Sök

Boktipsaren på cykel

Jag ville läsa böcker! Åtminstone en bok. En som inspirerar och väcker nya tankar. Så tänkte jag inför sommaren. Men det är inte helt enkelt att hitta bra böcker. Speciellt inte nu, när jag blivit så kräsen. När jag var yngre hade jag mer att välja på. Men nu, när jag vill att det jag sysselsätter mig med ska vara andligt upplyftande och genomsyrat av kärlek – eller oerhört intressant, är det inte lika lätt att hitta något. (Det är likadant med teveserier och musik).

Jag letade lite halverst, och skickade sedan ut en önskan till universum. Och glömde bort det. Kom på att jag har appen Masterclass och där fanns det väldigt mycket som jag var sugen på att ta del av.

Så hände det. Utan förvarning.

Stannad på gatan

Jag mötte en man på cykel. Det är en person som jag känt igen och hejat på sedan mitt första jobb efter gymnasiet. Han brukar stanna när han ser mig och berätta något. Det är en riktig tänkare, så varje gång är det olika saker han berättar. Gärna djupa saker.

Den här gången berättade han om en mycket intelligent person som uppfunnit apparater som används inom vården, men som få vet vem han är. Tydligen hade han haft ett forskningsintresse redan som barn och byggt raketer i trädgården redan som trettonåring.  Jag tyckte det lät intressant. Frågade vad boken hette. Försökte memorera titeln. Gick hem. Och skrev upp titeln på whiteboarden, snabbt innan jag glömde bort det. (Missade ändå ett ord, men det gick att hitta rätt i alla fall)

Så nu har jag beställt en bok från bokbörsen. Den trycktes tydligen 1999. Slut i tryck sedan länge. Finns definitivt inte på Storytel (men det gör jag! Testa att söka på mitt namn: Anna-Sofia Giese Vesterlund)

Så jag fick ett boktips. På ett mycket oväntat sätt. En bok som jag definitivt inte hade ramlat över själv. Vilken förstås kom till mig långt efter jag glömt bort att jag önskat.

Vilket är det märkligaste sätt som du fått ett boktips?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x