Sök

Vad är en återställd energikropp?

Vårt naturliga tillstånd är att vara pigg, alert, leva i överflöd och ha fullständig hälsa. När vi återställer oss kommer vi tillbaka till detta.  

Om du någon gång har läst på en vitaminburk så har du sett att vitaminen återställer kroppens normala funktion.

I begreppet kroppens normala funktion utgår man alltså ifrån kroppens egen självläkande förmåga och dess egna intelligens. När kroppen har allt den behöver kommer den att fungera optimalt. Om den har brister kan inte kroppen fungera som den ska längre. Vitaminen åtgärdar brister så att kroppen kan fungera optimalt igen.

Energikroppen fungerar på liknande sätt.

Man utgår ifrån ett optimalt läge där man mår fantastiskt, är pigg och alert, lever i överflöd och har hälsan. Detta är vårt naturliga tillstånd. Den vi verkligen är.

Om vi tappat vårt naturliga tillstånd behöver vi ”bara” sluta med det som fick oss att tappa oss själv, så hamnar vi ”vipps” tillbaka i oss själv igen.

Läs mer: Har du sladden i energikroppen? >

Vårt naturliga tillstånd är att må fantastiskt – i alla områden av vårt liv!

Hämmad energi är aldrig bra

Vi mår som allra bäst, i alla områden av vårt liv, när vi har fritt flöde i hela energikroppen. Livsenergin underhåller alla funktioner och stannar inte upp någonstans.

I den fysiska kroppen blir det snabbt allvarligt om något flöde stannar upp. En blodpropp kan vara livshotande och det är minst lika allvarligt om kroppens inre rening slutar att fungera. 

Energimässigt är vi betydligt ”tåligare” än den fysiska kroppen. Bara det faktum att vi behöver sju chakran för att tillgodose energibehovet i kroppen när vi ”endast” har ett fysiskt hjärta visar att energikroppen är mer komplex.

Tappar livsglädjen i överlevnadsläge

Fysiskt överlever vi även om energin gått in i försvarsläge, men tillståndet är dyrköpt och vi vill inte vara i det särskilt länge.

I försvarsläge överlever vi, men vi blir kall, hård, bitter. Ingenting känns roligt. Vi är inte kreativa, ser ingen lösning på vår situation. Vi känner varken kärlek eller meningsfullhet. Vissa känner sig avdomnade. Andra känner att de andligen dör och får panik.

Fördelen med att energikroppen är nedsläckt och i överlevnadsläge är att vi inte slås ut av våra negativa tankar. Nackdelen är att vi är avdomnade och inte känner något alls.

Läs mer: Det kommer KYLA när jag ger Reiki >

Det behöver inte vara stora saker. Ibland räcker det med ett tonläge för att få oss att tappa vår kraft. Men det går att få tillbaka den.

Varning för

Vad är det då som får energin att slå av? Ganska mycket faktiskt. Alla situationer som får oss att känna oss otrygg får energin att slå av (Om du vill behålla din energi har du allt att vinna på att bli trygg i så många olika situationer som möjligt).

Vi kan behöva återställning på energiplan efter vi:

 • Blivit utskällda eller när vi skäms
 • När något gått fel
 • När vi blivit skrämd eller rädd
 • Vid fysiskt eller mentalt trauma eller överraskning
 • När någon behandlat oss med otacksamhet eller girighet
 • När vi känt oss osynliga
 • Ställts inför en situation där vi inte vet vad vi ska göra
 • När vårt omedvetna bearbetat något under natten

En vanlig dag kan vi därför tappa energin flera gånger om.

Men vanligtvis kan vi skaka av oss den nedsläckta, förminskande energin och känna oss som oss själva igen.

Så fort vi sätter igång energin igen känner vi oss som oss själv igen.

Sätta igång energin igen

Eftersom vårt naturliga tillstånd är att må bra, ha energi och ha fritt flöde i hela vår kropp är det ”ganska lätt” att komma tillbaka till oss själv igen. Det enda vi behöver göra är att ”släppa taget om det som fick oss att komma ur tillståndet” så hamnar vi i vår naturliga lätthet igen.

Det är därför en promenad eller en cykeltur kan få oss på så bra humör.

För att återställas behövs:

 • Avslappning
 • Släppa taget om det vi var inne i
 • Tacksamhet

Visste du att Reiki är guld när du vill återställa din energikropp?! Den ger en otrolig djupavslappning i vilken det är betydligt lättare att släppa taget om det som fyllt sin funktion. Dessutom börjar tacksamheten sprudla…

Läs mer: Hur lång tid tar det att återställa energisystemet? >

Återställning i varje dörröppning?

Hade det inte varit härligt om alla dörröppningar du går igenom en vanlig dag hade gett dig en återställning på energiplan? Då hade du ständigt lämnat det som nyss hänt och alltid varit i nuet. Du hade haft full tillgång till din kapacitet. Ett litet Reikiregn då och då under dagen hade gjort underverk….

I väntan på att dörröppningar får denna funktion kan du redan nu ta hjälp av:

Två av dessa kan du lyssna på utan konto, för de övriga behöver du konto i Reikiportalen.

Lyssna på väg till och från jobbet. Lyssna under barnets träning. Låt energin vara med under din träning. Eller varför inte göra en ljuvlig återställning på kvällen innan du ska sova?

Läs mer: Hur hänger kreativitet ihop med chakrasystemet? >

I vilka lägen behöver du återställning?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x