Sök

Om drömmen inte kommer

Att drömmar går i uppfyllelse – för någon annan – är förstås kul! Men för mig händer det inte! Vad ska jag göra?!

På sistone har jag rört om i grytan. I de två senaste inläggen har jag visat hur drömmar gått i uppfyllelse. Det är en kund som fick ett ordentligt karriärlyft.

Kunden:

Den där visionstavlan om ”drömjobbet” som du hjälpte mig att skapa känns som magisk! Jag fyllde på visionstavlan om drömjobbet och det landade i närmare 40 olika saker som jag önskar att mitt drömjobb ska innehålla. Jag skickade önskan till universum under en meditation. Jag levde på som vanligt i några veckor, utan att söka nya jobb. Jag tänkte att jobbet kommer väl så småningom enligt min beställning, utan att veta vad och hur…

Telefonen ringde i fredags. En rekryterare undrade om jag ville skicka in mitt CV och komma på intervju för en tjänst, vilken blir ett riktigt karriärlyft.

Grejen är att nästan allt jag skrivit i min visionstavla matchar med tjänsten som rekryteraren vill att jag ska söka! 

Och så berättade om hur jag fick drömrelationen.

Dags att börja dejta? Tänk på det här! >

Detta väcker förstås en hel del hos de som läser. Och då menar jag inte bara hurrarop!

Men jag då?

Jag fick ett mail (ja, jag får väldigt många mail, jag älskar när ni berättar hur det går för er – både i medvind och i motgång!).

Hur gör jag om jag är långt ifrån den jag vill vara? Jag har inga förebilder, och det jag själv är i känns fel. Jag blev lite knäckt av att läsa ditt inlägg idag. Det är något jag funderat på faktiskt, Det här med att vara tillsammans i 20 år och fortfarande vilja umgås och ha det bra. De flesta av min närhet har varit gifta i tjugo år+ och jag kan ju säga att ingen har en relation som jag skulle vilja ha. Not even close… Inklusive mig själv. Då ger man ju upp, antingen lever man själv eller så får det vara som det är. Önskar att jag hade gjort detta jobb innan jag träffade nån.

Därför tänkte jag berätta om varför det du önskar inte kommer!

Har du en längtan, men det kommer inte? Då har du någon slags motstånd.

Inget motstånd – då går det snabbt

Om det inte finns något motstånd till det du önskar, då går det snabbt att få det! Alla som pratar om att de önskat ena dagen och fått bönesvar nästa beskriver ”ett naturligt förlopp utan motstånd”. Det är så det ”ska” gå till. Helande fungerar på samma sätt. De personer som fått ett mirakulöst helande (exempelvis genom att be till en staty av Jesus eller Moder Maria) har varit fri från motstånd.

De flesta av oss har förstås motstånd! Ur ett samhällsperspektiv (speciellt vi i Sverige) tutat man i människor att de SKA HA motstånd. Det anses väldigt fult att vara ”blåögd” och ”lättlurad”. ”Var inte så tillitsfull!” säger man.

För egen del var jag livrädd för att bli lurad när jag växte upp. Jag var skeptisk mot allt! Jag ifrågasatte alltifrån auktoriteter till hypnos, och allt däremellan. (Det kan man inte tro när man ser mig nu, eller hur!)

Att skala av skepsisen och bli mer och mer tillitsfull gick egentligen mot min natur, men det var något jag valde eftersom jag tyckte mer om de resultat som man fick när man var tillitsfull än de man fick när man var skeptisk.

Det finns tre former av motstånd

Motstånd finns i tre former:

1. Du kan inte se det

2. Du tror inte att du kan få det

3. Det finns rädslor för att få det

Du behöver öppna upp alla tre varianter av motstånd för att du ska tillåta dig att få det du vill ha.

1. Du kan inte se det

Det vanligaste motståndet till att få det vi drömmer om är att vi helt enkelt inte ser det. Och ser vi det inte, så skapar vi det inte.

