Sök

Varför inte ett sommarjobb?

Igår var familjen på Western Park i Boden. Det var första gången för mig, min man hade varit där på julbord. Och jag må säga att jag blev positivt överraskad. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, men definitivt inte det här!

Det var shower och dans. Lekhörnor där man kunde vaska guld (som vi förstås fick, små små korn), kasta yxa och skjuta pilbåge. Dinosaurien var dock den som vi kom dit för!

Personalen var bäst. De var tidsenligt klädda och uppmärksammade barnen. Min son ville gärna vinna en gosedjursdinosaurie i spinnhjulet. Han satsade på nr 7 och hjulet började snurra. Det snurrade och snurrade innan farten minskade. Det kunde gå! Sjuan var inom räckhåll… Nej, den stannar… ett pinnhåll ifrån. På sexan.

Nej, det är ingen Alien. Men det är en uppskattad dinosaurie.

En hjälpande hand

Nej vänta! Tjejen som snurrar hjulet ger det en liten knuff. Den stannar på sjuan! På ett kasino hade det förstås varit otänkbart. Men på en plats som riktar sig till barn kändes detta som helt rätt. Plötsligt kändes det extra bra att vara på plats. Om det var de här direktiven man hade gett personalen så var vi i goda händer.

Sonen såg förstås inte att han fick hjälp att vinna utan blev överlycklig över sin vinst! Stolt bar han runt på dinosaurien under hela besöket! (Vi ska väl inte prata om att vi redan har en likadan dinosaurie hemma?)

Western farm
Show i Trollskogen

Musikalartister som minglar bland besökarna

Jag fascineras över personalens kompetens. De flesta av dem var riktiga musikalartister. Det krävs en hel del att först mingla och vara goda värdar, för att i nästa stund bryta ut i dans och sång. Till och med trollskogen (som jag trodde skulle vara full av stentroll) hade en scen, en musikalartist och en mysig historia. Det påminner lite om Piteå havsbad och showerna där.

Vilket förstås gör mig fascinerad över att det råkar finnas så många musikalartister i just Norrbotten! De måste väl rekrytera över hela Sverige?

Kul en sommar eller två

Vid yxkastningen fick vi hjälp av en personal. Samma kille hjälpte sedan svärmor när hon skulle skjuta luftgevär. Jag pratade lite med honom.

”Är det stor omsättning på personal här?”

Han skrattade.

”Jättestor. De flesta stannar ett år eller två.”

Och det kan jag förstå. Visst är det roligt ett par månader, men samma grej varje dag år efter år? Det är nog bara för de som verkligen har detta i hjärtat!

Men vilket sommarjobb!

Men vilket kul sommarjobb! Vilken upplevelse att vara med bakom kulisserna och sprida glädje till så många människor! Och vilken grej till cv:t, visar verkligen på driv och engagemang. Snacka om att vara självgående!

Något annat i ett par månader

Jag kan sakna det här med sommarjobb! Att få göra något helt annat ett par månader, få fördjupa sig i något som inte behöver vara det man gör i resten av sitt liv. Testa andra platser, nya människor och nya kulturer. Jag har jobbat på Ica-butik, jobbat på Gina Tricot och suttit i reception som sommarjobb, men jag hade faktiskt gärna testat fler och andra grejer.

Kanske det är därför jag tycker det är så kul att göra något annat under sommaren. Inte bara semester och roliga upplevelser (även om det är roligt det med) utan få fördjupade kunskaper i något nytt. Just i sommar blev ju sommarprojektet ljudboken! Och några andra pysselprojekt.

Hur ser du på sommarjobb? Är du glad över att slippa dem eller saknar du dem?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x