Sök

Behöver du verkligen initiering för att göra Reiki?

Om du funderat på att lära dig Reiki har du säkert hört talas om ordet initiering. Vad är det? Varför vill du ha en sådan?

Helande händer har funnits i alla tider. Reiki är däremot ganska ny på världskartan. Grundaren Mikao Usui tog fram Reiki först 1922. Genomslaget kom först efter 1980 när den började spridas för världen och det är framförallt de senaste fem-tio åren som gemene man fått upp ögonen för den.

Så vilken är då skillnaden mellan Reiki och de helande händer som funnits i alla tider? Jo – initieringarna!

Initiering är för Reiki vad internet gjort för kommunikationen

Traditionellt ger du healing genom bön (du ber änglarna att hjälpa dig) och genom att visualisera att du kanaliserar energi genom dina övre chakror. Du samlar kosmisk energi och kanaliserar den genom ditt kronchakra, tredje öga, halschakra och hjärtchakra (på inandning) och skickar ut den genom dina handflator (på utandning). Denna teknik finns bland annat beskriven i Det osynliga i healing av Helen Gamborg.

Utmaningen med att mentalt samla energi och kanalisera den är att hålla fokus. Hur länge kan du fokusera på något utan att börja tänka på något annat? 5 minuter? 30 sekunder? Eftersom det är ganska svårt (och energikrävande) att hålla fokus har många glömt bort att kanalisera och börjat ge av sin egen energi i stället.

Med Reiki blåser man in en kanal genom chakrorna, vilken leder energin på samma sätt – men utan att du behöver tänka på det! Energin flödar av sig själv. Reikienergin kommer igång när du behöver den och flödar tills behovet är tillfredsställt (eller du medvetet stänger ned). Du behöver inte tänka på något alls. Du behöver inte ens hålla fokus. Du ger av den kosmiska energin som finns i överflöd, du ger inte av din egen energi. Reikienergin vet vad den ska gå till och skapar alltid det mest perfekta helandet just nu.

I en värld där vi dagligen får hjälp av teknik för att underlätta vår vardag fungerar initieringarna på liknande sätt. De ger hävstångseffekt och gör att något som alltid funnits blivit betydligt lättare. Supersmidigt.

Initieringen bygger in en Reikikanal i energisystemet.
Initieringen återställer det naturliga flödet genom energisystemet. En klassisk Reiki initierar de fyra övre chakrorna och handflatorna. Jag förlänger kanalen så att energin även flödar genom de tre nedre chakrorna och går ut genom fötterna.

En varaktig energihöjning

När vi får en Reikiinitiering (alltid under Reikikurs) börjar livsenergin flöda genom vårt energisystem tjugofyra timmar om dygnet! Detta ger först en utrensning, där den låga energin ska släppa taget, och sedan en varaktig energihöjning.

Men att få en Reikiinitiering är en stor sak. Så stor att benen vek sig när jag fick höra det här.

Förändrar vårt livsöde

År 2011 var jag på en utbildning i Samisk Shamanism. Då hörde jag Jörgen I Eriksson prata om det shamanska sättet att hela en människa:

”Shamanen går in i trance” berättade Jörgen I Eriksson ”i vilken han utmanar sjukdomsdemonen i kamp. Om shamanen vinner blir klienten frisk. Om shamanen förlorar kommer han aldrig ur sin trance.”

Jag skrattade tyst för mig själv. Vilken tur att mina klienters livsöden inte hängde på mina kampsportskunskaper. Då hade de legat risigt till.

Då fick jag se något för min inre bild.

Strax innan hade vi pratat om livsöden och vävar av livstrådar. Nu såg jag något jag ofta pratade om under Reikikurser för min inre syn.

Utan initiering, ingen Reikikanal
Vibrationstrappan visar olika vibrationsnivåer.

Högre i vibrationstrappan

För att visa den vibrationsmässiga förändringen genom Reikiinitiering brukar jag rita en utvecklingstrappa.

