Sök

Tips för energikänsliga under resan

Sommar och sol, resa och paus från vardagen. Låter det som en dröm? För en energikänslig kan resor innebära stress och påfrestning. Men det finns små knep som gör att resan blir vitaliserande även för den som känner mycket.

För energikänsliga kan resor orsaka stresspåslag. En ny miljö innehåller miljontals nya intryck vilka behöver undersökas och sorteras. Dessutom befinner sig den känsliga utanför sina pålitliga rutiner, något som markant ökar påfrestningen. En vecka på resande fot kan resultera i en sådan överbelastning att det behövs sjukskrivning för att komma på banan igen.

Men överbelastningen går att förhindra med bara lite medvetenhet. Och även energikänsliga mår (i långa loppet) bra av att vitaliseras med nya intryck emellanåt. Lek med tanken att alla kroppar har en känslobägare. Alla intryck som kommer till oss hamnar i denna bägare och behöver (förr eller senare) sorteras.

När vi befinner oss i en välkänd miljö med etablerade rutiner kommer det inte in så mycket i känslobägaren. Vi har ju redan tagit ställning till allt. Men så fort vi hamnar i en ny miljö, eller tappar våra rutiner, strömmar det in nya intryck i känslobägaren – vilken snabbt blir full. En full känslobägare visar sig som alltifrån apati till panik.  

Det ”enda” vi behöver göra för att slippa överbelastning är att tömma känslobägaren.

I välkänd miljö räcker det ofta med att tömma bägaren vid ett tillfälle, men under extrema situationer kan den behöva tömmas flera gånger under dagen. Hur du tömmer känslobägaren får du tips på nedan:

Tips för energikänsliga under resan

  • Rita eller skriv. Detta stillar tankarna och tömmer känslobägaren.
  • Vila aktivt, skippa scrollandet. Att scrolla på telefonen kan vara ett skönt sätt att slappna av, men det är inte effektiv vila. Scrolla kanske fungerar som återhämtning i välkända rutiner, men när det strömmar in miljontals nya intryck behöver du vila aktivt. Varför inte färglägga mandalas eller göra Guidad Reiki istället för att titta på fb?
  • Promenera eller gör Guidad Reiki morgon och kväll. Se till att natten och morgontimmarna är till för vila och återhämtning. Börja morgonen med att rensa tankarna och sätta din intention för dagen. Ställ dig frågan: Vad är viktigast för mig idag? Töm känslobägaren varje kväll.
  • Ta pauser mellan aktiviteter. Att vila hjärnan (eller få tänka klart) i 15-30 minuter gör stor skillnad.

… För allt blir lättare när själen sjunger! Trevlig resa!

Dessa tips kommer ifrån Anna-Sofia Giese Vesterlund som driver Reikiportalen.se.

Prenumerera på Reikiportalens nyhetsbrev och få fler såna här tips direkt i din mailbox.


Fortsätt läsa om du vill ha tips på Guidad Reiki som gör din nattsömn bättre under resan…

Tips på guidad Reiki vid Resa

När du reser kan du ta hjälp av guidningarna i Reikiportalen för att göra upplevelsen mjukare.

Under resan

Under själva resan vill du njuta av sköna energier och hjälpa kroppen att vara så avslappnad som möjligt (ibland fungerar avslappningen mot illamående).

Lyssna någon av dessa under resan:

Lös upp oro för framtiden – (reikiportalen.se)

Höj vibrationen på en plats – (reikiportalen.se)

Aktivera ditt auraskydd – (reikiportalen.se)

När du kommit fram

När du kommit fram vill du landa på stället

Lyssna på någon av dessa när du kommit fram:

Superjordning – hämta kraft från Moder Jord – (reikiportalen.se)

Spänn & slappna av – fysisk avslappning – (reikiportalen.se)

God nattsömn

För en god nattsömn:

Del 1: Börja med att höja vibrationen på platsen där du befinner dig. Välj om du vill höja energin i rummet eller om du vill rikta energin till hela huset. Detta löser upp låga energier, så att de högfrekventa kommer till sin rätt. Så som ljus alltid fördriver mörkret. Höj vibrationen på en plats – Reikiportalen

Del 2: Nästa steg är att aktivera ditt auraskydd. Detta gör du för att ”stänga in dig” i din egen bubbla och få vila ifred. Du kan sätta intentionen att var och en av de personer som befinner sig i samma rum som dig får göra samma sak. Aktivera ditt auraskydd – Reikiportalen Denna guidning är extra viktig när det befinner sig många människor runt dig (exempelvis på ett hotell). Hur många personers energier vill du ta med dig när du sover?

Del 3: Vi rundar av med sätta din intention. Denna gång blir det förstås inte för dagen, utan för natten. Vill du sova gott? Vakna utvilad? Sova ostört? Bjud in det du vill ha genom att önska in det. Sätt din intention för dagen – Reikiportalen

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Jag har länge vetat att jag kommer att resa mer, och det har inte varit en bra känsla. Som högkänslig har jag ofta slagits ut fullständigt av resor. Men i år… Jag börjar få till det! Jag har kunnat resa vid tre tillfällen och FÅTT energi! Har aldrig hänt förr! Givetvis har jag följt råden för högkänsliga. […]

trackback

[…] Praktiska tips för den energikänsliga när känslointrycken ökar > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x