Sök

Så öppnar du ett blockerat chakra

Om du varit i den andliga världen har du troligen hört talas om blockeringar och blockerade chakran. Men vad är detta? Hur påverkar det dig?

För att förstå blockeringar behöver man förstå livskraft, så tänk på ett frö. Fröet är skapt för att växa och bli till det som det genetiskt är (sin högsta potential).

Om fröet får rätt förutsättningar kommer det att växa och bli till en ståtlig växt. Men om det är blockeringar, exempelvis en stor sten som ligger på det, så kan det inte växa alls.

Genom att ta bort blockeringen (ta bort stenen) så kommer tillväxten tillbaka. Det naturliga flödet återställs.  

Men så länge som blockeringen är kvar (så länge stenen ligger kvar) kommer det inte att växa.

Det är därför man pratar så mycket om att lösa upp blockeringar i den andliga världen. Man vill få tillbaka den naturliga livsenergin och livskraften.

Har du förresten tänkt på hur vi i folkmun beskriver att vi skäms? ”Vi vill gömma oss under en sten” eller ”Dra något gammalt över oss”. När vi känner oss rädd och otrygg vill vi helst försvinna från jordens yta. Det ligger något inbyggt i att stänga av – och stänga ned – när vi befinner oss i låg energi (rädsla, skuld och skam).

Vet du skillnaden mellan 7 & 12 chakrasystemet – Känsla.nu (kansla.nu)

Öppna ett blockerat chakra

För att öppna ett blockerat chakra är tillit och avslappning viktiga nycklar. Ju tryggare vi är, desto mer öppnar vi upp. Reikienergin, som består av villkorslös kärlek, passar extra bra för den som vill öppna upp ett chakra.

Öppna flera gånger

När vi utvecklas kommer vår nyfikenhet och äventyrslust att driva oss från det välkända (trygga) in i det okända (otrygga). Förändring gör att allt känns annorlunda, något som tvingar oss att ta in mer intryck än vanligt. Okänd mark gör att energisystemet går på helspänn! Minsta lilla kan få energisystemet att stänga ned. Detta trots att förändringen i sig blir ett lyft och kommer att ge något bättre än vad vi haft förut.

Praktiska tips för den energikänsliga när känslointrycken ökar >

Vanligtvis behöver vi öppna våra chakran, inte bara en gång, utan flera gånger. Det är lite som att rensa ogräs. Det behöver göras lite nu och då.

Brukar du ha sladden i när du dammsuger? >

Öppna dina chakran

Eftersom otrygghet får chakrana att stänga ned blir det motsatsen – trygghet –som får chakrorna att öppna sig. Trygghet är nyckeln till att öppna dina chakran.

Det fungerar extra bra att använda den högfrekventa kärleksenergin Reiki för detta ändamål. Reikienergin är villkorslös och finns i outsinliga mängder. Den har även en speciell funktion. Den är så högfrekvent att den löser upp lågfrekventa energier (som rädsla, skam och skuld) så att man kan återfå den naturliga glädjen och äntligen få känna tacksamhet igen.

Perfekt för att somna

Du kan med fördel testa Reiki i sängen innan du somnar. Det hjälper dig att slappna av och rensa i känslobägaren. Via Reikiportalen kan du se de olika sakerna som Reikienergin kan hjälpa dig med.  1-2 kvällar i veckan är tillräckligt för att ge långsiktig effekt. I intensiva tider kanske du vill lyssna varje kväll.

Testa Känslomässig Storstädning (19 minuter) utan konto.

Och den som nyttja sin friskvård och har konto i Reikiportalen kan även testa:

Chakrabalansering – behandla hela kroppen på 20 min – (reikiportalen.se)

Lös upp oro för framtiden – (reikiportalen.se)

Lös upp släktkarma – (reikiportalen.se)

Har denna text hjälpt dig? Skriv en kommentar och berätta.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2023. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x