Sök

Ska du stänga dina chakran?

Ska du ha öppna chakran eller är det bättre att stänga dem? Med dessa tips blir du av med energitjuvar, så chakrorna kan sköta sig själv…  

Om du varit i den andliga världen ett tag säkert hört talas om att du ska stänga dina chakran. Detta har gjort många fundersamma. Varför ska man egentligen stänga chakrorna? Speciellt när man gör så många meditationer för att öppna dem? Nu reder vi ut begreppen.

Chakrat länkar samman de olika våningarna i vårt inre hus.

Chakra är en spiraltrappa i ett flervåningshus

Vad är då ett chakra?

Ett chakra är en kraftstation. Ordet betyder energihjul. Själv tycker jag om att se chakrat som en spiraltrappa (eller en hiss) i ett flervåningshus.

Energimässigt är vi människor imponerande komplexa. Vi består av väldigt många energilager vilka verkar samtidigt. Vårt ”inre hus” består av väldigt många våningar. Vi har exempelvis ett våningsplan som representerar vår fysiska energi. Ett annat som representerar känslomässig energi. Ett tredje för den mentala energin och ett fjärde våningsplan som representerar den andliga energin. Vi har hundratals olika energimässiga lager, exempelvis är alla våra arketyper ett lager. Chakrat/spiraltrappan/hissen är det sätt som de olika planen sammanlänkas och kan utbyta information.

Längs ryggraden ligger kroppens sju chakror.

Chakrat är dessutom en kraftstation

Förutom att distribuera energi alstrar chakrat energi. Det är en kraftstation. Det fungerar ungefär som vårt fysiska hjärta, vilket syresätter hela kroppen. Men eftersom energitillförseln är betydligt mer komplex än blodcirkulationen behöver vi betydligt mer än ett (1) hjärta. Vi har sju stora chakran i kroppen (och det finns betydligt fler små + flera chakran som ligger utanför kroppen).  

Varför tror du att energisystemet är betydligt mer omfattande än blodomloppet? Varför behöver vi så många chakran? Varför har vi inte bara ett, som vi har med vårt fysiska hjärta?

Varför har vi ett energisystem om vi inte ska använda det?

En annan fråga som du gärna får fundera över är varför energisystemet finns. Har naturen skapat det för att det är bra för oss? Eller är det överflödigt?

Frågar du mig så vill jag påstå att både kroppen och energisystemet är till för att användas. När vi har fritt flöde, och energin med lätthet kan röra sig från den ena platsen till den andra, är kroppens egna självläkande (och uppbyggande) krafter fullt aktiva. Om vi släpper taget om motstånd kommer kroppen att sköta sig själv.  

Stänga ned sitt energisystem?
Skulle du vilja att ett barn stängde ned sitt energisystem?

Varifrån kommer frågan om att stänga chakrorna?

Varför pratar man då inom den andliga världen om att stänga sina chakran? Jo, detta anses vara en lösning till två utmaningar som en energikänslig person kan stå för.

1. Hen riskerar att råka ut för energitjuvar

2. Hen riskerar att ta in så mycket av andra människors energier att hen tappar sig själv.

Det är i dessa situationer som den energikänsliga får rådet att stänga sina chakran. Det är för att skydda sig själv.

I detta inlägg berättar jag hur du ska göra för att slippa stänga ned ditt eget energisystem. Detta gör att du slipper släpa runt på en tung rustning – som har en stor nackdel. Rustningen blockerar ditt livsflyt och dina bönesvar.

Vi är skapt för att hämta energi i outsinliga mängder från kosmos och från moder jord.
Bild från Hur kärlek tar bort smärta – helande med Reiki.

Vi är skapt för att hämta energi från den outsinliga källan

Människan är skapt för att hämta energi ifrån två källor. Ovanför oss (kosmisk energi genom kronchakrat) och från moder jord (jordande energi genom våra fötter). När vi är avslappnade får vi automatiskt tillgång till energi ifrån dessa outsinliga källor. Vi får hur mycket energi som vi vill. (Visste du att Reikiinitieringen återställer detta naturliga energiflöde?)

Rädsla gör att vi klipper kontakten med den outsinliga källan. Det är som att vi inte längre får luft, utan håller andan.

Rädsla gör att vi ”håller andan”

Har du upptäckt att energitjuvar ofta är rädda?

När vi blir rädd händer något märkligt. Vi klipper omedelbart kontakten med både vårt högre jag och vår jordning. Det är ungefär som att vi, från att ha andats långa, djupa andetag som syresätter hela kroppen, börjar hålla andan. När vi är rädd kliver vi ur livets överflöd. Vi hade inte en brist, men rädslan skapar en brist, så det är inte konstigt att vi känner att energin är begränsad. Rädda människor går alltså runt och ”håller andan” – och får panik eftersom de inte får tillräckligt med syre.

Rädda människor tar energi av varandra

Eftersom rädda människor klippt tillgången till livets överflöd och därför upplever en brist börjar de få panik. I sin desperation börjar de ta energi ifrån andra människor. Detta är förstås ingen medveten handling. Skulle energitjuvar vara medvetna om att de är energitjuvar skulle de flesta av dem få skuldkänslor. Men faktum kvarstår. Energitjuvar tömmer energi ifrån andra personers energisystem och till och med ifrån deras chakran, ofta ifrån solarplexus. Desperation lyfter tyvärr fram det sämsta av människor.

Vem tyngs mest av din rustning?

Ska du bära rustning för att undvika rädda människor?

