Sök

4 tillfällen när Reiki är bättre än alkohol

Det är en andlig hemlighet att höga energier som Reiki ger ett ljuvligt rus, ungefär som att ta ett glas vin.

I detta inlägg vill jag presentera en ny idé. Bakgrunden är att jag vet att det är många som längtar efter mötas på riktigt, alltså hjärta till hjärta. Själv hade jag inte en aning om det här när jag började med Reiki. Jag ”bara” upptäckte att eleverna under kurserna hade så trevligt tillsammans. De var avslappnade. Lyssnade nyfiket. Och skratten var så klingande, glada och härliga. Under senaste kursen jag höll stannade en kollega i huset mig: ”Dina deltagare, de ser så harmoniska och glada ut! Vad är det ni gör?!”

Dessutom har jag haft förvånansvärt många kunder på sistone som pratat om hur mycket bättre deras liv blivit när de slutat med alkohol (läs: slutat dricka alkohol för att varva ned efter en intensiv arbetsdag och/eller sluta festa hårt med sina vänner). Alkoholen har liksom legat i luften.

OBS! Detta är på intet sätt ett inlägg i alkoholdebatten! Själv dricker jag gärna ett glas vin för att förgylla en måltid och tar gärna ett glas bubbel med mina vänner. (Däremot uppskattar jag en god natts sömn och lämnar ofta festen tidigt, vilket passar mig. Det finns andliga som älskar att parta natten igenom).

Så jag tänkte dela med mig av det jag fått se och ta del av under de år jag arbetat i energi.

Andliga kurser är berusande

Den som aldrig varit på en Reikikurs är ovetandes om den behagliga känslan som kursen för med sig. Deltagarna är upprymda, glada, bubbliga. Det är de höga energierna som har en berusande effekt.

Schaman-Anna har sagt något som jag tycker är intressant. Hon sa:

Att vara i höga energier är vårt naturliga tillstånd. Men då det kan vara svårt att skapa detta tillstånd har vi uppfunnit alkohol – för att syntetiskt återskapa liknande känsla.

Tänk om det ligger något bakom detta? Att det finns en andlig dimension i vår längtan efter fest och få umgås.

Klart vi ska ha roligt tillsammans!

Älskade djupa samtal

Som tonåring och ung vuxen älskade jag att prata livet över en flaska vin i köket. Djupa samtal var det jag gick i gång på.

Så började jag ge Reiki. En otippad bieffekt vara att rödvinssamtalen började tappa sin charm. Vill du veta varför?

Kunderna mindes samtalen, till skillnad från vännerna

En påtaglig skillnad var att kunderna mindes samtalen! Behandlingen gjorde intryck. Kunden mindes vad vi pratat om och hur det kändes när de träffade mig. Flera år senare hade behandlingen fortfarande lämnat ett starkt intryck.

Att jämföra med rödvinsdrickarna som snarare förnekade att samtalet någonsin hade hänt. (Det som sägs i fyllan har ju inte hänt på riktigt, eller?!). Dessutom laddade kunderna upp för att få prata om viktiga frågor när de väl kom till mig, vilket gjorde att samtalen väldigt snabbt blev väldigt intressanta. Det skulle inte pratas om väder och vind i timmar först.

Efter denna intro, vill du veta vilka fyra tillfällen när Reiki är bättre än alkohol?

4 tillfällen när Reiki är bättre än alkohol

Reiki ger en ljuvlig avslappning

1.     När du vill må bättre

Det är vanligt att ta ett glas vin (eller en öl) för att varva ned och slappna av. Om man istället gav sig en halvtimme Reiki skulle avslappningen bli djupare och mer varaktig.

Alkohol gör oss lulliga. Reiki ger en ljuvlig känsla och skapar djup avslappning.

För den som har konto i Reikiporalen kan du få hjälp med detta genom

Idéerna kommer när du är i Reikienergi

2.     När du vill ha bra idéer

Hur bra idéer får du när du druckit alkohol? I stunden känns det förstås som den mest geniala idén i hela världen, men dagen efter? Hur känns idéen då?

Hittills har jag aldrig sett en kursdeltagare få en idé som de förnekar eller skäms för när de varit i kursenergi. Precis tvärt om! De får insikter, ser sammanhang, känner äkthet och får klarhet. De insikter som kommer är starka, positiva upplevelser. Många kommer ihåg dem i åratal. Det är som de vunnit på lotteriet, eller hittat en guldskatt.  

Alkohol löser upp våra spärrar. Reiki kopplar upp oss till ett högre medvetande.

För den som har konto i Reikiporalen kan du få draghjälp till detta tillstånd med hjälp av:

Genom att lägga till Reikienergi löser du upp jobbiga händelser.

3.     När du vill ha en förbättrad situation

Både Reiki & alkohol hjälper oss att kliva in i vår egen bubbla och vila från allt som sker runtomkring.

Om du dricker för att gömma dig ifrån en jobbig situation är situationen ofta densamma när du kommer tillbaka till den (om det inte är så illa att du befinner dig i en negativ spiral av missbruk, då blir situationen värre varje gång du dricker).

När du använder Reiki kommer en viss del av energin till att läka och hela orsaken till problemet. Många kursdeltagare förvånas över den läkning som sker i den egna familjen och till och med i släktleden. Det är mindre bråk hemma. Det är lättare att förstå varandra. (Riktar du Reikienergin till sådant som skaver går läkningen ännu snabbare).

Alkohol konserverar. Reiki löser upp.

Läs mer: Känns allt skit? Då behöver du >

För den som har konto i Reikiporalen kan du få draghjälp till detta tillstånd med hjälp av:

Reiki ger mer energi

4.     När du vill ha mer energi

De flesta vet att alkohol gör oss trött. Vi vet att levern får jobba hårdare och att kroppen behöver använda sina resurser för att återställa kroppen (till det läge den hade innan du drack)

Reiki ger dig i stället mer mängd energi, vilket ger dig mer kraft att ta itu med det du behöver ta itu med.  

Alkohol gör oss trött. Reiki ger mer mängd energi.

För den som har konto i Reikiporalen kan du få draghjälp till detta med:

Har du fler förslag?

Detta var de fyra tillfällen när Reiki är bättre än alkohol. Har du fler förslag? Lämna en kommentar nedan.

PS! Visste du att man kan bli bakis både av Reiki och av alkohol!? När man varit i höga energier under en längre tid kan man både bli mör och sugen på fyllemat. Men med Reiki slipper man åtminstone tillbe toalettguden 😉

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs: Fyra tillfällen när Reiki är bättre än alkohol> […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x