Sök

Jag känner inget under healing?!

Känner du inget när du får healing? Ta´t lugnt. Allt är som det ska. I detta inlägg får du lära dig mer om förnimmelser.

När jag började med Reiki hade jag ingen susning om att man kunde känna saker när man fick healing. För mig tillräckligt hissnande om det verkligen fungerade. Att få energi från en outsinlig källa, var det överhuvudtaget möjligt? Men mycket snabbt kom helt andra saker in i bilden.

På min första Reikiutbilning var vi två deltagare, jag och en person till. Hon var erfaren inom healing och hade gått flera kurser tidigare.

När hon gav Reiki till mig fick hon till sig flera bilder. Bilderna var väldigt starka för henne. Hon grät när hon satte sina händer över min hals. Hon pratade om en stor sorg. Jag hade ingen susning om vad hon pratade om. När hon lade sina händer över mitt hjärtchakra såg hon en hundvalp.

”Tycker du om hundar?” frågade hon.

”Jag är väl mer av en kattperson.” svarade jag ärligt.

När jag fick initieringen kändes det som vår lärare blåste rakt igenom mig, som om jag inte hade någon fysisk form, utan var helt transparent.

”Hur kändes det?” frågade läraren.

”Det var väl bra?” svarade jag. För i ärlighetens namn hade jag aldrig tidigare varit med om att någon stått framför mig och blåst på mig. Jag hade inget att jämföra med. Jag visste inte om detta var ett mer speciellt tillfälle än andra.

Fungerar det här verkligen?

Efter kursen kände jag ett intensivt behov av att ge mig själv Reiki. Behovet var omättligt. Förutsättningarna var såna att jag kunde ge mig två behandlingar om dagen. En på eftermiddagen, en på kvällen. Men fungerade det verkligen? Kändes det något? Blev verkligen händerna varma? Jag var inte helt övertygad.

Samtidigt fnissade jag över hur viktig Reikin hade blivit för mig. När jag lekte med tanken att någon skulle komma och rycka bort mina händer från Reikipositionerna kände jag en enorm ilska. Likt en lejonhona som anfaller den som försökte kidnappa hennes ungar. Så något kände jag, något jag ännu inte kunde sätta ord på. Reikin var superviktig och jag använde den jämt, trots att jag inte ”kände någonting”.

Alla andra kände mer

När jag började ge behandlingar förvånades jag hur mycket mottagarna kände! Det pirrade och flödade. Själv kändes det på sin höjd varmt på sina ställen. Däremot kunde jag få fysiskt ont i mina egna problemområden. Då visste jag att kunden hade ont på samma ställen som jag.

Sanningen är att det tog flera år för mig att känna energierna. De flesta av mina både kursdeltagare och kunder känner betydligt mycket mer, och snabbare, än vad jag själv gjorde när jag ”var i deras läge”. Det finns alltid någon som tycker att hen känner för lite, eller mindre än alla andra. Men jag tror att den som kände minst när hen började med Reiki var jag!

Varför känner vi inget när vi ger eller får healing?

ANLEDNING 1: Tung energi gör det svårt att känna

Sorg, besvikelse, skam och skuld är tunga och påtagliga känslor vilka känns mycket. Har man mycket inom sig (med en full känslobägare) är det ofta svårt att förnimma de små, mjuka energier som intuition och känslighet är. Ibland känner man inte eftersom man har så mycket inom sig.

Vill du öka din intuition? Lär dig Reiki! >

ANLEDNING 2: Vi känner när vi är redo

Att känna är viktigt, coolt och nödvändigt. När vi känner känslor berikas vi, men det är mer än så. Känslorna är vår ratt när vi navigerar genom livet. Det vi känner är det vi styr mot. Vill du leva ett medvetet liv ska du medvetet känna de känslor som du vill ha mer utav.

Ibland kan saker ha hänt som gör att vi inte längre ska/kan styra mot det vi känner. För att förhindra att historien upprepar sig sätter livet in en osynlig spärr som förvägrar oss att känna. Ett tillfälle kan vara när vi förälskar oss i personer som leder oss i fördärvet. När vi förälskar oss i våldsbenägna missbrukare eller notoriskt otrogna personer kan livet lägga in en ”spärr” som förhindrar att vi känner attraktion, vilket gör det lättare att bryta mönstret.

Dessvärre är det omöjligt att lägga en ”spärr” i vissa delar av vår energi, och inte i andra. Spärren påverkar alla områden av vårt liv. En sådan spärr kan göra att vår känslighet är lite trubbig, vilket vi uppmärksammar under healing.

Ju mer vi läker, desto mer kommer vi att känna.  

PS! Angelic Reiki kan hjälpa oss att bli av med tunga cellminnen som håller oss tillbaka. (All Guidade Reiki i Reikiportalen innehåller Angelic Reiki)

ANLEDNING 3: Vi tror att vi känner mer än vad vi känner

När vi hör andra berätta hur mycket de känner kan vi få uppfattningen att de faktiskt känner mer än vad de gör. Visst finns det vissa som förnimmer känslor under nästan hela behandlingstiden, men detta är ändå relativt ovanligt. De flesta förnimmer i några minuter under en hel behandling.

Det du känner kanske är ”lika mycket” som de andra känner? Men dina förhoppningar är för höga?

Vad ska du göra om du vill känna mer?

Här kommer tre tips för dig som vill känna mer.

1. Var mer i energierna

Ju mer du är i energierna och ger och tar emot energi desto mer energivältränad blir du. Du lär dig att känna hur det känns när energierna kommer igång och när de stannar av. Vissa gånger upptäcker du att du faktiskt känt något hela tiden, men du inte förstått att du känt då förnimmelsen varit ganska blygsam.

2. Lita på att det viktiga kommer till dig

Om något är riktigt viktigt kommer det att komma till dig på ett sätt som gör det lätt för dig att förstå. Det kan komma genom dina drömmar. Du kan se det iscensatt på jobbet eller i vänskapskretsen.  Du behöver inte känna för att få till dig budskap. Dina guider vill att du ska förstå, därför kommer de att visa dig på ett sätt som gör att du förstår. Samma sak gäller för dina kunder. Kunden kommer att få till sig det som hen behöver.

3. Var nyfiken

Anledningen till att jag började se och förnimma energiflöden var att jag ville förnimma dem, för jag var nyfiken på hur energin rörde sig och om/hur helandet fungerade. Nyfikenhet fungerar betydligt bättre än press för att utveckla en färdighet.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x