Sök

Varför säger jag alltid fel saker?

Har du någon gång undrat varför du sagt fel sak vid fel tillfälle? Det är kanske inte så konstigt? Troligen är du medial.

Du går en promenad tillsammans med en vän. Ni börjar berätta om saker från det egna hushållet, hur det går och hur det är, men när ni sätter er vid en bänk skiftar samtalet till att handla om en gemensam väninna. Plötsligt hör ni någon som harklar. Bakom en buske sitter den väninna ni pratat om, och hon har hört allt ni sagt.

Eller: Du pratar med en bekant. Till din förvåning leds samtalet in i ett område du sällan pratar om. Du kläcker ur dig något om arbetslösa och att de borde kunna hitta sig ett arbete. Det visar sig att din bekanta precis blivit av med sitt jobb.

Är det ett olyckligt sammanträffande att du alltid säger fel saker vid fel tillfälle? Eller finns det en anledning? Sannolikheten är hög att det är det sistnämnda.

Du kände in väninnans energi

Om vi tar med energiperspektivet blir situationen tydligare.

Du promenerar med en vän. När ni sätter er vid en bänk känner du av er gemensamma väninnas energi, så omedvetet börjar du tänka på henne. Det visar sig att du känner in energin eftersom hon sitter på bänken intill, den som är dold bakom busken. Hade hon inte suttit där hade du inte kommit att tänka på henne överhuvudtaget.

Och den bekanta där du så plumpt uttalade dig i känsliga punkter. Lek med tanken att den bekanta mått väldigt dåligt i sin situation. Känslan som den bekanta skickade ut var kanske ”Alla borde ju ha ett jobb” blandat med skam för att hen inte själv hade det. När ni träffades klev du in i denna känsla, och började (omedvetet förstås) prata om denna känsla.

Så det var inte en slump att dina tankar hamnade där de gjorde. Vilket i sin tur påverkade vad du sa. De låg i luften. Och du fångade in den genom din mediala förmåga.

Risken för att du säger fel sak är uppenbar om det är en elefant i rummet.
Risken för att du säger fel saker är uppenbar om det är en elefant i rummet.
Bilden lånad härifrån.

Prata inte om elefanten

När en stämning/energi ligger i rummet, men som ingen låtsas märka av, brukar man säga att det är en elefant i rummet. Alla både ser elefanten och påverkas av den, men försöker prata om helt andra saker. Och detta är svårt. Det påminner om ordförklaringsspelet Alias där du ser ett ord som du ska förklara med helt andra ord. Det är mycket lätt att du råkar säga det ord du läser. (Ps. Alias är ett av mina favoritspel, rekommenderas varmt när vi får träffas och umgås igen)

Men svårighetsgraden med en elefant i rummet är svårare än i Alias, för i Alias får du åtminstone prata inom samma område som ordet beskriver. Med en elefant i rummet ska du av artighetens namn prata om något helt annat.

Du tänker: ”Tänk inte på en elefant…”  

Och borde säga, om artighetskutymen får råda:

”Jamen vädret! Att vi skulle ha ett sådant väder.”

Men du känner in energin av elefant, börjar tänka på Afrika och kläcker ur dig:

”Har du varit på safari?”

Är det du eller elefanten som är problemet?

Är det du som gör något fel som reagerar på att du ser en elefant? Eller är det elefantens närvaro som är problemet? Det finns många skickliga ledare som inte tycker om att ha elefanter i rummet eftersom deras närvaro skapar förvirring.

I andliga forum vill man också hålla elefanten ur rummet. Det finns en anledning till varför man pratar både om attraktionslagen (vilken betyder lika attraherar lika, vilket i sammanhanget betyder: sluta gå runt med en elefant i koppel) och Reikiprincipen: ”Bara för idag ska jag vara ärlig” vilket handlar om att sluta försköna och berätta att det står en elefant i rummet.

Men det kan vara svårt, till och med i andliga forum, att berätta att det står en elefant i rummet, och sedan välja att prata om något annat. För attraktionslagen säger också: Fokusera på det du vill ha, inte på det du inte vill ha. Ju mer du pratar om något du inte vill ha, desto mer manifesterar du det. Så ju mer du pratar om elefanten, desto större utrymme kommer den att få.

De flesta bjuder omedvetet in elefanter. Ofta är elefanten präglad av det som vi just nu är inne i, men den kan också visa sig som andliga sår och triggers, vilka vi förstås inte vill att folk ska prata om. ”Nu vet vi att arbetslöshet är en känslig punkt – kan vi prata om något annat?”

Säg saker som du står för till 110%, i alla sammanhang.
Säg saker som du står för till 110%, i alla sammanhang. Oavsett vilken energi du står i och vem som skulle kunna höra dig.

