Sök

Kan man bli beroende av Reiki?

En användare av Reikiportalen hörde av sig. Hon hade upptäckt att hon börjat använda guidningarna allt oftare. Hon frågade ”Kan man bli beroende av Reiki?”

När man börjar med Reiki blir man ofta överraskad om den ljuvliga känsla som följer. ”Kan man verkligen må så här bra?” Det är något speciellt med att landa i sig själv och vila från alla känslor. Man tänker klarare. Ser saker i ett annat ljus. Blir mer kreativ. Man mår så mycket bättre, i alla områden.

Det är en tidsfråga innan man börjar vilja hålla kvar den sköna känslan längre, och uppleva den allt oftare.   

Förloppet brukar vara ungefär så här:

  1. Först känns det lite för bra för att vara sant, vi tror det inte riktigt. Är det ens möjligt att må så här bra?
  • Sedan brukar vi tappa (glömma bort) det sköna tillståndet. När vi mår bra brukar vi ha fullt upp med allt vi vill göra. Vi glömmer ofta bort att göra det som gjorde att vi mådde bra. Så gradvis börjar det tunga och jobbiga smyga sig tillbaka.
  • Men den här gången har kroppen ett minne av hur det känns när vi mår bra. Minnet gör att kroppen kan längta efter det som den mår bra av. Gör den där Guidningen, gör Reiki, brukar vårt omedvetna påminna oss om. Den här gången går det ännu snabbare och lättare, då vi redan vet vad som hjälper.
  • Så småningom har vi upplevt känslan av att må bra så många gånger att våra preferenser skiftar. Ni vill vi inte må dåligt jämt, för att må bra ibland. Nu vill vi må bra jämt, och bara må dåligt ibland. När detta sker börjar vi tröttna på att alltid behöva hitta tillbaka till det där ljuvliga tillståndet. Nu vill vi undvika att tappa det… Här finns motivationen till att föra in rutiner som säkerställer att vi alltid gör det vi mår bra av, både i goda tider och i dåliga.
  • Sedan upprepar vi steg 4 i allt fler områden av vårt liv. När vi upptäckt hur skönt det är att må bra vill vi aldrig tappa det.

Så på frågan: Kan man bli beroende av Reiki? Så är svaret: Ja. När man upptäcker hur bra man kan må vill man inte ha det på något annat sätt.

Kvinna som mår bra

En inre resa

Det är givetvis en inre resa att gå från en livsstil som gör att man mår dåligt till att anamma en livsstil som gör att man alltid mår bra, oavsett vad som händer.

Men med Reiki upptäcker man ofta att man inte behöver sätta så många gränser och eller välja bort så mycket. Det räcker med att fokusera på det man vill ha, och släppa taget om allt annat. Relationer, arbete och fritid brukar gradvis transformeras och bli allt mer tillfredsställande.

Livet är menat att vara i överflöd  i alla områden i ens liv.

Så Reiki är lika beroendeframkallande som vår inre längtan efter att alltid må bra.

Reikiboost
Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x