det svåraste jag hittills gjort, med käftsmäll på käftsmäll. Det blev verkligen en level 2 i den andliga träning som jag berättar om i detta inlägg, om det var utmanande att släppa taget om jobbiga energier och återvända till ett fullständigt avslappnat tillstånd gissar hur krävande det var nu!

Samtidigt var det diagnostiskt prov på de kunskaper om entreprenörskap som jag lärt mig sedan 2020 och jag gick med i BNI.  

Vad som hänt:

 • Nu har jag lärt mig att skaka av mig jobbiga saker och återställa mig energimässigt. Om det i mitt liv innan Reiki tog åratal, förra året tog 2-3 veckor tar nu en halv dag – max! att komma tillbaka. Några puckar som jag hanterat: Förhandla om fakturor på över 80 000 kr, varit med om bilolyckor, stukat fötterna, fått dåliga recensioner, blivit utskälld, fått problem med brösten precis innan det är dags för mammografi och liknande… bilen har varit på verkstaden tio-femton gånger av olika anledningar. Tillvaron har (för ovanlighetens skull) varit en mardröm. Jag vet att det är många som lever i den här typen av tillvaro jämt och ständigt.
 • Självförtroendet har vaknat. Förr har andra alltid sagt att jag gör ett bra jobb, nu känner jag det själv!
 • Ser visioner och drömmar som förut lyste med sin frånvaro.
 • Klarat av att medvetet höja min nivå och inte låta inre sabotörer som sätter käpparna i hjulet för mig.  

Sommaren 2024 blir för mig ett bootkamp. Förutom en vanlig sommar med mysiga utflykter och upplevelser kommer jag avsluta hemmaprojekt som av olika anledningar inte kunnat slutföras (olikt mig att ha pågående projekt). Dessutom har jag signat upp för appen Masterclass igen!

Jag älskar att lära mig av de bästa! För nu handlar det ”inte bara” om andliga färdigheter. Jag behöver lära mig nya mindset också, och då gäller det att komma på vilka dessa är.

Detta år har varit enormt krävande!

Men nu börjar jag också kunna sa belöningen i mitt inre. Jiss vilka visioner som börjar komma till mig!

Att du går igenom förbereder dig för det du drömt om, och det är så sant som det är sagt.

Det var den bästa av tider, det var den värsta av tider. Det är också sant.

Men nu börjar det också skifta! Det nya börjar komma in. Jag känner det, och hurrar för det!

När jag önskade in drömmen drogs mattan bort under mina fötter! Men nu känner jag varför. Så värt det!

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] När livet kallar brukar det göra det genom konstraster. Vi får det vi inte vill ha, för att höja ribban och skicka ut en ny önskan. Det skrev jag bland annat om här… Grejen med 20 kilo plus. […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x