Sök

Läsarfråga: Kan jag ta bort en längtan?

Det kom ett mail. Den som skrivit detta sätter fingret på en känsla som vi nog alla har känt. Men ge inte upp. Det finns hopp!

Lika väl som en som brutit ryggen måste förlika sig med ett liv i rullstol så är inte kärlek till för alla och det har jag förlikat mig med.

Och det är ok men man måste på något sätt få bort ”längtan”, för som sagt det kan inte vara ”guidernas” mening att plåga en för då kommer livet bli plågsamt. 

Där kanske reikin kan komma in och hjälpa en tänkte jag, ändra om känslan.

Hälsar K

Hej K

Du berättar att du längtar så mycket efter kärlek att det gör ont. För att slippa det onda försöker du förlika dig med situationen. ”Det var nog inte för mig”. Du frågar om Reikin kan få dig att sluta känna längtan.

Reiki kan hjälpa dig, men inte på det sätt du föreställer dig.

Det viktiga just nu är att du vilar från längtan. Inte att du ger upp. Du behöver kliva ur den intensiva längtan så att du kan börja ta emot av den energi som livet skickar dig för att du ska komma dit du längtar.

Reiki kan hjälpa dig att må bra just nu, vilket gör att det du längtar efter kan komma fortare. Men bäst av allt: Du kan må bra just nu, oavsett vilka förutsättningar du har.  

Längtan är bra

Att du längtar är bra! Om vi inte längtade hade nämligen inte saker kunnat komma till oss. Vårt fria val förhindrar att vad som helst kan komma till oss. Vill vi ha något behöver vi önska in det (det är det som längtan hjälper dig med).

Om vi vill ha något som vi aldrig haft förut behöver vi vara så motiverad till att kliva in i det nya att vi är beredd att släppa det gamla, trygga. Därför ligger det evolutionen att ha en längtan som är så intensiv att den nästan driver oss till vansinne. (PS! Förälskelse har den förmågan)

Naturen (din inre geist och livsgnista) vill inte lägga locket på och ta bort din längtan. Tvärtom, det är naturligt och friskt att längta.

Vad tycker du känns mer hälsosamt?

1. Ha barnets nyfikenhet och vilja uppleva mer

2. Ge upp sina drömmar och bli bitter

Dessutom kan du få det du längtar efter. Det kommer förstås på ett annat sätt än vad du tror. Och blir något annat än vad du kunnat föreställa dig. Men du kan få det!  

När du känner att du redan har det du vill ha (inte att du saknar det) blir det lättare för livet att ge dig det.

Vill du påskynda processen

Om du vill påskynda processen finns det ett knep. Detta kommer ifrån attraktionslagen.

Knepet är att vinkla din längtan. Istället för att känna att du saknar det du vill ha, dagdröm och fantisera om att du redan har det. Det du känner attraherar du. Känner du saknad kommer du få mer att sakna. Känner du kärlek kommer du att få mer kärlek.

Reikin gör dig nöjd och tacksam

Reikienergin kan hjälpa dig. Den kommer inte ta bort längtan, men den kommer att lösa upp intensiteten. Den sätter dig samman med ditt högre jag och påminner dig om det du redan har fått. (vilket dessutom ger dig mer).

Reikienergin lägger inte locket på. Men den gör resan mjukare.

Störst effekt får du om du själv lär dig Reiki!

Vill du testa?

Om det är superintensiv längtan kanske andningsövningen i Lugn och fin teknikpryl kan hjälpa dig. (Kräver konto och inloggning)

lugn och fin teknikpryl

Känslomässig storstädning fungerar alltid. (Behövs inget konto)

Känslomässig storstädning
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
2 years ago

Jo du är så klok, hur kan jag ha glömt att lita på universum, dom har alltid en utväg som förvånat mig, ska bums ersätta saknaden med kärlek, behöver ingens tillstånd för det

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x