Sök

Inte trött efter en dag som terapeut

Arbetar du med människor? Gör en arbetsdag dig trött? Det kan bero på att du ger av din egen energi, istället för av den outsinliga universella livsenergin.

Visste du att du har tillgång till all energi du någonsin kommer att behöva? Den finns alltid i närheten, oavsett vad du sysselsätter dig med. Det enda du behöver göra är att ta emot den.

Det är naturligt att kanalisera livsenergi

Alla människor är skapt för att kanalisera livsenergi. Energin kommer in ifrån två håll. Ovanifrån och underifrån. Den flödar in genom vårt kronchakra och den flödar in från våra fötter. Detta sker när vi är avslappnade. Det är därför det är så påfyllande och ljuvligt att vara avslappnad. Det är också anledningen till att vi får så många bra idéer när vi slappnar av. Vi kopplar upp oss till källan.

Vi är skapt för att ha tillgång från den outsinliga källan, och kanalisera livsenergi ovanifrån och underifrån - i stället för att ge av vår egen energi. Bild från Hur kärlek tar bort smärta - Helande med Reiki.
Vi är skapt för att ha tillgång från den outsinliga källan, och kanalisera livsenergi ovanifrån och underifrån. Bild från Hur kärlek tar bort smärta – Helande med Reiki.

De flesta ”håller andan”

De flesta människor är dock inte avslappnade, utan stressade och spända. Detta stänger energitillgången. Det gör att vi inte längre får energi, varken ovanifrån eller underifrån. Det är ungefär som att hålla andan. Plötsligt ska vi klara oss med den energi vi har, utan påfyllning. Vi känner en brist (vilket förstås är sant, vi håller ju andan och håller oss ute från överflödet) och får panik.

När vi är spänd och stressad klipper vi tillgången till den outsinliga källan, det är som att "hålla andan".
När vi är spänd och stressad klipper vi tillgången till den outsinliga källan, det är som att ”hålla andan”.

Detta ”hålla andan” paniktillstånd får oss att tro att energin är begränsad. Så istället för att ta emot av livets överflöd börjar vi suga energi ifrån våra medmänniskor.

Energitjuvar är ofta behövande

Har du någon gång träffat en person som dränerar dig på energi? Du var pigg och glad innan du träffade personen, men efter mötet kände du dig som en urvriden disktrasa? Detta kan bero på att du träffat en person som tappat sin kontakt med livets överflöd och därför befinner sig i ett paniktillstånd. Som terapeut kanske alla dina möten består av människor som befinner sig i detta upplevda paniktillstånd. Inte konstigt att du är trött efter en dag som terapeut.

Det finns tre sätt att hantera en energitjuv

  • Låt dem ta all energi de behöver, och fyll upp själv efteråt
  • Träna dig i att sluta ge, stäng alla energimässiga kanaler, på både medveten och omedveten nivå.
  • Koppla själv upp dig på den outsinliga livsenergin och bli en kanal som kan ge hur mycket energi som helst, utan att själv bli trött.

Vilket av alternativen tycker du känns mest tilltalande?

När du ger Reiki är du "bara" en kanal för energin. Du ger inte av din egen energi utan av "bankens" Därför blir du inte lika trött efter en dag som terapeut.
När du ger Reiki är du ”bara” en kanal för energin. Du ger inte av din egen energi utan av ”bankens” Därför blir du inte lika trött efter en dag som terapeut.

Många massörer kan Reiki

Visste du att det är vanligt att massörer lär sig Reiki? Detta eftersom Reikinitieringen (det som gör Reikin till Reiki, när du går Reikikurs blir du initierad till Reiki) återskapar det naturliga flödet och gör att det ännu lättare att ge ifrån den outsinliga källan. När någon behöver energi börjar händerna hetta. Detta är ett tecken på att energi har börjat dras ifrån källan. Det enda massören behöver göra är att rikta energin till den som behöver den. Antingen genom att lägga sina händer på personen, eller genom att tänka att energin ska flöda till personen.

Genom att ha tillgång till Reiki i sina händer kan massören ge betydligt mer energi till den behövande personen än vad massören själv har tillgång till. Det är ungefär som att ge av bankens pengar istället för att öppna sin egen plånbok när någon ber om pengar.

Även frisörer söker sig till Reiki

En annan yrkeskategori som gärna söker sig till Reiki är frisörer. Frisörer fungerar ofta som ”hobbyterapeuter”. Många kunder slappnar av så pass i frisörstolen att de berättar om saker de knappt berättat om för någon annan. Detta kan göra att frisören kan få en hel del känslomässiga ok att bära runt på. Många är trött efter en dag på jobbet. En av anledningarna till att frisörer lär sig Reiki är för att kunna koppla upp sig till källan och ”ge energi direkt från banken” för att själv vara så pigg som möjligt efter en arbetsdag.

Liksom samtalsterapeuter…

Naturligtvis söker sig personer som arbetar med samtal till Reiki, men än är detta lite förteget. Än har det inte blivit allmänt accepterat (i Sverige, men väl i andra länder), att ta hjälp av ren livsenergi för att ge kraft och styrka till våra medmänniskor. Här anses man kunna hjälpa människor utan tillgång till läkande energi.

Att det går att omvandla solenergi till elektrisk energi är allmän vetskap. Att det går att göra samma sak med energin ifrån vinden är också ett etablerat faktum. Men att det går att göra något liknande för människor är fortfarande alltför ogripbart för gemene man. Själv begriper jag varken hur solkraft fungerar eller hur Reiki-initieringen kan ha verkan, men jag tar vara på dess fördelar!

När du är avslappnad får du tillgång till ren livsenergi.
När du är avslappnad får du tillgång till ren livsenergi.

Din intention gör hela skillnaden

Du behöver inte ha lärt dig Reiki för att koppla upp dig till källan av överflöd och dela med dig utav den. Faktum är att det räcker med din intention. Är du bara avslappnad och ber (tyst för dig själv) att du vill kanalisera ren livsenergi till den behövande energitjuven så kommer energin att gå fram. Så blir du inte trött som terapeut.

Många mediterar på morgonen som ett sätt att samla sin energi och förbereda sig för dagen.

Reiki är ”bara” återskapningen av det naturliga flödet. Reiki är en genväg till det djupavslappnade tillståndet. När vi fått energikanalen initierad kan vi inte längre tappa kontakten med källan. Det gör det betydligt lättare att generöst dela med oss av energi, utan att själv tappa vår egen energi….

Brukar du vara trött efter en dag på jobbet? Gör denna i slutet av arbetsdagen. Den hjälper dig att släppa taget om jobbet.

Tips: Vill du ha klarhet varje vecka? Prenumerera på nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x