Att människor är rädda är onödigt, men det är också vanligt förekommande. Förvånansvärt många människor är rädd på daglig basis. Av olika anledningar.

Så ska man, eller ska man inte, skydda sig ifrån rädda människor? Är lösningen att själv ta på sig en rustning, stänga sina egna chakran och själv hålla andan – så att även du får uppleva tillståndet av brist?

Eller kan man göra något för att lösa upp rädslan? Återställa det naturliga flödet? Få kontakt med energin som finns i överflöd?

Tänk om det fanns ett alternativ som ger alla människor energi, och ingen blir tömd?

Tänk om alla människor hade tillgång till energi i outsinliga mängder

Om du gick in i ett rum, och alla människor i det rummet hade tillgång till energi i outsinliga mängder. Hur skulle det kännas? Ingen hade behov av att ta ifrån den andra. Det fanns inga energitjuvar. Alla hämtade sin energi ifrån sin egen outsinliga källa. Sätt dig gärna en stund och visualisera detta för dig.

Hur skulle det kännas i rummet om alla hämtade energi ifrån sin egen outsinliga källa?

Detta är raka motsatsen till att känna att du ansvarar för energitillförseln för alla människor i din omgivning. Lek med tanken om att din energi är till för dig själv, alla andra ska ju hämta energi från sin egen källa. Vad skulle du göra av din energi?

När du skickar Reiki till en grupp (exempelvis din familj eller dina arbetskamrater) kommer var och en av gruppmedlemmarna att sättas i kontakt med sitt eget högre jag, liksom gruppens högre jag. Detta lyfter bort bördor från dig, och gör att du kan fokusera på använda din energi till dig själv.

Vill du andas? Eller föredrar du att hålla andan?

Att använda energin till dig själv – öppnar eller stänger det dina chakror?

Nu kommer en fråga:

När du använder din egen energi till dig själv, kommer detta att öppna eller att stänga dina egna chakror?

Här kommer några följdfrågor:

När du använder din potential, och chakrat är basen för din potential, öppnar du chakrat då eller stänger du det? Andas du? Eller håller du andan?

När du lyssnar inåt, på vad du vill och känner, andas du då? Eller håller du andan?

Känner du att du vill andas?

När vi andas öppnar vi våra chakran. Och du vill garanterat ha dina chakran öppna, för att ta vara på dess kraft, potential och energi. Du vill ha dina chakran öppna för din egen skull.

Du vill vara uppkopplad – på dig själv.

Du vill att andra ska vara uppkopplade – på sig själv.

Varför ska folk behöva få runt och ”hålla andan” när de inte behöver göra det?

Istället för att stänga ned

Men om du någon gång behöver vistas i ett rum där det finns energitjuvar och människor med stora behov? Hur ska du göra då?

Visste du att två personer som har fullständigt olika energier inte kommer att attraheras av varandra? Det gör att du, om du har tillräckligt hög energi, inte kommer att möta några energitjuvar alls. De tycker liksom inte att du är tillräckligt intressant.

Men det finns en sak du kan göra innan du kommit till denna höga energinivå.

När du har så mycket energi att din aura är påfylld kommer den att fungera som en airbag.
Bild från Hur kärlek tar bort smärta – helande med Reiki.

Lägg beskyddet i auran

Visste du att det finns en energi som alla människor har tillgång till, där en av uppgifterna är att vara en airbag och skydda dig mot stötar ifrån omgivningen? Detta är din aura.

Har du märkt att människor är lättare att ha att göra med när du är glad, lycklig och är fylld av energi?

Och att de kan vara riktigt jobbiga när du är trött eller sjuk?

Detta beror på din aura.

Auran är en airbag

När du har mycket energi får du också en välfylld aura, som lyser runt dig med nästan en meters omkrets. Detta gör att det mesta som pågår runt dig studsar av. Auran är din skyddande airbag.

När du har lite energi får du en tunn, slakande aura (ungefär som en ballong i vilken luften gått ur). Utan skydd kommer nästan allt som pågår runt dig att stöta i dig, vilket gör att du både blir knuffad och får blåmärken. Dessutom (hur märkligt det än låter) brukar folk tömma en på energi om man har lite energi. Man kan ju tro att folk föredrar att tömma en om man har mycket energi, men så är det inte!?!

Fyll dig med energi varje morgon, och kväll...
Fyll dig med energi varje morgon, och kväll…

Här får du hjälp att stärka din aura. För dig som har konto i Reikiportalen.

Att fylla sig själv med energi är det bästa beskyddet

Det bästa sättet att skydda dig mot andras energier är därför att… Fylla dig själv med energi! Om du börjar varje morgon med att ge dig Reiki (eller meditation eller yoga, det som du gillar) så kommer inte energitjuvarna åt dig!

Under denna morgon-påfyllning – kom ihåg att sätta alla personer du kommer att möta under dagen i kontakt med sitt eget högre jag! Det enklaste sättet är förstås att skicka Reiki på dig själv och till alla i din omgivning.

Genom att dagligen fylla på dina energidepåer kan du leva ditt dagliga liv med öppna chakror, förverkliga din potential och leva ifrån din kontakt med dig själv. Och slippa ”hålla andan” i tid och otid.

Lägg krutet på Reikibehandlingar och chakrareningar, hellre än att stänga dina chakran.

Rensa bort sådant som ligger runt dig och skaver!

Här har du tips på guidningar som hjälper dig att återställa ditt energiflöde

För dig med konto i Reikiportalen.

För dig utan konto finns

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina
Katarina
3 months ago

Wooow så bra läsning! Tack!

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x