Sök

Tappat intuitionen? Detta är nycklarna för att återkalla den

Har intuitionen försvunnit? Det finns några saker du kan göra för att få den att komma tillbaka. Bland annat…

Den som försökt fånga intuitiva intryck har säkert upptäckt att intuition är nyckfull. Den kommer inte på beställning. Det går inte att kräva ett intuitionen ska infinna sig. Ju mer man stressar och pressar desto mer lyser den med sin frånvaro. Vill man bli mer intuitiv finns det bara en sak att göra…

I går började sommarkursen Lär känna din intuition. Vi började med att presentera oss för varandra och berätta om varför vi valt att gå kursen. Nästa steg var att söka kontakt med magkänslan. Om man vet hur det känns när något är rätt har man nämligen kontakt med sin inre kompass. Om man alltid följer det som känns rätt hamnar man rätt. Vår första guidade Reiki gick därför ut på att kalla tillbaka intuitionen och påminna oss om ett tillfälle, närsomhelst i tid, där vi kände att vår magkänsla visade oss något som stämde. På detta sätt lade vi grunden till intuitiv framgång.

Även välmenande föräldrar kan råka släcka intuitionen hos sina barn.

Intuitionen slocknar när föräldrarna alltid vet bäst

Om intuitionen försvunnit behöver man ofta gå tillbaka till barndomen för att minnas hur det kändes när magkänslan berättade saker för en. Alla nyfödda barn har full kontakt med sin intuition. Men barn tappar kontakten under sin uppväxt. Vanligtvis genom välmenande föräldrar som alltid vet bäst. I idealfallet ska barnen få lära sig att följa sina infall. Vill de skapa något ska de få testa, och få hjälp först när de kör fast. Känner barnet att något är rätt eller fel ska hen få respektera sina känslor, och inte få höra att hen har fel/är för känslig/ ska skärpa sig.

Dessvärre är det sällan som i idealfallet. Det blir stökigt och bökigt när barnet ska testa själv. Föräldrar kanske inte hurrar när barnet ska testa något som de redan vet inte kommer att fungera? Det blir ju bara kaos. Kan vi inte leka lite mer ordnat?

Och vem har tid att lyssna på ett barn när det är så mycket som ska fixas? Dessutom är det viktigt att barnet är väluppfostrat och alltid säger rätt saker i rätt tillfälle. Barn som kör sitt eget race kan till och med upplevas som de är ett problem.

Det finns förvånansvärt många sociala normer som går ut på att boxa in unga själar i samhällsnormen. Trots att samhällsnormen inte är särskilt givande och knappast andligt uppbyggande. Som kollektiv har de flesta tappat kontakt med sin magkänsla, tappat känslan av meningsfullhet vilket förstås medför att psykisk ohälsa börjar bli regel hellre än undantag. Märkligt att vi är så mån om att få in våra unga i nomen, då vi egentligen inte tycker om den.

Läs: Varför kan ingen se det du ser? >

Har du en fristad?

Vi behöver en fristad

För att lära känna vår magkänsla behöver vi få en fristad, en kupol av villkorslös kärlek, där vi kan skapa vad vi vill, hur vi vill, oavsett hur det blir. Där det bara finns stöd, och inte förlöjligande, hånskratt och pikar. Vi behöver en inre lekstuga där vi följer vår längtan, oavsett var den leder oss.

Jag har själv småbarn, och jag kan erkänna att jag tycker det här med att skapa en fristad är svårt! Det är fullt förståeligt att många föräldrar inte fixar detta! Jag har några förebilder som jag inspireras av när det går tungt.

Läs: Vill du öka din intuition? Lär dig Reiki! >

Mina förebilder är:

Albert Einsteins föräldrar. Det sägs att Einstein inte talade förrän han var fyra år. Hur gör man för att vara kärleksfull och stödjande, trots att barnet verkar vara så mycket efter alla andra? Bevisligen har föräldrarna gjort mycket rätt, det hade varit lätt att knäcka ett barn för all framtid i ett sådant läge. I stället lärde han sig att leva livet på sitt eget sätt. Och se var det ledde honom till!

Föräldrarna till Ian Spalter (digital produktdesign, som lett inflytelserika projekt för Nike och Instagram, avsnittet med honom finns på Netflix, i Abstract säsong 2). Han berättar att hans framgång började när hans föräldrar lät honom bejaka sitt dataintresse. I stället för att tjata om skärmtid köpte de honom en dator och lät honom sitta framför den så mycket han ville.

Sedan finns det förstås föräldrar som tar det till nivåer som får det att hissna i magen. I boken Kemist utan skyddsdräkt berättar den framstående kemisten att han gjorde fungerade raketer (de gick 5 km rätt upp i luften och landade utan att gå sönder) som trettonåring! På föräldrarnas bakgård! Hans mamma hade uttryckligen sagt att hon ville att någon av hennes barn skulle vinna nobelpriset, så hon lät dem hållas. Men ändå! *hoppas att sonen inte kommer att vara intresserad av explosiva grejer som tnt*

Hur var dina föräldrar? Var de stödjande? Eller ville de att allt skulle gå snabbt, blir rätt och vara ofarligt?

Här kan du se ett mycket inspirerande klipp där Abraham Hicks pratar om barnuppfostran.

De här klippen är så bra att du får ett till:

TIPS! Det kanske handlar om att vara förändrar till ditt inre barn…

Avslappning och tillåtande bjuder in intuitionen…

Få bort den inre gnällspiken

När vi följer vår inre röst brukar den inre gnällspiken ta till orda. ”Det går inte.” ”Det är ingen idé” ”Inte kan jag” Samma sak brukar hända när vi lyssnar till vår egen intuition. Den slocknar innan vi ens börjat lyssna. Stress, prestationsångest och rädslor gör det dessutom omöjligt att få kontakt med intuitionen.

Läs: Reiki tar bort ”pepparkaksdegen” >

För att få kontakt med din intuition:

  1. Nå ett tillstånd av fullständig avslappning (fri från stress, prestationsångest och rädslor)
  2. Skapa en fristad där allting är okej. Där man får testa, prova och känna efter. Man behöver få leka, ta ut svängarna och testa. Det är enda sättet att lära sig! (Och det kan vara ganska kul)
  3. Håll borta den inre gnällspiken. Belys den inre rösten! Syna korten! Vem är det egentligen som talar? Har de verkligen rätt i sak? (troligen inte).

Det är detta som deltagarna på Lär känna din intuition får lära sig! Detta gör vi inte genom traditionella föreläsningar utan genom samtalet där varje deltagare får berätta vad de känner, tänker och upplever. Detta är oerhört givande på många plan!

Kurstillfällena väcker massa spännande tankar, vilka deltagarna jobbar vidare med under veckan (ibland på en omedveten nivå) till vi träffas igen. Jag ser redan framemot nästa tillfälle!

Hur gör du för att få kontakt med din intuition?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x