Sök

Vill du öka din intuition? Lär dig Reiki

Kan verkligen Reiki öka intuitionen? ”Märkbart högre intuition stod det i” Kraft genom Reiki, ”Speciellt efter steg 2”. Stämde det verkligen?

Min första kontakt med Reiki var en bok. Halvvägs genom boken reste sig håren på mina armar: ”Men, det är ju det här jag letat efter i hela mitt liv?” Jag började skriva affärsplanen innan jag hade gått första utbildningen, eller ens fått första behandlingen. Jag visste att jag hade hittat rätt.

Men i boken stod det något som jag tyckte var anmärkningsvärt. Där stod att intuitionen blev märkbart högre, speciellt efter Reiki steg 2. På den tiden var jag väldigt skeptisk till andliga påståenden. Stämde det verkligen?

När jag började hålla kurser ekade påståendet i mitt inre. Utan att berätta något för mina deltagare spanade jag in dem. Vad hände egentligen med dem efter deras Reikikurs? Fick de märkbart högre intuition?

Min första slutsats var att de flesta av kursdeltagarna var betydligt mer mediala än vad jag var när jag började med Reiki. (För mig tog det flera år som professionell Reikiterapeut innan jag kunde börja förnimma saker. Det tog tolv år innan jag kunde koppla upp mig på mindre än 15 sekunder och göra läsningar på distans.)

Vill du lära dig mer om Reiki? Läs den omtyckta boken Hur kärlek tar bort smärta – helande med Reiki. Beställ >

Kursdeltagaren prickade in något

En dag hände något som fick min inre skeptiker att acceptera läget. Intuitionen ökade verkligen!

Jag satt på en uteservering med en affärsutvecklare. Affärsutvecklaren arrangerade ett 1-årigt utbildningsprogram, vilket min kursdeltagare (som hade hunnit bli Reikimaster) skulle gå. Detta var långt innan Corona, så uteserveringen var full av folk. Sorlet dränkte våra röster. I förtroende lutade sig affärsutvecklaren fram och berättade vad deltagarna skulle få göra första kvällen. Aktiviteten var till för att vidga deras perspektiv över vad som var möjligt. Jag hade hört talas om aktiviteten, men hade inte en susning om att det fanns någon som gjorde detta i Luleå.

Då ser vi min kursdeltagare komma gående. Hon är så pass långt bort att det är svårt för henne att se oss. Det finns inte en chans att hon hört vad vi sagt. Vi reser oss upp för att hälsa på henne. Det tar flera sekunder innan hon kommer fram till oss. Det första kursdeltagaren säger är:

”Jag tror jag vet vad vi ska göra första kvällen! Vi ska gå på eld!”

Jag, som inte har minsta pokeransikte överhuvudtaget, vänder bort ansiktet för att inte visa min fullständiga överraskning. Det var ju exakt det som de skulle göra!

”Vi får väl se?!” skojar affärsutvecklaren med ett pokeransikte som imponerar.

”Jag tror verkligen att det är det!” fortsätter kursdeltagaren. Och så ger hon en klockren förklaring.

I det ögonblicket försvann allt mitt tvivel. Det är verkligen så att intuitionen kar när man lärt sig Reiki.

Men varför är det så? Varför ökar intuitionen?

När du frågar får du svar. Detta är de svar som kommit till mig vilka gett de förklaringsmodeller som min inre skeptiker behövt.  

När du ger Reiki är du i uppkopplad
När du ger Reiki blir du uppkopplad. Men det är själva initieringen som återskapar uppkopplingen med dig själv.
Reikiinitieringen återställer det naturliga energisystemet
Reikiinitieringen återställer den naturliga kontakten uppåt, nedåt och in i sig själv. (bild från Hur kärlek tar bort smärta)

1. Reikin gör dig uppkopplad

Jag hade hållit på med Reiki ett par år när jag upptäckte hur ”mycket smartare” jag blev när jag var i Reikienergi. När jag satt med händerna på kunden såg, kände och förnimmande jag betydligt mer än vad jag gjorde i vanliga fall. Anledningen är att man kopplar upp sig. Reikienergin kopplar upp givaren mot sitt eget högre jag. Reikin kopplar även upp kunden mot kundens högre jag. Dessutom kommer guider, änglar och energier till detta högtidliga tillfälle, vilka också kommunicerar med en.

Allt detta bidrar till att det är mycket lättare att få energimässig kontakt, och bli uppkopplad, genom Reikin. Detta ökar intuitionen påtagligt.

Med en full känslobägare är det svårt att vara intuitiv
Med en full känslobägare är det inte bara svårt, det är omöjligt att känna intuitionens viskningar.
Intuitionen ökar med en tömd känslobägare
När vi tömmer den inre känslobägaren finns det betydligt mer plats att höra intuitionens viskningar.

2. Reikienergin tömmer den inre känslobägaren

En annan anledning till att intuitionen ökar genom Reiki beror på att Reikienergin tömmer den inre känslobägaren. De flesta medium har upptäckt att man behöver vara avslappnad för att kunna få kontakt med intuitiva förnimmelser. Är man upprymd av egna saker är det svårt att förnimma intuitionens viskningar. Det är vanligt att medium sitter i meditation upp till 45 minuter innan de tar emot en sittning, för att rensa den inre känslobägaren.

Reikienergi tömmer den inre känslobägaren på två sätt. Dels ögonblickligen, i den stund du får Reiki. Men för dig som har lärt dig Reiki (och fått initieringarna) kommer Reikienergin att flöda genom ditt energisystem tjugofyra timmar om dygnet, vilket påtagligt tömmer känslobägaren. För den som lärt sig Reiki och använt energin någorlunda regelbundet (bara någon gång i veckan) kommer skillnaden vara som dag och natt efter ett år.

Det är därför andra kan tycka att man blivit lugnare och mer harmonisk efter man lärt sig Reiki. Och det är också därför som intuitionen ökar – även i situationer utanför behandlingssammanhang.

Reiki hjälper dig att känna efter.

3. Du tränar dig i att känna efter

Vi tänker inte att vi tränar på att känna efter när vi ger Reiki, det kommer ju av sig själv. Men intuitivt känner vi efter. Hur känns det i händerna? Hur känns kroppen som tar emot energi? Ju mer vi känner efter, desto lättare blir det att känna efter. Varje gång vi känner efter tränar upp intuitionen.

Har du lärt dig Reiki? Har du upplevt att din intuition ökar?

Läs mer om innehållet i Reikikursen >

De tre reikigraderna – vilken är skillnaden? >

Vill du testa Reiki? Gör den Känslomässiga storstädningen. 19 ljuvliga minuter som stärker din intuition.

Prenumerera på nyhetsbrevet SöndagsReiki – få klarhet varje vecka! Länk längre ned på sidan.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vill du öka din intuition? Lär dig Reiki […]

trackback

[…] Och min egen favorit: känslobägaren: Läs: Vill du öka din intuition? Lär dig Reiki > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x