Sök

Förenkla – knepet som gör att du fortsätter att må bättre och bättre

I tidigare inlägg berättade jag om alldeles färsk forskning som visar hur distansreiki kan ge energi och ökat allmänt välbefinnande – även under mest krävande situationer.

Idag hade jag lyfter jag på en utmaning som uppstår efter studien. Studien är ju kort, bara 4 veckor, och de flesta av oss kan med lätthet pressa in en ytterligare aktivitet under 4 veckor. Speciellt om vi har draghjälp av att vi är med i ett program eller så.

Glömmer bort det som gjorde en frisk

Men vad händer efteråt? När programmet är slut men effekten fortfarande sitter i. Eftersom man läkt har energin ökat och lusten att göra saker kommit tillbaka. (Det ligger mycket sanning i uttrycket: ”Den friske har många önskningar, den sjuke bara en”.) När man mår relativt bra, hur motiverad är man egentligen att lägga sig ned och vila i 40 minuter, tre gånger i veckan. Man har ju en hel del annat man hellre vill lägga tiden på. I just detta fall, med studien med njursjuka som redan är tvungna att ligga i dialys 3-4 timmar 3 gånger i veckan, kanske det till och med finns ett inre motstånd till att vara låst kring ytterligare en grej. Det är kanske friheten man längtar efter?

Det är inte så konstigt att man ”glömmer Reikin”. Man känner ju inte riktigt att man behöver den längre. Dessutom håller ju effekten från studien fortfortfarande i sig. Man känner ju att man mår relativt bra. Det är vanligt att man, när man mår bättre, glömmer bort det som gjorde en frisk. Man slutar med sina välmående vanor. Man har ju så mycket annat roligt att göra.

Långsamt glider man tillbaka

Men i samma stund man slutar med sina positiva vanor återgår man till en negativ spiral. Långsamt, långsamt glider man tillbaka till sitt ursprungsläge. Plötsligt så upptäcker man att man faktiskt börjat på dåligt igen.

Så småningom kanske läget blir så akut så man återgår till ”jag gör vad som helst för att må bra igen! Och då kanske man får in de där återhämtningsstuderna igen! Den sjuke har bara en önskan, som sagt var.

Så tar man till hjälpen en stund. Mår bättre. Och vad händer?  När man mår bra glömmer man bort det som gjorde att man mådde bra. Man faller förstås tillbaka igen! 

Vad ska man göra för att effekten ska stanna kvar?

Smyg in Reikin i något du redan gör…

Trojansk häst

Det enklaste, smartaste och mest tidseffektiva är att smyga in Reikin i något som vi redan gör! Att sätta en ny rutin kräver uthållighet och fokus, men att dra nytta av en rutin som vi redan har kräver förhållandevis lite ansträngning. Smyg in Reikin i en existerande vana, lite som en trojansk häst för välmående.

För de personer som vi talade om igår, personerna som genomgår dialys 3-4 timmar/3 ggr veckan kan de med fördel ge sig reiki och lyssna på Guidad Reiki via Reikiportalen under tiden de får dialys! Dels får de ”något att göra” under tiden, men viktigast av allt: ”då är de färdigpåfyllda på en gång”. Ps! 3-4 timmar Reiki är väldigt mycket!!! Testa om det passar bäst att ge dig i början av dialysen eller i slutet av den, och utgå ifrån det som passar bäst. Börja med 20-30 minuter per gång och låt din längtan avgöra om och när du ska öka mängden och sätta favoritguidningarna på repeat.

Reiki är ett perfekt sällskap i tevesoffan.

Dra nytta av soffläget

Ge dig Reiki och lyssna på Guidad Reiki via Reikiporalen när du ser på teve eller Netflix. Använd dina Reikihänder eller slå på en Guidad Reiki i bakgrunden (du kan ha ljudet superlågt, på volym 2 eller till och med ljudlöst).

Är det inte bättre att ge sig Reiki i fullständig tystnad? Ja, förstås! Men vad tror du ger störst resultat i längden? 2 timmar ”halvdan” reiki 7 dagar i veckan, eller kanske 15 minuter varannan vecka – under perfekta förutsättningar? Du kommer att bli positivt överraskad över hur stor nytta du kan få av den där tv-tiden även om du ”bara” har reikin med ”på sidan om.”

När passar det bäst för dig att göra Reiki? Förberedelse inför dagen? Runda av innan natten? Skapa rutiner som är enkla att upprätthålla och ger dig det du vill ha.

Gör det så enkelt för dig som det bara går!

Läs mer: Med detta ”knep” blir det omöjligt att bränna ut sig>

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] tvivlar jag! Det låter för uppblåst för att vara hållbart! Läs nästa blogginlägg! Då ger jag mina tips på hur man kan få en välmående sak att bestå (och kanske till och med […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x