Sök

Året 2023 – händelselöst eller föll på plats?

Året 2023 har verkligen svischat förbi. Det är redan dags för en årssammanställning, och den här ser verkligen annorlunda ut mot 2022 som var ett intensivt, turbulent år.

Men när jag ser mina önskningar som jag hade i december 2022 över 2023 ser jag att jag i stort fick det jag önskade…

Då (2022) ville jag:

 • Jag är mer utåtriktad, träffar fler människor (har till och med träffat mindre folk i år än under pandemin, räknar givetvis digitala träffar).
 • Får kliva in i fler sammanhang
 • Göra superhäftiga Guidade Reikis och filmer
 • Göra kostförändringar för hela familjen
 • Bli friskare och friskare
 • Tränar vidare och få den där vältränade kroppen som jag längtar efter
 • Får semester (och inte behöver lägga allt tid i huset)
 • Bygger ett kanin-mini-land.
 • Gör ett badrum på övervåningen
Tittut, här samlas strax deltagarna på Reikiförbundets årsmöte 2023.

Så vad hände?

Nästan allt jag satte intention för har hänt.

 • Kanin-mini-landet är nästan klart. Givetvis föredrar kaninerna sina egna grävda jordgångar (det är förstås galler under 2 dm jordlager så de kan inte gräva sig ut).
 • Har fått fler intressen (förutom jobbet, vilket är stort för mig då alla intressen legat i jobbet sedan jag blev företagare).
På näringslivsgala
 • Var på gala, vilket fick mig att minnas hur mycket jag älskade aerobic och bodystep (jag vet, märklig sak att komma på under en business-gala, men det var så det var)
 • Valde bort badrummet – prioriterade småfix och att bara vara. Inte sugen på ett stort fix-projekt.
 • Klivit in som ordförande i vattenföreningen i byn (och verkligen fått nytta av alla mina erfarenheter som entreprenör).
 • Gått på kalas med mina släktingar.
 • Fick till litegrann i nyhetsbrev och sociala medier… Lite bättre än tidigare…
 • Och lade verkligen fokus på hälsa & familj. Har gjort tre större kostomläggningar (för egen del) likt en trestegsraket under året vilka alla påverkat ordentligt och skapat jättestora utrensningar (inga fördelar än, bara utmaningar och ökade besvär). Träningen har knappt blivit av alls, då kroppen inte velat ha mer belastning än nödvändigt. Men jag har aldrig heller varit så mjuk i kroppen. Inre spänningar som jag haft i alla år börjar ha försvunnit.
Vid Anundshög och beundrar energiarbetet
 • Har fotat ovanligt lite, något jag märkte när jag gjorde familjens årskalender. Tänker att detta symbolisera något. Kanske att det känns som jag redan fotat allt? Man vill ju inte ta kopior på tidigare bilder?

Något jag vet tack vare detta år

2023 har varit ett år att landa och smälta allt som hänt. Jag har sett mina egna flaskhalsar, och hittat vägar som kan leda mig ur dem.

 • Det har också varit ett år när jag upptäckt hur mycket jag faktiskt kan och är kapabel till. När jag år 2019 lekte med tanken av att sitta i intervjusammanhang så kände jag att jag inte var redo. Nu kan jag med lätthet podda både på utrikiska med nya bekantskaper och känna mig både trygg & som jag har koll på läget.

poddat via Andlighet (i detta avsnitt)

… och gör kvartalsläsningar med Maria Dupal i Andliga klubben!

Blåsigt vid Ale stenar
 • Jag har länge vetat att jag kommer att resa mer, och det har inte varit en bra känsla. Som högkänslig har jag ofta slagits ut fullständigt av resor. Men i år… Jag börjar få till det! Jag har kunnat resa vid tre tillfällen och FÅTT energi! Har aldrig hänt förr! Givetvis har jag följt råden för högkänsliga.
 • Har fått till fantastiska artiklar till tidningar trots tidsbrist.
 • Föreläsningen jag höll på ett av våra visionära fackförbund… Alltså wow vilken energi och riktning framåt som deltagarna fick. Här finns något viktigt. Börjar känna att jag är redo att leda kan leda hundratals personer till läkning samtidigt…
Här uppe stod jag för min första byggenomgång med museet, styrelsen & takläggaren. Inte vattenrelaterat, men byrelaterat. Det är en hel del engagemang som krävs för att driva en hel by…
 • I min nya roll som ordförande i vattenföreningen har jag upptäckt hur stark tilliten är till min egen entreprenöriella förmåga, till och med när jag befinner mig på ny mark där jag inte kan kompetensområdet. Tycker det är fascinerande att vara i bygg- och anläggningsbranschen. Är oändligt tacksam över allt som livet ”tvingat mig” att lära mig under min egen entreprenöriella resa. Jag hade aldrig klarat av mitt nuvarande uppdrag om jag inte först fått lära mig allt jag fått lära mig.
 • Jag har också expanderat i tanken. Nu ser jag mig själv i sammanhang där jag inte sett mig tidigare. Inre motstånd har försvunnit.
 • Har aldrig trivs så bra i min kropp som jag gör nu. Börjar bli intresserad av något som jag aldrig haft intresse av förut, nämligen skönhet.
Gjorde yoga på gården och fick se vårt hus i denna vinkel. Lovley! Hittade också igen den enda klippta plätten på hela gräsmattan…
 • Uppdaterat mina kärnvärderingar om vad framgång & en skicklig företagare är
 • Fastställt att jag gillar mitt öppna, busiga sätt. Jag vill bli ännu snällare och ännu mer generös.
 • Börjat attrahera hundratals nya inspirationskällor

Visst låter det lite humflum? Men det är nog så. Det har hänt mer på insidan än utsidan i år. Efter så mycket omställning har det varit skönt att landa och se var jag är just nu.

Lite speciell avrundning på året dock…

Intentioner för 2024

 • Har en tydligare intention med mitt företagande än vad jag någonsin haft förut. Känns så spännande att få kliva in i detta nästa steg! Året jag kliver in i ett nytt slags företagande? Har hittat nya böcker som kan vara gamechanger. Beställt via Amazon långt innan jul, så de kommer i januari.
 • Kropp & hälsa är mina flaskhalsar. Jag kommer att fortsätta lägga energi här till jag återställt min fysiska kropp mot mitt högre jag, och sedan fortsätter jag lägga energi här för det är mina nycklar framåt. Har ”varnat” maken att de förändringar jag redan gjort bara varit uppvärmningen… Har exempelvis inte ätit gluten sedan april 2023.
 • Familj är viktigt för mig och vi är alla i förändring. Tid att ”bara vara” tillsammans superviktigt just nu. Kommer att fortsätta ha familjelivet i första rummet. Vill göra en resa med familjen. Har en känsla av att den är så viktig att den förändrar allt som kommer därefter.

Livet har en plan, allt jag behöver kommer till mig i perfekt timing.

Har du gjort årssammanställning och satt din intention för kommande år?

Här får du lite tips om vad du kan utgå ifrån…

Anna-Sofia Giese Vesterlund
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x