Sök

Jag vill vara lycklig

När jag var tonåring hade jag ett mål i livet. Jag ville vara lycklig.

Under min uppväxt strävade jag efter att vara lycklig. Jag tyckte inte att det var något speciellt eller annorlunda. Jag trodde att alla gjorde samma sak.

Då var jag fortfarande ovetandes om attraktionslagen. Jag tyckte att alla pratade om lycka och meningen med livet, för det var det jag ständigt kom i kontakt med. Jag läste mycket och de flesta böcker handlade om lycka. Till och med de citat jag kom i kontakt med bekräftade att lycka var det nav som tillvaron skulle cirkulera kring.

Inte en gång funderade jag på om det var jag som var mitt eget universums centrum och jag som attraherade de här tankarna och böckerna. Jag trodde alla gjorde samma sak. När andra frågade sig ”vad ska jag bli när jag blir stor” frågade jag mig ”vilken bransch innehåller flest lyckliga människor?” Varje gång jag tittade på en vuxen i min närhet frågade jag mig: ”Är de lyckliga?”. (Vanligtvis var svaret nej)

För mig var lyckan superviktig

Det var först tjugo år senare (när jag var 35) som jag upptäckte att mina jämngamla aldrig funderat över lyckofrågor. De funderade över om de skulle träffa en partner, vilket jobb de skulle ha och hur de skulle passa in i samhället, men de flesta tyckte inte att lycka och andliga frågor var en naturlig del av livet. Detta kom som en chock! Hur kunde skapa ett liv utan lycka? Det väckte också en fråga som ännu inte fått något svar. Varför var lyckan så viktig för just mig?

Min längtan efter lycka och ett lyckligt liv var troligen en av förklaringarna till att jag började driva eget företag som 25-åring och jobba med Reiki och healing. Visserligen kände jag att jag inte hade något annat val. Jag behövde lära mig mer om helande för min egen skull. Jag behövde läka mig själv och upptäcka vilka tankar som skapade framgång, och vilka som förstörde den.

Valet blev enkelt eftersom det redan låg i mina grundvärderingar. Det var självklart att välja den lyckliga vägen. Tanken på företagande var inte ny (även om jag trodde jag skulle starta företag när jag var 40, inte 25). Under skolgången hade jag gjort affärsplaner inte bara en utan två gånger. Vid min sida hade jag även en mentor som trodde på mig och min idé betydligt mer än vad jag gjorde. Att jag flera gånger tidigare följt magkänslan (både när jag valde gymnasielinje och hamnade på naturvetenskaplig linje i stället för samhällsvetenskaplig, och när jag läste till civilekonom i stället för till dietist) hade jag fått bevisat att magkänslan hade bättre koll än logiken. Jag följde pirret i magen.  

kvinna lycklig på cykel

Går det att leva ett lyckligt liv?

Lycka kommer inifrån. Den är flyktig. Två personer kan uppleva samma sak, utan att känna samma lyckokänsla. Lyckan är ett sinnestillstånd, inte ett mål.

Människan som art drivs framåt genom illusionen att lyckan finns runt hörnet. Vi tänker inte alltid på det, men allt vi gör är i syfte att må bättre. Men som vi också upptäckt (men inte alltid accepterat) är att lyckan försvinner när vi nått vårt mål. Det vi inte har det längtar vi till, när vi fått det som vi vill så då står tiden still.

Detta har fått psykologer att säga att lycka är en illusion och att vi inte ska sträva efter lycka.

Frågar du i stället Abraham Hicks (förespråkaren av attraktionslagen) ska du vara lycklig så mycket som möjligt – oavsett vad som händer runt dig. Ju lyckligare du är, desto lyckligare upplevelser attraherar du.

Ingvar Kamprad hade också upptäckt detta faktum.

Vill du vara lycklig oftare?

Lycklig så mycket som möjligt

Jag har, förstås, anammat den sistnämnda varianten. Jag vill känna lycka och glädje varje stund i hela mitt liv. Så fort jag kommer ur detta sinnestillstånd (vilket förstås händer dagligen) strävar jag efter att komma tillbaka till det så snabbt som möjligt.  

Till min hjälp har jag ett ljuvligt undermedel.

Vill du veta vad det är?

Räknas Reiki som drog? >

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Jägare
Pia Jägare
2 years ago

Men du! Vilken insikt jag fick där! Det är ju som om du beskriver mig! Jag har aldrig haft några mål, men alltid följt mitt hjärta vid olika vägval.
Att må bra, känna mig lycklig och att mina nära och människor i min omgivning mår bra, har alltid varit viktigare än den karriär, de pengar eller tjusiga tillställningar man kunnat ha ❤
Så jag fortsätter på den inslagna vägen. Den har tjänat mig bra och jag är så tacksam över mitt liv!

Anne-Lie Fant
2 years ago

Jag tänker att lycka är att vara i ett vackert tillstånd inuti. Där kan man vara hela tiden med rätt upplysning, rätt verktyg. Vi ramlar tillbaka i lidande men kan klättra ifrån lidandet med en gång. Då tänker jag att jag är lycklig, förnöjsam i ett vackert tillstånd inuti.

Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x