Sök

För dig som har svårt att släppa taget

Det är mänskligt att samla och behålla. Att få är roligt, att släppa taget kan upplevas som en förlust. Men du får MER om du släpper taget…

Människor tycker om att samla. De flesta av oss tycker mindre bra om att släppa taget. Faktum är att de som med lätthet släpper har taget tränat sig i denna förmåga. Det är som att cykla. Inget nyfött barn kan cykla, men de kan lära sig – varpå nya dörrar öppnar sig!  

Varför ska du släppa taget?

När du släpper taget släpper du in något nytt. Frågan kan lika gärna ställas: Om du håller andan, varför ska du andas ut? Därför att du kommer att kvävas om du inte andas ut! Att släppa taget är som att andas ut.

Ofta är det samlarmani och nostalgi som gör att vi håller kvar vid saker, trots att det vi greppar har tappat sin funktion. Och visst har det en tjusning när den nästan 70 år gamla damen fortfarande ser sin dotter som sitt lilla barn. Men det är inte lika roligt för den 45 åriga dottern som har jobb, familj och egna barn i skolåldern, att bli sedd som en liten flicka.

”Varför kan du inte se mig?” undrar dottern. ”Varför kan du inte acceptera att jag vuxit upp?” När vi håller kvar i något som inte ska vara där längre fylls relationen av frustration och besvikelse. Kanske inte för den gamla mamman som håller kvar i sin gamla åskådning, utan för dottern som utsätts för den.

Finns det tillfällen där du inte ska släppa taget? Nja, det finns tillfällen där du inte ska ge upp, men du faktiskt ska släppa taget.

Skillnad mellan att ge upp och släppa taget

Det är många som kopplar ihop begreppet ge upp med att släppa taget. Och det är inte så konstigt. Vi människor har en dramatisk sida och vill gärna måla fan på väggen om vi får möjlighet. Men faktum är att vi ofta behöver släppa taget för att kunna lyckas! Att släppa taget är raka motsatsen till att ge upp. Vi ska inte ge upp det som är riktigt viktigt för oss. Vi kan inte ge upp det som är riktigt viktigt. Det viktiga väljer man tillbaka.

Om du älskar något släpp det fritt, kommer det tillbaka är det ditt för evigt.

Lägg på elden

Det var Shamanen Anna Larsson (som just kommit ut med boken Skönhetens väg, lästips!) som introducerade mig för begreppet eldceremoni. I denna ceremoni lägger man det man vill bli av med på elden för att frigöra dess energi. Men man kan också lägga det man vill ha på elden. Efteråt kanske det blir tomt, för ett tag, men sedan väljer man tillbaka det som är riktigt viktigt för en. Och det är det som är grejen!

Det som är riktigt viktigt– det väljer man tillbaka! Så det kan man faktiskt inte bli av med.

Eller jo, det kan man. Man saknar ju kon först när båset är tomt… Men ofta handlar det om att man tagit det hela för långt.  

Hur mycket, eller lite, vill du ha i din garderob?

Släpp taget tidigt

Det är skillnad på att ”släppa taget” som mindset (en mental handling, något man känner och tänker att man gör) hellre än att göra sig av med (en fysisk handling, som att kasta något i soporna eller bli så besvärlig att man tvingar folk att lämna en).

När vi tillåter oss att släppa taget i tanken bjuder vi in ny vitaliserande energi, vilken skapar den där inspirerande effekten som hjälper oss att se på saken i nytt ljus. Detta gör att vi slipper släppa taget om saker på grund av att vi blivit för kontrollerade eller tvingas in i det nya. Flexibla tankar ger ett mjukt liv. Bestämda och kontrollerande tankar ger ett hårt, ryckigt liv – ofta med stora insatser.

Om vi är flexibla och själv rensar i förrådet…

Slipper vi samla på oss så många saker att myndigheterna bedömer vårt hem som hälsovådligt och tilldelar en extreme cleaner (har du sett programmet extreme cleaning?)

Eller

Ger vi de personer vi tycker om tillit och utrymme…

Behöver de inte göra revolt.

Har du förresten tänkt på att de flesta som är lyckliga stannar kvar där de är? Om vi har ett mindset som får människor att slappna av och vara lyckliga ökar sannolikheten att de vill stanna kvar. Om vi är flexibla i ett tidigt läge vill människor vara med oss.

Bjud in när du släpper taget

Det är mycket viktigt att du bjuder in det nya samtidigt som du släpper det gamla. Det är stor skillnad om du tänker:

Stängs en dörr öppnas en annan…

Istället för:

Dra du, för du är en idiot och jag vägrar släppa in dig eller någon annan igen!

Den första tanken är mjuk, flexibel och välkomnande. Den andra är hård och bortstötande.

På samma sätt som du släpper taget i tanken bjuder du också in med dina tankar.

Har du upplevt effekten av den flexibla tankens kraft?

I kursen Angelic Reiki finns det flera meditationer som hjälper dig att frigöra dig ifrån sådant som du inte längre behöver bära…

Kurstips för dig som vill rensa insidan

Ett tips för dig som har mycket inom dig och svårt att släppa taget är en kurs i Angelic Reiki ®. Denna tredagarskurs (fre kl 17-20, lör kl 09-17 , sön kl 09-17) består av flera reningar som hjälper dig att bli av med bindningar och stagnerande energier som begränsar dig och stöter bort det du innerst inne vill ha.

När du längtar, och det praktiska faller på plats, är timingen rätt.

Nu när du bett änglarna om hjälp…

Det finns ett ängelkort som påminner oss om att skapa utrymme så att änglarna kan ge oss det vi längtar efter. Det talar om vikten av att släppa taget om våra föreställningar så att livet kan ge oss en magisk lösning. Vad kommer till dig genom detta kort?

Hur är du ”öppen för att ta emot?”

TIPS! Vill du få klarhet varje söndag? Anmäl dig till nyhetsbrevet Söndags-Reiki. Länk längre ned på sidan…

Rensa ditt energisystem NU! På 19 minuter kan du bli av med allt som du inte längre behöver bära.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x