Sök

Glädjen tillbaka efter själen blivit krossad

Livet är hårt. Stundtals är det så hårt att det är själskrossande. Men det finns sätt att själsligen komma tillbaka.

”Jag älskar att arbeta med högstadieelever” sa min mamma ofta när jag växte upp. ”De är så unga och oförstörda.”

Och visst ligger det något i det. Det handlar inte bara om att vuxenlivet innehåller mer ansvar. Det finns en känsla av att allting är möjligt i det unga och oprövade. När vi testar upptäckte vi ofta att det inte var lika enkelt som vi hade föreställt oss. Krossade själar är del av livet. Ändå behöver vi inte ha det så.

När jag stod på Trästocksfestivalen en sommar och gav Reiki & andliga läsningar fick jag en man framför mig. Det var en äldre herre. Typisk norrländsk, muttrade och sa inte så mycket.

Hans inre visade mig en skatt. Skatten fanns i en grotta. Från början hade han besökt skatten ofta. Men allteftersom åren gick gjorde han färre och färre besök. När han kom till mig så hade stigen (för de tidigare täta besöken hade gjort att det blivit en stig) nästan vuxit igen.

Skatten symboliserade hans drömmar.

Från början hade han hämtat kraft från sin dröm, därav de täta besöken.

Men av olika anledningar så släppte han taget om sin dröm. Verkligheten kom emellan.

Jag kommer inte ihåg vad jag sa till mannen. Jag kommer inte heller ihåg vad han svarade.

Men jag kommer ihåg känslan.

Hans inställning var: ”Det är bättre att inte försöka, för då har jag åtminstone drömmen kvar. Då har jag inte misslyckats.”

Men då han slutade besöka sin dröm upphörde den i alla fall.

Då och då tänker jag fortfarande på den här mannen och läsningen. Hur många fler har det på samma sätt?

Jim Carrey. Orden om hans far börjar på 0:32

 

Framgångssagor är ofta vägar genom rädslor och misslyckanden

De flesta framgångssagor brukar innehålla vägar genom rädslor och misslyckanden. Jim Carrey såg exempelvis sin pappa välja bort det hans hjärta slog för, och istället ta ett tryggt jobb som revisor. Men i det slutade med att pappan blev arbetslös i alla fall, vilket var ekonomiskt kännbart för hela familjen.

Den tunga erfarenheten präglade Carrey och kan vara anledningen till att vi fått en så framstående komiker. ”Det finns ändå inga garantier, det är lika bra att försöka satsa på sina drömmar” konstaterade Carrey. Kanske hade han valt en ”tryggare väg” om han inte hade sett att det fanns risker även med det trygga. Den utsatta barndomen gav honom kanske modet att satsa på sin egen väg. 

När själen sjunger

Inom entreprenörskap talar man ofta om GRIT. Att inte lamslås av misslyckanden och att fortsätta testa till man lyckas. Och detta är viktigt.  

”Min dotter är en sån där som tror att hon kan köra bil utan att ha försökt.” sa en kund om sin dotter. Och visst är det så. Vi ser (och behöver se) slutmålet framför oss. Men samtidigt krävs det tiotals, hundratals och tusentals försök innan vi lyckas med det vi företar oss. Mästaren har misslyckats fler gånger än nybörjaren försökt.

Men det här med att testa är inte helt enkelt. Misslyckanden och besvikelser kan krossa vår själ. Det kan också hårda ord och hån göra. Liksom sorg och förluster.

En krossad själ

En krossad själ (se fotnot nedan) innebär ofta att vi har en ordentligt laddad känslomässig trigger. Vi kan inte ens tänka på något förrän hela systemet reagerar. Dessa triggers kan göra det svårt att ”hoppa upp på hästen” och testa igen. Förlust av själsbitar innebär nästan alltid ett ödesskifte. Vi vill inte längre ha det vi tidigare längtade efter.

När vi läker så fyller kärleken smärtans plats. Triggern upphör. Och vi känner oss ”som vanligt” igen. Detta är också anledningen till att så många ”känner sig som när de var yngre” när de helas. När själsbiten återvänder återställs vi till vår originalplan (original blue print).

Fråga: Tror du livet blir annorlunda för den som hämtar hem själsbitar direkt när de försvinner, i jämförelse med den som inte hämtar dem alls?

Avdomnad energikropp

En av energikroppens försvarsmekanismer är att frysa energikroppen. Med en fryst energikropp är det betydligt svårare för själen att gå sönder.  

Nackdelen är att alla sinnen dämpas. Livet blir stumt och hårt. Den frysta energikroppen kan inte känna glädje. Den är inte heller i kontakt med sitt högre jag eller livets överflöd. Livet blir inte en dans (som det ska vara), utan en kamp.