Lösningen: Inspireras av personer du kommer i kontakt med. När du hör deras historia (eller ser deras resultat) börjar du kunna se saker du inte sett förut. Det är därför vi vill ha erfarna rådgivare i områden där vi är nybörjare. Rådgivaren hjälper en att se det man inte kan se själv. För egen del har jag tränat upp mig att se positiva saker i allt som sker, för att kunna hjälpa mina kunder att se tillgångar och möjligheter i sin egen situation. Om jag kan se det börjar de kunna göra detsamma.  

2. Du tror inte att du kan få det

Det finns hundratals förklaringar till varför vi inte tror att vi kan få något. En av de vanligaste är att vi inte tror att vi förtjänar det. Eller så har vi inte råd. Eller så är vi född i fel land. Eller…

Lösningen: Strunta i förklaringarna! Mental träning är lösningen! Gå in i djupavslappning (så du ligger under alla lager av motstånd) och lek med tanken om att du redan har det du vill ha. På detta sätt vänjer du dig med tanken på att få det. Efter hundratals repetitioner känns det plötsligt lätt och naturligt i stället för stort och främmande.  Ps! Det här kan jag inte riktigt hjälpa mina kunder med, jag kan berätta att de ska göra det, men repetitionerna behöver de göra själv – igen och igen. Det är därför det finns ”pepp-Guidningar” på Reikiportalen, som 2 min Pepp och Prova igen! Du kan göra guidningar han som gjorde den mentala träningen stor. Lars Erik Uneståhs program för mental träning hittar du på youtube.

3. Det finns rädslor till att få det

Rädslor kommer i olika former och beskrivs på många olika sätt. Du behöver inte vara fri från rädsla för att få det du drömmer om. Men du behöver vara tillräckligt fri för att kunna ”släppa till” och ta emot det.

Lösning: Trollen spricker i ljuset. När du hittar lösningar till dina rädslor slutar de hålla dig tillbaka.

Affirmerar du, men de det funkar inte? >

Att se det är ett viktigt första steg. Om du aldrig sett det, tillåt dig att se. Utforska. Studera. Väcker det en längtan i dig? Om ja, då är det rätt väg att gå.

Mitt råd

Så mitt råd till kunden som blev knäckt över att hon inte höjt ribban långt innan det ens var möjligt att kunna höja ribban: ”Stanna kvar i steg 1 ett tag. Träna dig i att se det.”

När vi skickar ut en önskan kommer livet alltid att börja leda oss till det vi längtat efter.

Antingen händer saker som gör att den nuvarande relationen förändras och blir mer som den relation vi vill ha (med Reiki inblandat händer det hela tiden).

Eller så kommer livet att visa dig en ny väg, med givande relationer.

Du behöver inte fundera över hur, för det kan du inte veta. Kliv in i känslan av det du vill ha. Låt livet visa dig resten.

Timing är a och o

Och du: Kom ihåg det här med tid och timing!

Saker behöver komma till dig i perfekt timing för att det ska bli bra: Låt inte rastlösheten lura dig – Bakmetaforen >

Blir fri från ditt tvivel – en gång för alla >

Vad gäller för just dig? Jag hjälper dig gärna med en läsning eller vägledning. >

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
2 years ago

blev erbjuden på en sida om att få en bild på sin soulmate, vilket jag tyckte skulle vara kul att testa, någon bild blev det inte utan fick en rapport där 3 möjliga killar skulle dyka upp, så klart blir jag nyfiken på när dom ska dyka upp, men jag har krav på hur han ska vara och jag har väl sagt att aldrig involvera mig i någon, än har ingen riktigt fått mitt hjärta att klappa på sistone, men det skulle vara kul att jobba tillsammans med, utveckla varandra och tillåta oss ha olika aktiviteter och syn på livet

Ops jag skickade visst min önskan på drömkillen, är vid gott mod i dag, det HÄNDER saker här ute och min hyresvärd är så gullig som tillåter mig sätta upp en Björkalle, när jag ändå håller på att ta bort dom från tomten, men jag får vänta lite med det

Jag kan ju se saker framför mig, sen litar jag på att universum sköter resten, just nu är jag bara glad över att kunna gå på information på zoom. i ett annat län, en enorm möjlighet för mig, som vill veta mer (som bara finns i södra Sverige)

Nu har jag små varelser att behöva ta hand om, om knappt 3 veckor. blir det kanske liv och rörelser, som gör min hund galen, hehe

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x