Sök

Vill du bli förälskad? Läs det här!

Det finns två saker som skiftar vårt öde. Det är förälskelse och att få sitt hjärta krossat. Om du lär dig att följa det ena och hantera det andra, kan du följa ditt hjärta…  

Öde och ödesbestämda händelser har alltid fascinerat mig. Jag tycker om vetskapen att det finns en plan och ett syfte med det som sker. Men om det finns en plan, hur hänger det ihop med den fria viljan? Det här är vad jag kommit fram till:

Det finns en plan och ett syfte med alla personers inklarering här på jorden. Ingen har placerats här ”bara för att”. Om livet är en historia i en bok så finns det alltid en anledning till att historien börjar som den börjar. Början är alltid ödesbestämd.

Men hur historien slutar är inte ödesbestämt. Många gånger finns det till och med flera potentiella slut. Hur det slutar beror på två saker.

Ödesskriftande händelser

Det finns två påtagligt ödesskiftande händelser. Dessa är känslomässigt intensiva händelser som förändrar vårt liv från den ena dagen till den andra. Dessa är förälskelse eller att få sitt hjärta krossat.

Ett förälskat par förändrar sitt öde
Förälskelsen för in det ena nya efter det andra i vårt liv…

Förälskelse för in något nytt

Har du varit förälskad? Har du tänkt på vad förälskelsen bjudit in i ditt liv? En ny person, med ett nytt umgänge. En ny familj. Du har kanske flyttat land och rike runt för din kärlek? Energimässigt finns det ingenting som förändrar vårt öde så påtagligt som just kärlek. Och det behöver inte ens vara kärlek till en person.

Att bli förälskad i en sysselsättning kan vara lika ödesskiftande. Plötsligt öppnar sig den ena nya dörren efter den andra, och vipps har du ändrat vanor och skiftat ödestråd.

Har du upplevt hur förälskelsen öppnat nya dörrar?

Visset löv symboliserar ett krossat hjärta
När vårt hjärta krossas står vi inför ett vägval. Det sätt vi hanterar sorgen formar vårt öde.

Ett krossat hjärta stänger dörrar

Att få sitt hjärta krossat är också ödesskiftande, men energimässigt är fenomenet omvänt förälskelsen. Där förälskelsen bjuder in något nytt och öppnar nya dörrar stänger det krossade hjärtat lika många dörrar. När vi ger oss löften om att vi aldrig ska älska igen, eller att vi aldrig ska prova igen, undviker vi inte det vi vill bli av med, trots att det är vår avsikt. Däremot stänger vi dörren till lycka och glädje. Trauma och olyckor har samma begränsande effekt.

När vi läker tillåter vi vårt krossade hjärta att läka. Den vi blir när vi läker är den vi hade varit om vi inte fått vårt hjärta krossat.  

Har du upplevt hur ett krossat hjärta stänger dörrar?

Följ förälskelsen, läk hjärtat när det krossas

Om du vill leva ett liv som är så livfullt som möjligt är det två saker du behöver göra. Följ förälskelsen. Låt den transformera dig. Ha roligt. Upptäck. Undersök. Och när hjärtat krossas (inte om, när) lär dig att dansa i regnet. Sörj. Släpp taget. Njut av de härliga minnena och det du fick ta del av, ungefär som en pensionerad elitidrottsperson som ser tillbaka på sin karriär. Läk förlusten. Tillåt dig att bli fri och lycklig, istället för att göra som de flesta gör; fastna i det smärtsamma avslutet och glömma hela den fantastiska resan.

Gråt inte för att det är över. Var glad för att det hände. Det låter som en semester, eller hur…

Vad tror du kan hända om det krossade hjärtat läker?

öde som skiftar efter ödeshändelse
Vad vi gör i en ödesskiftande händelse spelar stor roll… Antingen får vi ett lyft, eller så sjunker vi…

Hur du hanterar hjärtesorg påverkar vilket öde du får

Första gången jag hörde talas om att entreprenörer behöver lära sig i att misslyckas blev jag både förvånad och imponerad. Det handlar inte om att entreprenören medvetet skulle försöka misslyckas, absolut inte. Det handlade om att hitta kraft att fortsätta framåt, trots att saker inte blev som man hade önskat. Att inte ge upp, utan att fortsätta leta möjligheter. Det är inte för inte som man säger: ”Mästaren har misslyckats fler gånger än vad nybörjaren provat.”

Flera år senare upptäckte jag hur genialt mindsetet att våga misslyckas egentligen är. Det handlar förstås om att lyckas. Att inte sluta försöka förrän man är i mål. Men det som händer energimässigt är att man korkar igen den ödestråd som hade aktiverats när hjärtat krossades. Att läka ett brustet hjärta, redan i samma stund som hjärtat krossas, möjliggör den ödestråd där vi följer vårt hjärta. Det är egentligen det som alla längtar efter…

Winston Churchill sa:  

Framgång är förmågan att gå från ett misslyckande till ett annat med bibehållen entusiasm.

Det är alltid en tidsfråga innan du får ditt hjärta krossat

Det här är inte meningen att vara negativt, trots att det kanske låter så. Det är snarare en påminnelse om alltings förgänglighet. Hur bra någonting än är kommer det alltid upp något som blir jobbigt. Det är bara så det är. Ett naturligt flöde.

Om man ser detta som naturligt då kan man avdramatisera det hela. Rycka på axlarna. Gråta, sörja och sedan gå vidare. För att prova igen. Då blir man inte överrumplad och lamslagen.

Regissören Ron Howard satte ord på det (i sin Masterclass):

”Det är alltid en tidsfråga till du får ditt hjärta krossat.”

Han förklarade:

Filmen kanske inte säljer så bra som du hade hoppats, eller så säljer den bra, men blir inte nominerad till pris.

Eller så blir den nominerad till pris, men den vinner inte.

Eller så vinner den, men den person som du mest av allt ville imponera på tycker inte om den…

Och visst sätter han fingret på något viktigt? Det kommer alltid att gå bra, tills det att man blir besviken. Det är bara så det är.

Hur vi hanterar ödesskiftande händelser påverkar vårt liv
Vårt öde påverkas av hur vi hanterar ödesskiftande händelser. Ett liv bestående av två lyft är helt annorlunda än ett liv som bestått av två nedåtgående skiften…

Andemeningen är:

Var passionerad, följ ditt hjärta. Bli förälskad. Följ det flöde som förälskelsen ger.

Låt inte motgång lamslå dig. Ibland händer saker som skulle kunna få ditt hjärta att krossas. Men om du tillåter hjärtat att läker igen, kommer du att kunna fortsätta på den ödestråd som du befann dig på.

Använd den här Guidade Reikin för att få läkning i känslostormen:

Hej! Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vill du bli förälskad? Läs det här > […]

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x