Skillnaden mellan att pressa och följa sin längtan

När vår energikropp är återställd och vi är i kontakt med vårt högre jag längtar vi efter att testa igen. Minnet av tidigare misslyckande har bleknat. Vi är nyfiken och fokuserad. Siktet är på målet, inte på försöken för att ta sig dit. Det är lätt att testa igen. Tror du att Thomas Edison tvingade sig att testa igen, eller tror du hans nyfikenhet ledde honom i den riktningen?

Men om energikroppen fortfarande är trasig, chockad och fryst efter försöket känner vi istället motstånd. Vi känner oss trött, irriterad och oengagerad. Ingenting känns roligt. Det är som att ha både broms och fotbroms i. Vissa gånger kan vi ”ta oss samman” men då är det vanligt med någon slags bedövningsmedel (kaffe, alkohol, droger, antidepressiva, energidrycker eller adrenalinpåslag) för att pressa sig igenom motståndet.

Lätt eller hård väg?

Livet är alltid mycket hårdare för den som pressar än den som lever i kontakt med sitt eget högre jag. När vi är i kontakt med oss själv hör vi vår intuition. Vi är på rätt plats vid rätt tillfällen och vi gör rätt saker. Det känns spännande, intressant och roligt att göra saker. Det vi skapar får hävstångseffekt och blir ringar på vattnet. Vi får mer gjort med mindre insats.

När vi pressar så känns allt fel. Vi missar både synbara och dolda möjligheter. Vi möts av rödljus, tvingas göra tidskrävande omjobb och har en malande känsla av att vi missar något. Vi ger allt och lite till, men får knappt en bråkdel av resultaten.

Det här är anledningen till att glädjen försvinner när själen blivit krossad.

Energikroppens försvarsmekanism när det briserar en ”känslomässig bomb” är att kasta brandfilten på – kapsla in smärthändelsen – och frysa hela energisystemet.

Vi behöver få tina upp – och oskadliggöra smärthändelsen – för att kunna känna oss som oss själv igen.

Pallnit

Blev erfarenheten inte bara en jobbig, själsfrysande upplevelse utan resulterade i en enorm känslomässig explosion där vi tappade själsbitar kan vi få triggers. Vi behöver bara tänka på händelsen för att tappa all vår kraft. Med starka triggers är det svårt att fortsätta pressa, ens med bedövningsmedel. Här kliver de flesta av och slutar försöker. Känslan är enorm lättnad över att äntligen få ge upp. De starka scenerna blir något vi ofta berättar för vår familj och våra vänner, som även de bekräftar utmaningen och riktigheten i att släppa drömmen. Det var ju inte värt det.

Och nej, det är inte värt det.

Det är inte meningen att vi ska vara söndertrasiga när vi går i mål.

Det är faktiskt inte meningen att vi ska vara trasiga alls…

Intressant fakta: Hypnosterapeten Michael Newton har i hans serie om själarnas öde träffat ett stort antal personer som faktiskt levt med sin själsfrände, men utmaningarna har varit så stora att de separerat.

Om den jobbiga känsloladdningen ”bara” får försvinna så kommer ALLT att kännas annorlunda! OCH DEN KAN FÖRSVINNA!!!

Återställ energisystemet

Hur gör man då för att återställa en avdomnad energikropp? Faktum är att det kan gå ganska fort att få glädjen tillbaka när själen blivit krossad.

När vi befinner oss under alla lager av tankar och känslor känner vi den villkorslösa kärleken och den vi innerst inne är. Då återställer vi också vår kontakt med vårt högre jag och livets överflöd.

Det gäller alltså att vila ifrån all ilska, besvikelse och tanka villkorslös kärlek från den outsinliga källan.

Själsbitarna kommer tillbaka i perfekt timing, när vi har ett inbjudande energisystem igen.

Kom ihåg: Det finns ingen anledning till att vuxna människor ska behöva tappa livsgnistan och sin ungdomliga iver. Men ofta krävs det lite andliga och själsliga tillvägagångssätt för att släppa taget om livets törnar…

Läs vidare: Hur lång tid tar det att återställa ett energisystem?

PS: Vi kan tappa själsbitar här i inkarnationen, eller kan ha gjort det i tidigare liv. Men vad vi än ”ställer till med” finns det alltid en del av vår själ kvar på andra sidan som är helt och komplett. Varje gång vi är i kontakt med vårt högre jag är vi i kontakt med vår hela, kompletta och fulländade själ. Hur illa det än må se ut så finns det alltid möjlighet att återställa sig.


Reikiboost

Energimässig draghjälp

Ju snabbare vi går in och energimässigt läker ett brustet hjärta, desto mindre följdverkan! Testa själv. Kan en halvtimme med Reiki får dig att känna dig som dig själv igen?

Återställning efter smällar, chock & efter operation

För dig som har konto i Reikiportalen finns även:

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x