Sök

Hur kan telepatin öka i samhället?

Just nu sägs det vara en tid när karma slår tillbaka fortare och telepatin ökar. Men hur kan det vara så? Anna-Sofia reder ut begreppen.

I senaste numret av bokklubben Livsenergi (nr 11, 2023 sida 14) skriver Sophias Astrologi en krönika där hon beskriver ett fenomen som ofta talas om när man berättar om den nya tiden. Hon skriver att telepatin ökar och att tiden verkar gå snabbare för att karman ”slår tillbaka tidigare”. Förr kom efterdyningarna först i nästa liv, nu kommer de redan i detta.

Men hur kan det vara så?

Det finns en energimässig förklaring som gör allt mer logiskt.

I detta inlägg berättar jag något som jag undervisar mina Reikimastrar i.

Tjära i systemet

När vi är fylld av sorg, besvikelse, ilska, skuld, skam och smärta blir vårt energisystem tungt. Känslobägaren är liksom fylld av tjära.

Tjäran motverkar allt vi gör. Det spelar ingen roll om det vi gör är något som är bra, eller om det är något som är dåligt. Alla tankar, känslor, handlingar, avsikter och intentioner sjunker ned i tjäran och försvinner, plums. Borta.

Näringslösning istället

När vi lär oss Reiki börjar den högfrekventa universella livsenergin att lösa upp den känslomässigt tunga energin. Vi blir energimässigt lättare och lättare. Gradvis försvinner tjäran, för att ersättas av näringslösning.

När vi är fullständigt energimässigt ren finns det inget motstånd i energikroppen. Det betyder att varje tanke, känsla och handling får ringar-på-vattnet-effekt. Allt tiodubblas. Tänker vi en god tanke så får den tiodubblad kraft. Men tänker vi en lömsk tanke får den också tiodubblad kraft.

Varför karma slår hårdare

Näringslösning istället för tjära i energisystemet är anledningen till att tiden upplevs gå fortare och varför karma slår tillbaka redan nu, i detta liv, istället för att komma tillbaka i nästa.

Förut, med tjära i energisystemet, kunde man tänka, känna och göra ganska dåliga saker, men det märktes inte. Det påverkade förstås personerna i vår närhet, men de hade ju också tjära i energisystemet, så trots att vi gjorde tokigheter såg vi aldrig riktigt effekten av dem. Plums slöt sig tjäran runt det vi gjorde, och så försvann det.

Med näringslösning i energisystemet går varje tanke, känsla och handling direkt ut i etern. Och det är det som har hänt. Tack vare den kollektiva energihöjning som skett (under lång tid) har både sändare och mottagare näringslösning i sitt energisystem.

Allt vi tänker och känner får alltså tiodubblad effekt. Men det räcker inte med det… Mottagarens respons tiodubblas den med! Där en arg tanke förut försvann ned i tjäran utan att lämna ett spår kan den nu få efterdyningar så det bara smäller om det!

Förr behövde vi börja om…

Förr, med tjära i systemet, behövde vi lämna inkarnationen, möta högsta rådet och få en genomgång av vårt liv för att förstå vad vi gjort och ställt till med. Detta kan vara lite svårt att greppa, men det finns en välkänd historia som hjälper till att förklara fenomenet. Dickens En julsaga.

En julsaga handlar om den gamle affärsmannen Ebenezer Scrooge som bor ensam i ett stort dystert hus, en gång ägt av hans nu döde kompanjon Jacob Marley. Han är en sur, snål och vresig man som driver en lånefirma med hjälp av bokhållaren Bob Cratchit. En kväll får han besök av Marleys vålnad, som kommer för att varna honom. Om Scrooge inte ändrar sitt giriga beteende kommer han, i livet efter detta, att få bära tunga kedjor i all evighet, precis som sin avlidne kollega. Marley varnar också honom att han kommer att hemsökas av tre andar som ska leda honom genom natten mellan julafton och juldagen. Då Scrooge kunnat bete sig illa utan att få några efterdyningar behöver han andarnas hjälp för att förstå vad som egentligen hänt.

Nu slår det tillbaka med full kraft

Nu, med näringslösning i systemet, går det inte att bete sig illa utan att mötas av motstånd. Det vi säger, tänker och gör kommer tillbaka till oss med full kraft. Scrooge hade åkt dit av både fackförening och samhällets etik-mobb för sina omänskliga arbetsförhållanden. Det hade varit ett mediadrev utan dess like.

Man kommer inte undan med saker på samma sätt som man gjorde förr. Samma beteende får ett helt annat utfall om man har näringslösning istället för tjära i energisystemet.

Energihöjningen som gjort att tjäran försvunnit och ersatts av näringslösning är anledning till att karma slår snabbare nu.

Tanken är ju förstås att vi ska lära oss av det hela. Att vi ska inspireras till att endast tänka och känna sådant som vi vill ska manifesteras. Var noggrann med vad du önskar, för du kommer att få det.

Men telepatin då? Hur kan den öka?

Lättare att höra

När tjäran försvunnit och ersatts av näringslösning försvinner brus, motstånd och distraktioner. Våra tankar och känslor blir klarare och tydligare. Det blir också lättare att fånga upp andras energier när vi inte har lika mycket inom oss själva. Båda dessa fenomen gör att telepatin ökar.

Spelreglerna blir som dag och natt för den som har mycket i sin energikropp, gentemot den som inte har lika mycket i sig…

Reiki gör det hela lättare

I femton år (sedan 2008) har jag hållit Reikiutbildningar och sett det här ske gång på gång. Det spelar nämligen ingen roll varifrån energihöjningen kommer ifrån. Astrologiska energihöjningar och energihöjningar från Reiki visar sig ungefär på samma sätt.

Skillnaden är att Reikiutövarna ”inte bara” utsatts för energihöjningen. De har samtidigt fått ett verktyg för att landa i sig själv och må bra, vilket gör det betydligt lättare att skicka ut tankar och känslor som de faktiskt vill ha mer av. Reikiutövarna är gladare, känner sig tryggare och upplever syfte och meningsfullhet.

I motsats med de som ”bara” utsätts för den kollektiva energihöjningen och tvingas in i något, vare sig de vill det eller ej!

I slutändan blir det ganska stor skillnad för de som aktivt kliver in i något som intresserar dem, gentemot om de blir påtvingade nya förutsättningar som de behöver hantera.

Har du upptäckt att du blivit mer inkännande och empatisk sedan du började med Reiki?

Läs mer: Vill du öka din intuition? Lär dig Reiki >

Läs mer: Kan Reiki ge utrensningar? >

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x