Vad ska du göra när du alltid säger fel?

Så vad kan du göra när du alltid ”råkar” säga fel saker? Nu när du läst denna text kanske du är mer förberedd. Du vet att du alltid kommer att lockas till att prata om saker som ligger i luften. Det är så universums osynliga lagar fungerar.

Det viktiga för dig är:

Säg bara saker du står för till 110%, i alla sammanhang. Oavsett vem som skulle kunna höra vad du säger.

När du pratar om andra, säg bara bra saker.  

När du hamnar i laddade samtalsämnen, säg bara saker du står för och som du tror att mottagaren skulle uppskatta att höra. I vissa situationer kanske det är bättre att vara tyst?  

Vad vill du förstärka?

Det finns inte bara en lösning utan flera, och lösningen är alltid situationsspecifik.

Det handlar snarare om:

  • Det är naturligt att känna in energier som finns i rummet. Det är naturligt att följa samtalet utifrån de energier som just nu närvarar. Att du börjar tänka på elefanter när du står framför en elefant är betydligt mer naturligt än att du börjar tänka på en USB-kabel.
  • Det finns tillfällen där det är viktigt att elefantens närvaro avslöjas.
  • Det finns tillfällen där alla får fördelar av att prata om helt andra saker än elefanten.

Vad behöver din situation just nu?

Flicka som har roligt med sin elefant.
Avdramatisera elefanten med Reiki.

Dra nytta av Reiki när det finns elefanter i rummet

Du kan använda Reiki för att lösa upp laddade situationer och skapa klarhet. Det finns åtminstone två sätt att energimässigt återställa en situation till dess högsta bästa och skapa win-win för alla personer i rummet.

Skicka Reiki

Helande energier skapar ett mjukt, skönt fluff som gör människor mer avslappnade och mildrar känsliga punkter. Skicka Reiki på möten och sammankomster där det brukar finnas elefanter i rummen. Skicka gärna energin i förväg, kanske dagligen under en vecka.

Öppna heligt utrymme

När du öppnar heligt utrymme (välj din favoritteknik) bjuder du in energier som skapar ett sånt där mjukt, skönt fluff.

Writing to heal

Är detta en viktig fråga för dig? I sann Writing to heal-anda får du här tre frågor som du har fördel av att besvara i skrift. När du skriver hör du din egen sanning.

Fråga 1: Vilka elefanter brukar närvara på jobbet? Hemma? På släktträffen?

Fråga 2: Varför kommer elefanten dit?

Fråga 3: Vilken är din uppgift i förhållande till elefanten?

Har du haft nytta av denna inlägg? Dela den med en vän!

Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

Och du… Vill du känna en ljuvlig känsla? Gör denna Känslomässiga storstädning:

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Pettersson
Irene Pettersson
3 years ago

Personligen har jag väl inte blivit så drabbad av det, men jag vet att många pratar skit om andra, även om personen finns där, facebook är en bra plats att prata illa om andra, på den här ortens hemsida, finns det en kvinna som är duktig på att svartmåla andra, även mig, jag kan fråga om något, så anklagar hon mig för att jag har gjort det jag frågade om! Det slår aldrig fel och hon får många like! Det är ju meningen att hemsidan ska vara för alla i byn, men oftast är det hon och hennes likar som är där och yttrar sig om ditt och datt, säger jag något så blir det häxjakt

Men nu så är det att saker som händer i byn meddelas ju via hemsidan

Jag tycker det är så otrevligt, en del av mig vill flytta, en annan vill vara kvar som nagel i ögat på dom, jo jag har väl en liten jävel i mig

Vande mig ju med mitt ex som var duktig på att prata illa om personen som var närvarande, förstår att han mår dåligt, men vi har olika syn på hur världen är, i hans värld måste man ta för sig och kriga för ta sig fram, vilket jag finner utpumpande, familjen som min pojke är i nu, är ju duktiga på att prata illa om honom över hans huvud, sen visade det sig att dom förde psykisk misshandel mot honom!

Men en tillsägelse från sociala stoppade det, sen fick jag skulden för att jag talade om det

Jodå, jag tycker att världen är sneddriven, eller är det jag som säger fel saker? Eller lever fel liv

Finns en familj här, dom är som hund och katt, får han bara tillfälle så slänger han skit på henne, fick mig en släng av det när jag hjälpte dom att bära, talade om för honom att det var jag som gick bakom!

Jag fattar inte varför dom ska bo ihop

Nä, jag har väl fått nog om att prata om andra, vill ju inte att någon ska prata skit om mig

Jag är väldigt tacksam som har med dom att göra, jag ser mitt värde och hur jag inte ska vara, hur jävligt jag än har det

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x