Sök

Hur många färre när det är spontant och inte planerat?

Hur många färre blogginlägg tror du det blev när jag släppte intentionen att komma med ett nytt blogginlägg varje söndag, för att ”bara” skriva när jag hade lust?

Jag trodde inte heller det hela när jag såg statistiken i våras…

Var det möjligt?

I somras hade jag gjort inlägg motsvarande ett snitt på 1 inlägg i veckan, trots att jag inte skrev regelbundet? Vissa veckor kom ingenting. Andra veckor 3 inlägg.

Och nu, i slutet av året? Det ser likadant ut. Det verkar som jag har en normalrytm som snittar 1 inlägg i veckan. Totalt har det blivit 50 blogginlägg under 2023 (Då är inte inläggen från de sista två veckorna under året inräknade…).

Med lätthet, helt utan ansträngning

Anledningen till att jag släppte intentionen med ett inlägg i veckan var för att frigöra tankarna. Jag behövde kreativitet till Reikiportalen, till alla nya guidningar, till mitt internationella samarbete med ERG & för att göra massa härligt content till instagram. Och för att ställa om hjärnan, något jag berättat om i Hurra! Nu får jag tänka igen!

Men varför fortsätter det strömma in blogginlägg om energin ligger på annat håll?

Min egen terapi

Jag borde vara smart och skriva blogginlägg för att ytterligare öka synbarhet och annat strategiskt i verksamheten. Men faktum är att blogginläggen är min egen terapi! Jag skriver för att rensa hjärnan så jag kan tänka klarare (men jag må erkänna att ett och annat inlägg är direkt skrivet till någon stamkund för att hjälpa dem i deras andliga resa).

Troligen hade jag skrivit nästan lika mycket om jag inte haft en blogg… (och det kanske jag gjort? Jag har fyllt en hel dagbok med mina egna offline-tankar också)

Jag gillar själva grejen med bloggandet. Det finns en stor glädje i att informationen inte stannar hos mig. Genom åren har jag träffat ett stort antal geniala terapeuter, som hjälper människor på fler sätt än det går att föreställa dig. Men de kan bara hjälpa en person i taget.

Och när personen går i pension (även om de är över 80 när de gör det) försvinner kunskapen med dem. Livsverket har blivit ett minne, som enbart ett fåtal personer fått tillgång till.  

Genom att göra inläggen offentliga kan åtminstone ett par tusen människor ta del av dem. Inläggen som publicerades under 2023 har hittills haft över 88 000 visningar! Så det är en hel del som uppskattar dem…

88 000 läsare, bara på 2023 års blogginlägg. Hedrad och tacksam.

Läsare letar upp dem

Själv tycker jag att inläggen fått betydligt mindre spridning via FB än vad de gjorde tidigare. Facebooks logaritmer gillar inte delningar med länkar (för de driver trafiken bort från sidan) så jag har nästan slutat att dela inlägg från FB. Faktum är att jag inte gjort särskilt mycket alls, mer än att skriva inläggen och berätta om några av dem i nyhetsbrevet.

Men tydligen gillar folk att söka upp dem?! Generellt har ett inlägg betydligt fler träffar när det legat kvar ett tag än när det nyss publicerats.

Så jag har inte riktigt fokuserat på inlägg, inte riktigt spridit bloggen. Och ändå är det över 88 000 (- bara på årets inlägg!, jag har inte sammanställt hela bloggens och alla siffror är avrundade nedåt).

Vill du veta vilka som är 2023 års mest lästa inlägg? De kommer här >

Anna-Sofia Giese Vesterlund
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x