Sök

Dags att börja dejta? Tänk på det här!

De flesta gör en supermiss när de börjar dejta. De börjar från default och tar med sig sina rädslor in i dejtandet. Gör så här istället!

Är du singel? Har du börjat längta efter en relation? I detta inlägg berättar jag hur du använder attraktionslagen för att hitta, inte bara en partner, en exceptionell partner. De här tipsen får du troligen inte i veckotidningarna!

Det vanliga sättet

När vi tänker på dejta tänker de flesta av oss på appar fyllda med singlar och tafflande första träffar där man ska se om det klickar vid första försöket. Detta kan fungera (det gjorde det för mig när jag träffade min man, i sommar firar vi tio år som gifta). Men jag hade gjort en sak innan jag överhuvudtaget skapade en profil på dejtingsidan. Denna sak gör hela skillnaden!

Tar du med alla erfarenheter?

Om du spontant, utan att tänka på saken, börjar söka en partner gör du det utifrån alla de trosatser som du hittills samlat på dig om relationer. Du är präglad av dina tidigare relationer, dina föräldrars relationer, dina vänners relationer, hur relationer framställs i media. Då de flesta har problem i sina kärleksrelationer kommer du troligen att sätta ribban ganska lågt.

Förvånansvärt har dessa trossatser â när det gäller relationer (inte konstigt att så många väljer att förbli singlar)

”Jag undrar om någon överhuvudtaget vill ha mig?”

”Man får nöja sig med det som finns.”

”Man kan väl ha trevligt ibland”

”Någon som åtminstone inte skriker på mig i tid och otid”

”Bor så långt ifrån de blivande svärföräldrarna som möjligt.”

Michelangelo Den största faran för de flesta av oss citat

Ta med utvalda erfarenheter + lite drömmar och förhoppningar

Jag föreslår att du höjer ribban. Leta inte en partner utifrån ”hur alla andra har det”. Leta istället en partner utifrån hur du vill ha det! Om du fick önska hejvilt, fri från andras åsikter och erfarenheter, hur hade du velat ha det då?

”Vi har roligt tillsammans och gemensamma intressen, men vi har också frihet att göra saker på tu man hand.”

”En person som kan hantera sina känslor på ett sunt och uppbyggande sätt.”

”Goda relationer, svärföräldrarna blir en andra familj som jag ser framemot att umgås med.”

Gör en visionboard för din drömrelation >

Vad vill du ha i drömrelationen?

Dejta
Du kan få den relation du drömmer om

NÄR DU ÄR UPPFYLLD av drömrelationen – då kan du lägga upp din dejtingprofil! (Eller tacka ja till den där blind-dejten som kollegan fixat dig) Då kommer du nämligen att attrahera utifrån en mycket högre nivå och träffa rätt betydligt snabbare.

Har du inget motstånd till något bättre kan det gå superfort! Du kan hitta någon på dagar eller veckor.

Men om du har motstånd?

Om jag inte tror på goda relationer?

När jag växte upp trodde jag inte på goda relationer. Jag trodde inte att de existerade. Jag trodde att det fanns de som hade det katastrofdåligt, och de som hade det helt okej. Själv hade jag det helt okej. Bättre än genomsnittet.

Jag hade därför ett motstånd till att få det ännu bättre. Jag trodde inte det var möjligt.

Finns de?

När jag förstod att jag behövde börja önska in sådant som jag ville ha började jag leta efter goda relationer (enligt min standard) i min närhet. För mig tog den en stund (över ett halvår) innan jag ens började tro att det var möjligt att vara tillsammans i över tjugo år och fortfarande tycka om att vara umgås, trots att man hade gemensamma barn. För det var så jag ville ha det. Liksom att man hade känslomässig närhet och var genuint nyfiken på varandra. Dessutom ville jag ha en ”hel by” på köpet. Jag växte upp med en ensamstående mamma och man är ganska utsatt om man bara har en förälder att lita på. Jag började fantisera om en hel indianby, där alla hjälpte alla. Mindes talesättet: ”det krävs en by för att uppfostra ett barn.”  

Medan jag höjde ribban och funderade över min drömrelation träffade min pappa sin nuvarande fru. Relationer låg i luften under denna tid. Min pappa hade mindre motstånd än jag, det var därför han fick till det tidigare än mig. Idag är vi alla väldigt lyckliga i våra relationer.

Önska, tro och tillåt dig att ta emot – det är nycklarna för att skapa drömlivet

Steg 1 – tro

Först började jag tro.

Steg 2 – när timingen är rätt: agera!

Sedan hände saker som ledde till att jag bestämde mig att göra något jag aldrig någonsin skulle göra! Nätdejta. Jag var fly förbannad (på en annan grej) och bestämde mig att ge nätdejtandet 3 helhjärtade månader. Det tog 9 dagar, sedan hade jag träffat min man. 14 dagar in i vår relation träffades vi första gången och det kändes som vi alltid varit tillsammans.

Steg 3 – vänj dig

Jag kommer ifrån en släkt av ensamstående. Min man kommer ifrån en släkt (faktiskt en hel by) av kärnfamiljer. När vi träffades kröp det i kroppen av den ovana känslan då jag energimässigt befann mig utanför min konfortzon. Men jag vande mig. Och började se fördelarna. Vilket gjorde att jag fick ännu fler fördelar.

Idag har jag inte bara man och barn (vilket jag är supertacksam över att ha, en dröm som gått i uppfyllelse). Jag har dessutom fått något jag drömt om: en ”by” bestående av min egen familj, min mans familj, och ingifta familjer som svägerskans familj och min pappas frus familj. Och det slutar inte ens där. Jag har på riktigt fått en hel by! Byakänslan i den by vi nu flyttar till är fenomenal. Grannarna är underbara. Har aldrig varit på en plats med så mycket gemenskap, handgriplig hjälp och omtänksamhet tidigare.

När jag började tro blev det möjligt, och nu vill jag inte ha det på något annat sätt. Jag har fått både relationen och indianbyn som jag drömde om.

Bjud in det!

Så när du börjar dejta, gå inte på default. Ta inte första bästa. Dejta inte utifrån misslyckanden och besvikelser.

Höj ribban. Önska stort! Dröm om drömlivet! Och tillåt dig att förändras i takt med att du får det du drömt om.

Vill du ha hjälp att lösa upp inre motstånd? Själv hade jag inte klarat det utan Reiki! Lär dig Reiki själv & dra nytta av energin i Reikiportalen!

Vill du ha individuell hjälp så hjälper jag dig! Boka Vägledning (i Luleå eller via zoom)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Dags att börja dejta? Tänk på det här! […]

trackback

[…] Läs: Dags att börja dejta? Tänk på det här > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x