I botten av trappan finns låg energi. I toppen av trappan finns hög energi. Stegen däremellan visar vägen från den låga energin till den höga.

Trappan är en symbol för utveckling. Den kan användas från allt ifrån andlig utveckling till resan från nybörjare till elitnivå. Trappan är utan värdering. Vi varken kan, eller behöver, vara i topp i alla områden av våra liv. Vi kommer alla ha områden där vi är i topp och områden där vi är på nybörjarnivå. Mestadels brukar vi vara någonstans mitt emellan.

Men när det handlar om ödestrådar och initieringar är utvecklingsstrappan extra spännande på grund av initieringen. När vi får en initiering och blåser in energikanalen som återställer energiflödet kommer vår energi varaktigt att höjas. Vi tar oss från ett lägre trappsteg till ett högre. För varje Reikisteg kommer vi att höja oss vibrationsmässigt ännu ett trappsteg. Använder vi energin flitigt blir vi energivältränade, och då kan vi ta ytterligare steg på vibrationstrappan.

Vibrationen höjs med Reiki steg 1
Reikiinitieringen höjer vibrationen så pass att vi tar ett steg uppåt i vibrationstrappan.

Andra frågor

Livet blir inte enklare för att vi får en högre vibration och tar ett steg i vibrationstrappan. Men frågorna byts ut.

Anledningen har med attraktionslagen att göra. Lika attraherar lika.

Är vi full av motstånd kommer vi att attrahera motstånd (det känns som om vi sitter fast).

Håller vi på att förverkliga oss själv kommer vi att attrahera saker som hjälper oss att förverkliga oss själva (vi använder kontrasten (det vi inte tycker om) som kraft för att komma vidare.

De nedre delarna av vibrationstrappan är så fulla av tung energi (motstånd) att vi inte kommer framåt.

Det är mycket lättare att hitta flödet och rörelsen framåt i de mellersta delarna av vibrationstrappan.

Den insikt som kom till mig under kursen i Samisk Shamanism var att initieringen skiftade klienternas livsöde. Initieringen förändrade varaktigt deras vibration. Det var en mycket stor sak jag hjälpte dem med (och jag behövde inte ens utöva kampsport).

Så frågan är inte om du verkligen behöver en initiering för att göra healing. Frågan är snarare: Vill du verkligen vara utan den?

Vibrationen höjs med Reiki steg 2
För varje Reikigrad ökar mängden energi som flödar i Reikikanalen, vilket gör att vibrationen höjs.
Hur hög vibration vill du ha?

Vill du öka din intuition? Lär dig Reiki >

Med Reikiinitieringen blir det betydligt lättare att följa flödet.

Initieringen

  • Bygger in en kanal som endast är till för Reiki
  • Länkar dig samman med ditt eget högre jag
  • Höjer varaktigt din vibration
  • Gör det lättare att följa din livsväg
  • Gör att du skiftar ödestråd
  • Ger dig helande händer
  • Gör att du alltid själv får energi när du ger Reiki till andra

Nackdelen är förstås:

  • Du behöver släppa taget om det som rensas ut
  • Du kan inte fortsätta på samma gamla sätt

Vill du få en Reikiinitierng? Då behöver du gå en Reikikurs. Eftersom initieringen är så kraftfull och varaktigt förändrar din energivibration är det något som du aktivt behöver välja in.

Det är mycket stor skillnad mellan att få en Reikiinitiering och få en Reikibehandling. Initieringen bygger in Reikibehandlingen i ditt energisystem.

Läs mer om kursinnehåll >

Vill du ha Reiki redan nu? Gör den Känslomässiga Storstädningen (som är ett Reikiskick, den har ingen initiering). 19 ljuvliga minuter i Reikienergi… Högst upp på vibrationstrappan är en tillvaro som är lika ljuvligt energimässigt lätt som när du får Reiki. Skillnaden är förstås att du får alla fördelar av initieringen.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x