Sök

Kan Reiki ge utrensningar?

Reiki kan ge utrensningar och effekten är framförallt påtaglig för den som går kurs. Men det är också de som ger helande på orsaksnivå…

Utrensningar är en bieffekt av Reiki. Effekten är betydligt större när man går utbildning och får en Reikikanal initierad än när man går på behandling eller tar emot Guidad Reiki.

Anledningen till att effekten är större när vi går kurs är tillsättningen (och sedan vidgningen) av Reikikanalen som ger oss förmågan att ge Reiki till andra. Reikikanalen leder ren livsenergi genom energisystemet 24 timmar om dygnet vilket påtagligt höjer kroppens energinivå.

Helande på orsaksnivå

Utrensningen beror på att de energier som håller en lägre frekvens faller bort, för att ersättas av högre frekvenser. Detta ger ett varaktigt helande och är anledningen till att Reiki kan ge helande på orsaksnivå. Så länge de lägre vibrationerna finns kvar kommer problemet alltid att återkomma (ofta i ökad styrka). Men när de släpper taget och försvinner har vi också löst upp roten till problemet, varpå problemet försvinner – som om det aldrig varit där.

Lägre vibrationer: Ilska, besvikelse, sorg, smärta, skuld och skam. Sjukdom har alltid en låg vibration.

Ersätts av högre vibrationer: Lycka, glädje, tacksamhet, passion, upplysning.

Vad blir möjligt när inre besvikelse ersätts av villkorslös kärlek?

Kvinna som förbereder sig för städning

Utrensning för olika utbildningssteg

Det är inte så att vi går en Reikiutbildning, får utrensning, och sedan är det färdigutrensat för alla eventualiteter. Varje utbildningsnivå innebär en energihöjning, vilken skapar utrensning.

Vid varje kurs sker det mest perfekta helandet just nu.

När jag gick min första Angelic Reiki-kurs fick jag ont i halsen. Jag trodde jag blev förkyld. Vid nästa kurs fick jag ont i halsen igen, men den här gången satt smärtan ”djupare”. Jag blev inte förkyld, men smärtan kändes vassare och var mer lokal. När jag repeterade kurserna kom samma smärta tillbaka, men denna gång låg den ännu djupare, inte lika vass men ännu mer påtaglig. Det var uppenbart att kursenergierna ”skalade av blockeringarna” och löste upp dem. Det tog ett par år av kurser, men en dag försvann halssmärtan. Idag har jag inte ens ont i halsen när jag är förkyld.  

Anna-Sofia

Vissa gånger ligger utrensningen i liknande område, men man kommer djupare och djupare för varje kurssteg.

Andra gånger ligger utrensningarna i olika områden. Man kan ha ont i magen ena gången och bli förkyld nästa.

Det kan också skilja mellan fysiska utrensningar (som känns mycket i kroppen) och mentala utrensningar (som ligger i känslor och tankar).

Ofta behöver vi lära oss mentala tekniker innan vi kan få utrensningen och bli av med energiminnena. Vi behöver lära oss att hantera sorger och besvikelser innan vi kan släppa taget om den smärta som ligger lagrad i kroppen på grund av tidigare smärtor och bedrövelser.

Säkerhetsnivåer

Vi kan inte helas mer än vad vi fysiskt och mentalt är kapabla till. Har något en gång kommit in – och gömts undan av kroppens överlevnadsmekanismer – kommer kroppen inte att släppa upp det igen förrän vi kan hantera det som kommit in.

Det finns säkerhetsnivåer. Kroppen vägrar släppa upp sådant som vi inte kan hantera (än). Helande kommer alltid i perfekt timing.

Men det innebär tyvärr inte att utrensningen blir mild…

Utrensningen går alltid i maxkapacitet. Den läker så mycket som vi har kapacitet att ta hand om just nu.

I takt med att vi läker kommer utrensningen faktiskt bli kraftfullare när vi fortsätta att gå helandeutbildningar – men vi kommer att kunna hantera dem lättare.

En knökfull kropp orkar inte så mycket helande, det blir fort maxkapacitet. En kropp som har fritt flöde och mentala mindsets som möjliggör helande har kapacitet att hela mycket mer, och utrensningen är inte alls lika påtaglig. Det går till och med att fortsätta med sin vardag under tiden som kroppen storstädar. Kom bara ihåg att kroppen läker snabbare ju mer återhämtning den får tillgång till.  

21- dagars utrensning

Vanligtvis tar det 21 dagar för kroppen att hitta en varaktig ny – högre – energinivå efter en kurs. Utrensningen kan också börja ett par veckor innan kursen. Så 1-2 månader i utrensning är vanligt.

Det kan låta mycket, men ha gärna som referens att det är mer regel än undantag att det tar flera månader innan kroppen får lindring av en ny medicin när vi går till läkaren. Dessutom är det vanligt att tillståndet försämras under tiden som medicinen ställs in. När läkaren hjälper brukar det ta flera veckor, ofta månader och halvår, innan hjälpen kickat in.

Inte ens inom sjukvården förväntar man sig att saker blir bättre från ena dagen till den andra. Det blir tyvärr ofta sämre innan det blir bättre, oavsett om man tar hjälp av medicin eller helande.

Med helande på orsaksnivå kan det å andra sidan bli mycket bättre i långa loppet… Kom ihåg att det är helt okej att ta hjälp av medicin för att göra helandet lindrigare. Det finns många typer av helande och de kompletterar varandra.

Träna dig i att se det friska

Att vara frisk är vårt naturliga tillstånd. När vi mår bra tänker vi inte på det, vi tar det för givet.

Detta gör att vi inte alltid är medvetna om att vi läker, när vi mår bättre hittar vi ”bara” mer att sysselsätta oss med. Detta gör att de flesta som blir friskare inte är medvetna om det.

Träna dig med fördel i att observera vad du fått efter utrensningarna (inte när du är mitt i dem, utan efteråt). Har du huvudvärk varannan vecka istället för varje? Är det något som försvunnit?

Ofta är det personer i vår omgivning som märker skillnaden! ”Du är mycket gladare nu!” ”Visst var det länge sedan du var sjuk?”

När vi sett vad vi fått efter utrensning blir det lättare att befinna oss i den nästa gång. Vi tänker: ”Undrar vad det här kommer att ge?” Hellre än ”Vad jobbigt det här är.”

Några veckors utrensning är en investering för måendet i det långa loppet.  

Ta emot hjälp

Att vara i utrensning betyder inte att du behöver göra allt själv. Sök och ta emot hjälp!

Så här jobbar jag som varit i branschen ett tag 😉

Vilken guidad Reiki fungerar bäst under utrensning? Det beror på var man befinner sig i reningsprocessen…

Känslomässig storstädning

Grunden är alltid, i alla sammahang, den Känslomässiga storstädningen!! Vi vill in under alla lager av tankar och känslor (slappna av genom det jobbiga!).

Den ljuvliga, uppskattade…

Det är också skönt att använda dessa guindingar:

VIlken guidning dras du till mest nu? Det är den du behöver…

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kan Reiki ge utrensningar? […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x