Sök

3 anledningar till att jag föll för Reiki

Min första kontakt med Reiki fick håret att resa sig över hela kroppen. ”Men, det är ju det här jag alltid letat efter?”

Min första kontakt med Reiki var genom en bok. Jag hade varit med på en trumresa och känt ”henne ska jag gå kurs för, det tuffaste hon har.”

Jag tog fram hennes informationsblad. Där stod det ”Reiki, fullständig fysisk och mental transformation.”

”Skitbra” tänkte jag! ”Det ska jag gå!” Undrar vad det är för något? Så ramlade jag över den där boken. Det var Kraft genom Reiki av Paula Horan. Jag tog hem den och började läsa.

Halvvägs genom boken satt jag och gapade. Var det möjligt? Det var ju det jag alltid längtat efter? Jag visste omedelbart: ”Det här är vad jag ska jobba med.” Det var innan jag tagit emot första behandlingen eller gått första utbildningen. Jag visste. This is it!

Vad var det jag var så förtjust i? Jo, tre fördelar med Reiki är…

Det finns tre fördelar med Reiki.

1. Helande på orsaksnivå

Reikienergin läker på orsaksnivå. Den är inte rädd för symtom och att saker saka bubbla upp till ytan. Däremot är den rädd att saker ska stanna kvar, och historien ska upprepa sig.

Detta var något som tilltalade mig. Jag hade sett människor som fått det bästa samhället kunde erbjuda när de mådde dåligt (terapi och medicin) och ändå återupprepade sig historien gång på gång. Jag längtade efter något som gav varaktig effekt och som gjorde att problem försvann, en gång för alla.

2. Fri från mänskliga tillkortakommanden

Något jag också blev förtjust i var det faktum att energin som flödar i en Reikikanal alltid kommer ifrån en ren källa. Det är inte en person som ger av sin egen energi. Om utövaren av Reiki har migrän för hen inte över sin huvudvärk, utan ger fortfarande energi från en ren källa. Det är därför som du kan ge Reiki till dig själv, eller till andra, trots att du är sjuk.

Då var jag fortfarande ovetandes om den intelligens som energin har. Jag kan bli förundrad över hur genialiskt uppbyggt allting är. Då var jag framförallt glad att jag hittat något som inte begränsades av utövaren. Det är jag fortfarande glad över.

3. Det finns ett gäng mindsets som hjälper till

Reikienergin gör mycket, men den kan inte göra allt. Det var vid Reikiprinciperna som håret reste sig över hela kroppen! Själen känner igen en sanning när man hör den.

Reikiprinciperna handlar om att ha ett lugnt och tillitsfullt mindset. Att ta vara på lärdomar i alla dess former, och vara sann mot sig själv (något man blir när man håller på med Reiki).

De tre fördelarna med Reiki var överväldigande.

Det fanns förstås mer!

När jag sedan började med Reikin upptäckte jag att de tre fördelar jag såg bara var toppen på isberget! Det fanns ännu mer att hämta!

Som:

  • Känslan av Reiki är ljuvlig! Det är så avslappnande och skönt att få vara i energier! En genväg till det meditativa tillståndet.
  • Man blir smart av Reiki! Dels landar man i sig själv, dels får man information på medial väg. Nu för tiden tänker jag överhuvudtaget inte utan Reiki…
  • Man kan läka mer än vad jag någonsin kunnat drömma om! Ja, vi behöver livets törnar för att utvecklas och komma framåt! Men när vi lärt oss läxan behöver vi inte minnas hur det var att ta sig dit!

… Men jag behövde veta

Men då, innan jag börjat med Reiki, var jag full av skepsis. Så när jag klev in i energin började jag också leta efter svar. Jag plöjde hyllmeter på biblioteket. Vilka var de osynliga krafter som genomsyrade allt levande? Hur fungerade egentligen kroppens egna självläkande krafter? Vad hände när man helades med Reiki? Varför ökade intuitionen när man började med Reiki?

Det jag kom fram till blev en bok. Okej, det blev en första bok, för det finns såååå mycket mer att berätta om. Men det blev en rikt illustrerad bok som berättar mycket på ett lättförståeligt sätt.

Under flera år har folk hört av sig och berättat hur mycket de tycker om boken! Den har till och med varit nästintill slutsåld i flera år (det är därför jag inte pratat så mycket om den och varför du kanske inte hört talas om den, den har inte ens synts på hemsidan)

I samband med Parmhed Publishing House kommer nu boken i nytryck!

Beställ boken här>

Vad är din favorit med Reikin?

Vill du testa Reiki?

Njut av denna Känslomässiga storstädning

Tips: Vill du ha klarhet varje vecka? Prenumerera på nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x